۲۲ خرداد ۱۳۹۰، ۹:۱۴

دانشمندان شگفت زده شدند؛

کشف جدید دورافتاده ترین فضاپیما/ حباب مغناطیسی به دور سامانه خورشیدی

کشف جدید دورافتاده ترین فضاپیما/ حباب مغناطیسی به دور سامانه خورشیدی

دو فضاپیمای ناسا که در حال حاضر در فاصله 14 میلیارد و 400 میلیون کیلومتری از زمین قرار گرفته اند، موفق به کشف پدیده ای شگفت انگیز شده اند، سامانه خورشیدی توسط حبابی مغناطیسی احاطه شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، فضاپیماهای ویه جر 1 و 2 که 34 سال پیش سفر خود را به دورترین نقاط فضا آغاز کرده اند، اکنون به دورافتاده ترین دست ساز بشر تبدیل شده اند که در حال خروج از سامانه خورشیدی به سر می برند.

این دو فضاپیما هم اکنون با سرعتی برابر 61 هزار و 155 کیلومتر بر ساعت در حال عبور از میان لایه هلیوسفیر هستند، مرز میان سامانه خورشیدی و فضای بین ستاره ای. هر دو فضاپیما به صورت مداوم در حال ارسال اطلاعات از ناشناخته های سامانه خورشیدی به زمین هستند، اما اطلاعاتی که این دو فضاپیما به تازگی به زمین ارسال کرده اند موجب شگفتی دانشمندان شده است، به گفته این دو ویه جر، آنسوتر حباب بزرگی ما را احاطه کرده است. 

تصویر شبیه سازی شده حبابهای مغناطیسی که در کنار هم حبابی بزرگ را تشکیل داده اند

بر اساس مدلهای رایانه ای این حباب وسعتی برابر 160 میلیون کیلومتر دارد و از این رو هر یک از ویه جرها برای عبور از میان آن به هفته ها زمان نیاز دارند. در  سال 2007 ویه جر 1 وارد این منطقه از سامانه خورشیدی شد و ویه جر 2 مانند همیشه با تاخیر یک سال قدم به این منطقه گذاشت، محققان در ابتدا درک درستی از مکانی که دو فضاپیما در آن قرار داشتند، به دست نیاوردند اما اکنون موفق به کشف هویت آن شده اند.

تصویر شبیه سازی شده ویه جر در حال خروج از سامانه خورشیدی

به گفته محققان میدان مغناطیسی خورشید تا خارجی ترین مرز سامانه خورشیدی گسترش یافته است، به دلیل اینکه خورشید در چرخش است، میدان مغناطیسی آن دچار پیچش و چین خوردگی می شود و در فاصله ای بسیار دورتر از خورشید، جایی که اکنون ویه جرها قرار دارند، این چین خوردگی ها روی هم تلنبار می شوند.

زمانی که یک میدان مغناطیسی دچار تابیدگی و چین خوردگی شدیدی مانند این می شود، رویدادهای جالبی رخ می دهند. خطوط میدان مغناطیسی یکدیگر را قطع کرده و دوباره به هم وصل می شوند. انباشته شدن چین خوردگی های این دامن مغناطیسی یکدیگر را شناسایی کرده و به حبابهای مغناطیسی تبدیل می شوند.

محققان دانشگاه مریلند می گویند هرگز انتظار کشف چنین حبابی را در خارجی ترین مرز سامانه خورشیدی نداشته اند. به نظر می آید حبابهای ایجاد شده کاملا از میدان مغناطیسی مرزی خورشید مستقل هستند.

بر اساس گزارش بی بی سی، به گفته محققان این حبابهای مغناطیسی اولین صف تدافعی سامانه خورشیدی در برابر پرتوهای کیهانی است، اما هنوز نحوه عملکرد دقیق آن آشکار نیست زیرا از یک سو خلل و فرج میان حبابها می تواند منجر به عبور کردن پرتوهای کیهانی از میان لایه شود و از سویی دیگر ممکن است پرتوهای کیهانی در میان حبابها به دام بیافتند و هرگز مجال عبور از این لایه را به دست نیاورند.

کد خبر 1332134

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha