به گزارش خبرنگار مهر، نمایش و نقد فیلم سینمایی "سیزده 59" با حضور پرویز پرستویی، دریا آشوری (بازیگر)، سامان سالور (کارگردان)، جواد نوروزبیگی (تهیهکننده)، طهماسب صلحجو (منتقد) و کوروش سلیمانی (مجری) در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد.
در ابتدای این نشست طهماسب صلح جو گفت : در سالهای بعد از انقلاب که جنگ شکل گرفت، ژانر دفاع مقدس هم آمد که رفته رفته در طول این سالیان کارگردانان مختلفی سعی کردند در این ژانر کار کنند اما در واقع این ژانر مهجور واقع شد و به نوعی حق مطلب نیز در مورد این ژانر ادا نشد که به نظر من دلیل آن این بود که متولیان این امر جذابیت این ژانر را فراموش کردند و نوعی دیگر به این مقوله نگاه کردند زیرا فقط به حفظ حرمت خون شهدا تأکید داشته و منظرهای دیگر این ژانر جنگی را نادیده گرفتند در صورتی که سامان سالور با "سیزده 59" بار دیگر گوشزد کرد و سعی کرد از کلیشههای رایج این نوع سینما دوری کند که این تلاش از نظر من قابل ستایش است.
در ادامه این نشست پرویز پرستویی در مورد حضورش در این فیلم افزود : "سیزده 59" جز سختترین کارهای من بود. چرا که اصولاً مقوله بازیگری کار سختی است و توصیه میکنم یک روز به آسایشگاه معلولین و جانبازان بروید تا از نزدیک وضعیت این آدمها را ببنیم.
پرستویی همچنین ضمن برشمردن دلایل حضورش در این فیلم با اشاره به دیالوگ ماندگار "یا حسین (ع)" در فیلم "سیزده 59"، گفت: سعی داشتم بتوانم یک بار دیگر هم، یک "یا حسین"خوب بگویم و از این بابت خوشحالم.
در ادامه این نشست، یکی از حضار از سامان سالور در مورد تحلیل خود از فیلم و ارائه طولانی مدت شخصیتپردازیها سوال کرد که وی در پاسخ، گفت :من با شما اختلاف نظر دارم چرا که فیلمنامه برای ما خیلی مهم بود و تقریبا 9 بار بازنویسی شد، چون درابتدا قرار بود کار کمدی ساخته شود اما بعد از آن بر سر یک درام با سایر عوامل به توافق رسیدیم و قرار شد درامی ساخته شود در مورد تنهایی آدمهای جنگ.
سالور در ادامه عنوان کرد:در فیلم نمیخواهد بگویید جدیدا چقدر اتوبان ساخته شده بلکه بیشتر رابطه "سید جلال" و دخترانش را نشان میدهد و در مجموع دوست داشتم روابط بین آدمها را در این فیلم نشان دهم که تاثیرات اجتماعی بر اینها چقدر آنها را تغییر داده است.
وی در مورد چگونگی شکل گرفتن داستان این فیلم گفت: این فیلم از یک داستان واقعی گرفته شده است. من در اراک زندگی میکردم و در آنجا زوجی همدیگر را دوست داشتند اما دو طایفه مختلف مخالف ازدواج این دو بودند تا در نهایت این زوج ازدواج کرده و در شب عروسی تصادف کردند و زن 9 ماه است که در کماست و مرد عاشقانه با یاد او زندگی میکند. این نقطه شروع کار من بود و 9 بار فیلمنامه بازنویسی شد. در این میان پرویز پرستویی به من خیلی کمک کرد و در کنار آن حضور جمشید مشایخی پهلوان سینمای ایران افتخاری برای من بود و همین طور حضور صابر ابر، مهران احمدی و ... که از نسلهای مختلف بازیگری هستند گرد هم جمع شدیم و این فیلم شکل گرفت.
در ادامه مسعود سلامی فیلمبردار کار نیز در باره فیلم بیان کرد: گرفتن صحنههای جنگ خیلی راحتتر از گرفتن صحنههای داخل شهر بود و از اول تصمیم داشتیم در همان 10 دقیقه ابتدایی تماشاگر را روی صندلی بنشانیم و من از ساختار فیلمبرداری "نجات سربازان رایان" بسیار استفاده کردم و در این میان شهروز وظیفهشناس (مسئول جلوههای ویژه رایانهای فیلم) به من خیلی کمک کرد تا اتفاق ویژوال افکت کار بیافتد و تمام صحنهها با تک دوربین گرفته شد و 10 دقیقه اول را با دیجیتال کار کردیم و مابقی نیز به صورت 35 میلیمتری گرفته شد.
این نشست با استقبال خوبی از سوی تماشاگران روبهرو شد و در میان حضار میتوان به محسن تنابنده، فرهاد توحیدی، امید روحانی، شادمهر راستین، سمیرا حسنپور و ... اشاره کرد. این نشست ساعت 22 با اهدا لوح تقدیر به مدعوین به اتمام رسید.
نظر شما