۲۴ خرداد ۱۳۹۰، ۱۰:۳۱

گزارش خبری/

هنرمندان گلستانی جان به لب شدند

هنرمندان گلستانی جان به لب شدند

گرگان - خبرگزاری مهر: هنرمندان صنایع دستی گلستان با آنکه دستی بر هنر دارند و خاک را با هنر کیمیا می کنند اما دلی پر درد از بی مهری مسئولانی دارند که همواره حمایت از میراث فرهنگی و صنایع دستی را ادعا می کنند و جانشان از این همه بی مهری به لب رسیده است.

به گزارش خبرنگار مهر، با هدف ایجاد اشتغال و توجه به قشر جوان و برداشتن گامی برای رفع مشکلات بیکاری، تعاونی را ثبت کرده بودند به آن امید که کارآفرین باشند و اشتغالزا.

دردشان از بی مهری مسئولان بود و سنگ هایی که جلوی راه هنرمندان قرار می دادند تا این قشر زحمتکش و گمنام روز به روز محجورتر شوند.

دلشان خوش بود به وعده های مسئولان، ولی گذر زمان، بی مهری و کم توجهی متولیان امر آنان را نسبت آینده هنرشان و ادامه راه دلسرد کرده بود و اکنون در مسیری قرار گرفته بودند که نه راه پیش داشتند و نه راه پس.

حدود 300 نفر بودند که از سراسر استان گلستان به اتفاق هم شرکت تعاونی با عنوان " شرکت تعاونی فراگیر قیصریه گلستان " تشکیل داده بودند تا تحت لوای این عنوان به کار و فعالیت در رشته صنایع دستی بپردازند.

با آنکه سال 81 اقدام به ثبت شرکت کرده بودند اما سال گذشته پس از دوندگیهای بسیار مکانی در خرگوش تپه گرگان به آنها واگذار شد تا بازارچه ای با عنوان صنایع دستی دایر کنند.

با تلاش اعضا و هنرمندانی که به رنج خو گرفته بودند، هر چند نفر اقدام به برپایی یک غرفه در ابعاد 2 در 3 کرده بودند تا مکانی برای ترویج صنایع دستی و هنر فراموش شده نیاکانشان باشد.

سهمشان از غرفه و بازاچه، تنها یک سازه فلزی با ابعاد کوچک است که بدون امکانات اولیه رفاهی و خدماتی به فعالیت می پردازند و دلشان به این خوش شده که شاید روزی مشکلات فراروی برطرف شود و مدیرانی که از میراث فرهنگی و صنایع دستی دم می زنند، نظری کنند و این هنرمندان بی نام و نشان را دریابند.

غرفه های کوچک و با صفای این هنرمندان صنایع دستی که تنها و تنها با عشق به هنر در آن فعالیت می کنند، در زمستان فاقد وسایل گرمایشی و در تابستان محروم از وسایل خنک کننده است و به اعتقاد این هنرمندان، در سوز سرمای زمستان، لرزیدیم و در فصل گرما از عطش گرما، جان به لب شده ایم.

در گوشه و کنار این بازارچه فراموش شده، بانوان و هنرمندان منبت، کاشی کار، معرق، سفال، سوزن دوزی، گلیم، جاجیم، قالچه ترکمن، قلم زنی و .... با سختی های فراوان مشغول بکار هستند.

گوششان از وعده های توخالی مسئولان پر بود و ماههاست که منتظرند تا نمایشگاه صنایع دستی در آن برپا شود و می گفتند نمایشگاه نوروزی، فجر و نمایشگاه روز صنایع دستی را از دست دادیم و دریغ از آنکه نمایشگاهی در این مکان برپا شود.

با آنکه یکسالی است در غرفه های بازارچه قیصریه حضور دارند اما هر روز دغدغه آن را دارند تا مبادا این مکان نیز از آنان گرفته شود و اندک روزنه و امیدشان برای رونق صنایع دستی به یاس مبدل شود.

ناهماهنگی بین دستگاههای مختلف

گلایه مند بودند از ناهماهنگی بین دستگاههای مختلف و حمایت نشدن و وعده هایی که هر روز تکرا می شد ولی عملی نمی شد.
دوری از مرکز شهر گرگان و واقع شدن بازارچه در مکان متروک و دور افتاده از دیگر مسائلی بود که هنرمندان صنایع دستی بازارچه قیصریه گرگان به آن اشاره داشتند.

معتقد بودند تنها وسیله حمل و نقل برای آمد و شد به این منطقه دو دستگاه اتوبوس شرکت واحد است که در زمان های خاص تردد دارد و در ساعات غیر ادرای و عصرها این تنها وسیله حمل و نقل نیز وجود ندارد.

این هنرمندان بی نام و نشان، تنها خواسته شان اعطای تسهیلات کم بهره و بلا عوض است تا بتوانند برخی مشکلات فراروی را رفع کنند و این بازارچه را به مکانی درخور برای رونق رشته های مختلف صنایع دستی تبدیل کنند.

می گفتند حدود دو هفته است که تقاضا کردیم با مدیرکل میراث فرهنگی گلستان نشست داشته باشیم و تاکنون پاسخی مناسب در این زمینه داده نشده است.

مشکلات فراروی، وعده های توخالی مدیران میراث فرهنگی، اعمال سلیقه های مختلف، توجه نکردن به هنرمندان صنایع دستی و حمایت نشدن، آنان را دل شکسته و مایوس کرده بود.

از اینکه مکانهای تفریجی و توریستی نظیر ناهارخورانی پاتوقی برای استعمال قلیان شده و اجازه برپایی غرفه صنایع دستی در این مناطق داده نمی شود، آنها را نسبت به آینده کاریشان دلسرد کرده بود.

می گفتند در برخی مناطق کشور در پارکها و مکانهای تفریحی و فرهنگسراها مکانی در نظر گرفته شد تا هنرمندان به اجرای زنده هنرهای دستی بپردازند اما در گلستان و گرگان، مکانهای کم تردد و دور از شهر برای برپایی بازارچه صنایع دستی در نظر گرفته می شود.

بسیاری از هنرمئدان فعال در بازارچه صنایع دستی قیصریه گرگان هنرمندان صنایع دستی نمونه کشوری هستند و از اینکه در نمایشگاه روز جهانی صنایع دستی، میراث فرهنگی توجهی به آنان نداشته است، ناراضی بودند.

به اعتقاد آنها اطلاع رسانی برای اعزام هنرمندان به نمایشگاه سراسری صنایع دستی در گلستان بسیار ضعیف بوده است و  یکی از افرادی که با نام هنرمند در این نمایشگاه اعزام شده بود، معاون صنایع دستی میراث فرهنگی گلستان است که به صرف جایگاه شغلی اش در این نمایشگاه شرکت کرد و غرفه ای گرفته بود.

این اقدام مسئولان میراث فرهنگی گلستان درحالیست که در دیگر مناطق بجای مدیران، هنرمندان واقعی در نمایشگاه سراسری اعزام شدند و متاسفانه در این استان، مدیران از سهمیه هنرمندان استفاده کرده اند.

دیدار با مسئولان میراث فرهنگی برای بیان مشکلات از دیگر خواسته هنرمندان بازارچه صنایع دستی قیصریه گرگان است تا شاید در این نشست به برخی نیازهای منطقی و بحق آنها توجه شود.

بازارچه صنایع دستی قیصریه در کمربندی گرگان، کوی دانشگاه واقع شده و از ساعت 10 صبح تا 13 بعد از ظهر و 14 تا 17 عصر مورد بازدید علاقمندان قرار می گیرد.

محصولات صنایع دستی این استان از جمله گلیم، جاجیم، معرق، منبت، چرم، سوزن دوزی، سفال، سنگ و گوهر، قلم زنی و نواربافی و... در این بازارچه ارائه می شود.

کارگاه های اجرای زنده نیز در این بازارچه فعال بوده و هنرمندان به تولید محصولات صنایع دستی می پردازند.

کد خبر 1334844

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha