به گزارش خبرگزاری مهر، این فسیلها که در سال 2007 کشف شده و تاکنون به خوبی و با دقت مورد مطالعه قرار نگرفته بودند، توسط محققان دانشگاه هاروارد و در میان سنگهای یافته شده در آلاسکا و کانادا دیده شده اند. محققان با نمونه برداری از سنگهای کوهستانی دور افتاده در این مناطق موفق به مشاهده فسیلهایی سالم شدند که به نظر می آمد توسط صفحاتی صدف مانند پوشش داده شده اند.
این جانداران روکش دار که به تیره Characodictyon تعلق دارند در حدود 717 میلیون تا 812 میلیون سال پیش زندگی می کرده اند، دوره زمانی که میکروارگانیزمهای تک سلولی پیش از سرد شدن شدید زمین زندگی می کرده اند. محققان معتقدند سرمای شدید این میکروارگانیزمها را از بین برده است.
محققان با استفاده از میکروسکوپ الکترونی تصاویر سه بعدی از این فسیلها به ثبت رساندند. بر اساس این تصاویر، این جانداران در میان لایه هایی به وسعت 20 میکرون قرار داشته اند که ساختاری لانه زنبوری داشته و ستونهایی دندان مانند از سطح آنها برآمده بوده است.
احتمال می رود این پوششها به جاندار کمک می کرده تا شناور باقی بمانند تا با قرار گرفتن در معرض نور بتوانند به زندگی و رشد ادامه دهند. البته احتمال می رود این صفحه ها به عنوان زره نیز مورد استفاده قرار می گرفته تا میکروارگانیزمها بتوانند در برابر موجودات بزرگتری که قصد شکار آنها را داشته اند، از خود دفاع کنند.
بر اساس گزارش لایو ساینس، محققان امیدوارند نتایج مطالعات بیشتر آنها بر روی سنگهای قدیمی بتواند نشانه هایی از زمان دقیق شکل گیری حیات پیچیده بر روی زمین را در اختیار آنها قرار دهد.
نظر شما