به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه ایندیپندنت، دولت لیبی مذاکراتی را با کشور یونان به منظور امکان برگزاری مذاکرات صلح میان حکومت قذافی و مخالفان وی آغاز کرده است.
در این مذاکرات حکومت لیبی به یونان پیشنهاد داده که در صورت توافق برای آغاز مذاکرات صلح، 20 میلیارد دلار از دارائی های بلوکه نشده لیبی در کشورهای خارجی به مخالفان و بخشی از آن نیز به یونان تعلق می گیرد.
یونان طی چند سال اخیر از وضعیت بدی اقتصادی رنج برده و حتی در شرایط ورشکستگی نیز قرار گرفته و دریافت وام های بین المللی نیز نتوانسته کمک چندانی به اقتصاد این کشور بکند از همین رو دریافت پول از لیبی می تواند بخشی از مشکلات این کشور را حل کند.
به گفته مقامات حاضر در لیبی، اهدای این میزان پول می تواند مسیر مذاکرات صلح را هموارتر از قبل کند.
بر اساس مدارکی که در اختیار ایندیپندنت قرار گرفته، مذاکرات لیبی و یونان میان یکی از دیپلمات های نزدیک به "جرج پاپندرو" نخست وزیر یونان و "البغدادی المحمودی" نخست وزیر لیبی انجام شده و نتایج مذاکرات منجر به تهیه یادداشت تفاهمی میان طرفین شده اما هنوز دو طرف این یادداشت تفاهم را امضا نکرده اند.
ایندیپندنت می نویسد : دلیل امضا نشدن این یادداشت تفاهم هشدار فرانسه به یونان بود. پاریس به آتن هشدار داده که هرگونه توافقی با حکومت لیبی موجب مشروعیت بخشیدن به معمر قذافی شده و تلاش های غرب برای انزوای وی را نیز بی اثر می کند.
در بخشی از این یادداشت تفاهم آمده است : لیبی و یونان توافق می کنند که به سرعت عملیاتی با هدف کمک به تمامی مردم لیبی و بهتر ساختن سطح زندگی آنها آغاز کنند.
منابع حاضر در طرابلس به ایندیپندنت گفته اند که استفاده از دارائیهای خارجی می تواند منجر به برقراری آتش بس در لیبی شود اما با این وجود قذافی باید قدرت را رها کرده و حکومت را به یک دولت انتقالی واگذار کند.
به گفته این منابع، آمریکا نیز در جریان مذاکرات یونان و لیبی و همچنین استفاده از منابع بلوکه شده و نشده لیبی برای رسیدن به صلح بوده اما به دلیل موضع فرانسه در خصوص این مذاکرات، واشنگتن هیچ اظهار نظری درباره آن نکرده است.
به گفته این منابع، هر چند فرانسه و قطر از مخالفان قذافی حمایت می کنند اما با این وجود آنها دشمنی شخصی با قذافی ندارند و از همین رو در صورت تغییر شرایط مذاکره می توان به حمایت فرانسه و قطر از این مذاکرات و پایان دادن به بحران لیبی امیدوار بود.
نظر شما