به گزارش خبرنگار مهر، استان لرستان با آب و هوای مناسب و رودهای پرآب و خاک حاصلخیز استعداد ویژه ای برای کشاورزی دارد و به همین دلیل پایه اصلی اقتصاد مردم این استان را کشاورزی تشکیل می دهد.
در حال حاضر این استان با داشتن بیش از 848 هزار هکتار اراضی کشاورزی، 50 هزار هکتار باغات مثمر، میزان بارندگی نرمال 570 میلیمتر، میزان 13.5 میلیارد مترمکعب آب تولیدی و خروجی از استان در طول سال و بیش از 6.5 میلیون راس دام سبک و سنگین همچنان به جایگاه شایسته خود در این بخش دست نیافته است.
همچنین این استان با دارا بودن 6.5 میلیون واحد دامی در رده ششم کشور قرار گرفته و افزون بر آن در زمینه شاخص تراکم نیز رتبه اول را در کشور داراست که به عنوان یکی از مهمترین قطبهای دامپروری کشور استعداد و توانایی ایجاد فرآورده های لبنی، صنایع تبدیلی فرآورده های گوشتی و صنعت چرم و پوست را داراست.
استان لرستان از جمله استانهای غیرساحلی است که دارای سه هزار و 39 دهنه چشمه، بیش از سه هزار و 250 حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق، هزار و 527 رشته قنات و دو هزار و 450 کیلومتر مسیر رودخانه و آبراهه است که این امکانات استان را دارای قابلیت و چشم انداز تولید 23 هزار تن گوشت ماهی در سال کرده است. در حال حاضر میزان تولید گوشت ماهی در استان بیش از پنج هزار و500 تن در سال است که رتبه اول تولید ماهیان سردابی را در بین استانهای غیرساحلی از آن خود کرده است.
گلخانه ها زمینه ساز توسعه اشتغال در بخش کشاورزی
این در حالیست که با توجه به آمار و اطلاعات موجود در استان، اراضی قابل کشت حدود 800 هزار هکتار است که با وجود وفور آب و 23 دشت که مرغوبترین و حاصلخیزترین اراضی را شامل می شوند فقط حدود 190 هزار هکتار از این اراضی - حدود 25 درصد - به زیر کشت آبی رفته و مابقی به صورت دیم کشت می شود.
به هر روی امروز کشاورزی به عنوان پایه اقتصاد لرستان با چالشهای متعددی مواجه است که بکارگیری فارغ التحصیلان این بخش می تواند کشاورزی سنتی لرستان را متحول کند ولی همچنان فارغ التحصیلان کشاورزی در این استان به دلایل مختلفی بخشی از فارغ التحصیلان بیکار استان را به خود اختصاص داده اند.
این در حالیست که هم اکنون چهار گلخانه در این استان در دست اجرا است که تسریع در بهره برداری از این گلخانه ها می تواند بخشی از مشکل بیکاری فارغ التحصیلان کشاورزی استان را مرتفع کند.
اسحاق طاهری مقدم رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان در گفتگو با خبرنگار مهر در خرم آباد در سخنانی با اشاره به وضعیت مجتمع های گلخانه ای در دست ساخت استان لرستان اظهار داشت: در حال حاضر کار احداث چهار مجتمع گلخانه ای در سطح این استان در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی لرستان قرار گرفته است.
وی بیان داشت: این چهار مجتمع گلخانه ای در شهرستانهای خرم آباد، کوهدشت، پلدختر و الیگودرز در دست احداث هستند.
مجتمع گلخانه ای خرم آباد 98 درصد پیشرفت فیزیکی دارد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان با اشاره به وضعیت مجتمع گلخانه ای شهرستان خرم آباد عنوان کرد: مجتمع گلخانه ای شهرستان خرم آباد در زمینی به مساحت 32 هکتار در دست احداث است.
طاهری مقدم با بیان اینکه پیشرفت فیزیکی مجتمع گلخانه ای خرم آباد بیش از 98 درصد است ادامه داد: سرمایه گذاری صورت گرفته در بخش های زیربنایی در این مجتمع گلخانه ای مبلغی بالغ بر دو میلیارد و 40 میلیون تومان می باشد.
وی با اشاره به اینکه با احداث این مجتمع گلخانه ای بیش از 240 شغل در خرم آباد ایجاد خواهد شد یادآور شد: با برنامه ریزی های صورت گرفته این مجتمع گلخانه ای تا پایان نیمه اول سالجاری به بهره برداری خواهد رسید.
5.6 میلیارد تومان صرف مجتمع گلخانه ای خرم آباد شد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان با بیان اینکه در حال حاضر پیشرفت فیزیکی استخرها، لوازم برقی، تجهیزات و... این مجتمع گلخانه ای بیش از 97 درصد است ادامه داد: کل سرمایه گذاری صورت گرفته برای احداث مجتمع گلخانه ای خرم آباد پنج میلیارد و 600 میلیون تومان می باشد.
طاهری مقدم با اشاره به تولید سالانه این مجتمع گلخانه ای عنوان کرد: سالانه بیش از چهار هزار تن انواع سبزی، صیفیجات، توت فرنگی و.... در مجتمع گلخانه ای خرم آباد تولید خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مجتمع گلخانه ای شهرستان کوهدشت بیان داشت: مجتمع گلخانه ای شهرستان کوهدشت در زمینی به مساحت 10 هکتار در دست احداث است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان با بیان اینکه عملیات احداث مجتمع گلخانه ای شهرستان کوهدشت با سرمایه گذاری چهار میلیارد و 900 میلیون تومان شروع شده است ادامه داد: عملیات گازرسانی، تهیه طرح و برق رسانی این مجتمع شروع شده است.
تولید هزار و 650 تن سبزی و صیفی جات در مجتمع گلخانه ای کوهدشت
طاهری مقدم با اشاره به اینکه با احداث این مجتمع گلخانه ای در شهرستان کوهدشت 52 نفر فارغ التحصیل بخش کشاورزی این شهرستان دارای شغل خواهند شد بیان داشت: پیشرفت فیزیکی این مجتمع گلخانه ای در حال حاضر بیش از 40 درصد است.
وی با بیان اینکه تولید سالانه مجتمع گلخانه ای شهرستان کوهدشت بیش از یک هزار و 650 تن سبزی و صیفی جات خواهد بود ادامه داد: اجرای فاز دوم این مجتمع گلخانه ای در دستور کار است که برای این بخش نیز اعتباری بالغ بر 330 میلیون تومان نیاز است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وضعیت مجتمع گلخانه ای شهرستان پلدختر نیز بیان داشت: مجتمع گلخانه ای شهرستان پلدختر در زمینی به مساحت 20 هکتار در حال احداث می باشد.
102 فارغ التحصیل در گلخانه پلدختر مشغول به کار می شوند
طاهری مقدم پیشرفت فیزیکی این مجتمع گلخانه ای را 50 درصد عنوان کرد و یادآور شد: تا کنون برای احداث مجتمع گلخانه ای شهرستان پلدختر بیش از یک میلیارد و 200 میلیون تومان هزینه شده است.
وی با بیان اینکه با احداث این مجتمع گلخانه ای 102 نفر از فارغ التحصیلان بخش کشاورزی این شهرستان دارای شغل خواهند شد عنوان کرد: تولید سالانه مجتمع گلخانه ای شهرستان پلدختر دو هزار و 200 تن انواع سبزی و صیفی جات خواهد بود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان با اشاره به مجتمع گلخانه ای شهرستان الیگودرز بیان داشت: این مجتمع گلخانه ای در زمینی به مساحت 30 هکتار انواع گل و گیاه زینتی در حال احداث است.
طاهری مقدم با بیان اینکه کار احداث این مجتمع گلخانه ای با اعتباری بالغ بر 220 میلیون تومان شروع شده است بیان داشت: در حال حاضر کار احداث چاه، برق رسانی و تهیه زمین این مجتمع گلخانه ای انجام شده است.
به هر روی علی رغم اینکه گلخانه ها ظرفیتی منحصر به فرد برای توسعه اشتغال در بخش کشاورزی استان هستند ولی به نظر می رسد روند احداث برخی از این مراکز طولانی شده است که بایستی مسئولان به منظور بهره برداری از این واحدها روند احداث آنها را سرعت بخشند.
نظر شما