محمدحسن نکوییمهر در گفتگو با مهر گفت: قیمت فولاد با توجه به تغییرات نرخ ارز در چهارشنبه هفته گذشته تغییراتی داشت که با توجه به کنترلهایی که صورت گرفت، روند کاهشی قیمت آغاز شده است.
وی افزود: در این میان تلاش شده برای معاملات آتی با متعادل کردن قیمتها نسبت به قیمتهای جهانی، رهگیری معاملات و شناسایی فولاد موجود در واحدهای تولیدی حتی در بورس کالا اعم از وجود تقاضاهای کاذب در بورس کالا، بازار را مدیریت کنیم.
معاون وزیر بازرگانی افزود: البته باید به این نکته توجه کرد که بخش اعظم نیاز داخل کشور از طریق واردات انجام میشود؛ بنابراین تا زمانی که قیمتهای جهانی به گونهای باشد که انگیزهای برای واردات وجود داشته باشد، بر روی قیمت داخلی نیز اندکی مشکل خواهیم داشت.
وی تصریح کرد: توجه به اینکه ذوبآهن اصفهان به عنوان لیدر مقاطع طولی و فولاد مبارکه به عنوان لیدر مقاطع تخت عرضه خوبی را برای ماههای آتی تدارک دیده و تقریبا ملاحظاتی که دولت در بخش قیمت فولاد دیده است، احساس میشود که بازار محصولات فولادی از روند معقولی در آینده پیروی کند و آرامش در بازار به صورت کامل حاکم شود.
معاون وزیر بازرگانی با اشاره به تعرفه به عنوان یکی از ابزارهای تنظیم بازار، خاطرنشان کرد: کاهش تعرفه میلگرد یکی از ابزارهای تنظیم بازار این کالا است که این موضوع در جلسات کارشناسی مطرح شده است؛ ولی اعتقاد وزارت بازرگانی این است که اگر واحدهای تولیدکننده نخواهند وضعیت قیمت و تولید را رعایت کنند، از تعرفه میتوان به عنوان یک ابزار استفاده کرد.
نکوییمهر گفت: در این میان اگر قرار باشد کاهش تعرفهای صورت گیرد، قیمتهای جهانی به سمت ایران افزایشی خواهد بود؛ لذا تاکید ما این است که از خط ریفاینانس برای واردات شمش و میلگرد استفاده کنیم و به خصوص، تعرفه شمش را کاهش دهیم تا واردات، تولید محور باشد و تولیدکنندگان بتوانند از فضای ریفاینانس استفاده و شمش وارد کرده و نسبت به تولید اقدام کنند.
وی اظهار داشت: البته هر کارخانهای که به واردات شمش با استفاده از این خط ریفاینانس اقدام کند، محصول تولیدی را نیز باید به بورس بیاورد.
به گفته نکوییمهر، اگر واحد تولیدی، محصولات خود را داخل بورس کالا عرضه نکند، نسبت به قیمتگذاری آن اقدام خواهد شد؛ چراکه این امر تمهیدی برای عرضه تمامی محصولات تولیدی در بورس است،
وی تاکید کرد: بر اساس تصمیم جدید دولت، عرضه فولاد به اشخاص حقیقی در بورس ممنوع شده است و تنها اشخاص حقوقی حق خرید دارند و البته باید 24 ساعت قبل از انجام معاملات، وجه را پرداخت کنند.
معاون وزیر بازرگانی گفت: یکسری مکانیزمهایی که برای کنترل حجم معاملاتی که قرار است انجام شود؛ در نظر گرفته شده است.
نظر شما