به گزارش خبرنگار مهر، علی الهی قبل از ظهر یکشنبه در نشست مطبوعاتی با اصحاب رسانه که در دفتر مدیریت پایگاه مرکزی انتقال خون استان قم برگزار شد، اظهار داشت: در سال گذشته ۴۱ هزار نفر به پایگاههای انتقال خون استان مراجعه کردهاند که از ۲۹ هزار نفر داوطلب واجد شرایط خونگیری بودند که ۵۰ درصد از این افراد بصورت مستمر خون اهداء میکنند و این میزان اهدای خون روزانه جان ۴۰ نفر را از مرگ نجات میداد.
وی گفت: هشت درصد اهدا کنندگان خون در قم خانم و ۹۲ درصد نیز آقایان بودند که ۶۰ درصد آنها سنی بین ۱۸ تا ۳۰ داشتهاند.
مدیر پایگاه منطقهای انتقال خون استان قم ادامه داد: سالانه چهار هزار و ۵۰۰ واحد محصولات و فرآوردههای خونی در مراکز درمانی استان که نیازمند خون و فرآوردههای خونی هستند توزیع میشود و همچنین برای هر کیسه خون طبق تعرفه بین المللی ۱۰۰ دلار هزینه میشود و هر کیسه خون در خارج از ایران ۱۳۰ یورو قیمت دارد.
وی با اشاره به اینکه ارزش معنوی اهدای خون بسیار بالا است که سبب نجات جان دیگران میشود، اضافه کرد: در سال بیش از سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان محصولات و فرآوردههای خونی رایگان در اختیار مراکز درمانی قرار میگیرد.
انتقال خون از قم به سیستان و بلوچستان و هرمزگان
الهی با بیان اینکه عمده مصرف خون در قم +O+، A و +B است، افزود: در حال حاضر استقبال مردم قم از اهدای خون بسیار خوب است که با توجه افزایش ذخیره خون در استان، مابقی آن به استانهای دیگر از جمله سیستان و بلوچستان، هرمزگان و خوزستان ارسال میشود.
وی اظهار داشت: هر ماه بیش از دو بار خون به حجم ۴۰۰ تا ۸۰۰ واحد به شکل هوایی و زمینی به استانهای دیگر کشور ارسال میشود که این امر نشان دهنده استقبال بسیار خوب مردم قم در بحث اهدای خون است.
مدیر پایگاه منطقهای انتقال خون استان قم گفت: امروز باید ذهنمان را در بحث تأمین و تولید داروهای مشتق شده از پلاسمای ۱۰۰ درصد ایرانی به سوی استفاده از تجهیزات، ابزارها و تحقیقات نوین معطوف کنیم.
وی ادامه داد: تأمین پلاسمای ۱۰۰ درصد ایرانی در درمان بیماریهای سرطانی، هموفیلی و کبدی بسیار موثر خواهد بود که در آیندهای نزدیک واحد تولیدی پایش پلاسما در کشور راه اندازی خواهد شد.
الهی ابراز داشت: حدود ۱۵ سال قبل ورود پلاسما آلوده به کشور سبب ایجاد چالشها و نگرانیهایی شد که خوشبختانه در حال حاضر قم یکی از استانهای برتر در زمینه ارسال پلاسما به کشور آلمان است که در سال بیش از ۲۳ هزار واحد پلاسما به کشور آلمان ارسال میکند.
وی افزود: یکی دیگر از خدمات پایگاه منطقهای انتقال خون، راه اندازی بانک خون بند ناف در ستاد انتقال خون کشور بود که این بند ناف به عنوان سلول بنیادی فرد ذخیره میشود و در آینده برای خود فرد استفاده خواهد شد.
۲۴ نفر از اهدا کنندگان خون در قم تجلیل میشوند
مدیر پایگاه منطقهای انتقال خون استان قم در ادامه اظهار داشت: همایشی با عنوان جشن روز اهدا کنندگان خون در قم غروب سه شنبه در شبستان نجمه خاتون حرم حضرت معصومه(س) برگزار میشود.
وی گفت: یک هزار و ۴۰۰ نفر از شهروندان اهدا کنندگان خون در این جشن حضور خواهند داشت که در این همایش ۲۴ نفر از شهروندان اهدا کننده خون و همچنین ۱۳ نفراز حضار تقدیر خواهند شد.
الهی ابراز داشت: سخنران این همایش آیت الله سعیدی امام جمعه قم و تولیت آستانه مقدسه حضرت معصومه(س) است که سال گذشته نیز همین همایش با عنوان تجلیل از اهدا کنندگان خون در این مکان برگزار شد.
مدیر پایگاه منطقهای انتقال خون استان قم اظهار داشت: این همایش هر ساله به مناسبت روز جهانی اهدا کنندگان خون برگزار میشود.
قم - خبرگزاری مهر: مدیر پایگاه منطقهای انتقال خون استان قم با اشاره به اینکه طی سال گذشته 41 هزار نفر به پایگاههای اهدای خون قم مراجعه کردهاند، گفت: 29 هزار نفر از این افراد واجد شرایط اهدای خون بودند.
کد خبر 1333493
نظر شما