به گزارش خبرنگار مهر، ساخت این طرح بزرگ از جمله مصوبات مهم سفر اول دولت در استان گلستان بود که کلنگ اجرایی شدن آن در 24 دی ماه 1385 به زمین زده شد.
با روند حرکت لاک پشتی پتروشیمی گلستان و اینکه سالانه حدود پنج درصد پیشرفت فیزیکی دارد، بنظر می رسد حداقل 15 سال دیگر برای افتتاح این طرح زمان لازم است، مگر آنکه با تلاش بی وقفه مسئولان و رفع مشکلات فرارویف معجزه ای صورت گیرد.
90 هزار سهامدار چشم انتظار بهره برداری
در حال حاضر 90 هزار نفر در مناطق مختلف کشور از جمله گلستان برای سرمایه گذاری سهام این شرکت را خریداری کردند و چشم انتظار فرجی برای تکمیل این طرح فرا استانی هستند.
سرمایه اولیه شرکت پتروشیمی استان 473 میلیارد ریال است که به 473 میلیون سهم هزار ریالی با نام تقسیم شده است.
طبق برآوردهای اولیه، این پروژه باید در آذرماه سال 90 به پایان برسد ولی به دلیل حمایت نشدن و اختصاص نیافتن تسهیلات ارزی شاید دو سال بعد از زمان اعلام شده، افتتاح شود.
عملیات بتن ریزی تاورها با یک برنامه ریزی از قبل و با همکاری پیمانکار و کنترل دستگاه نظارت و با پیش بینی تمام تجهیزات و ماشین آلات همراه با نیروهای ماهر و متخصص انجام شده است.
این طرح به اذعان بسیاری از مسئولان و صاحبنظران و مجریان طرح، بارقه امید و وعده آینده ای روشن برای استان به شمار می آید و می تواند شمال کشور را به عسلویه ای دیگر مبدل سازد.
دولت حدود 300 میلبارد ریال در این طرح سرمایه گذاری کرد ولی سهم دولت در پتروشیمی استان حدود 13 درصد است و نسبت به سرمایه گذاری بخش خصوصی ناچیز و کم است.
کلنگ اجرای مجتمع پتروشیمی گلستان در 24 آبان ماه سال 85 با حضور مسئولان کشوری و استانی در 10 کیلومتری شهرستان آق قلا در شمال گلستان به زمین زده شد و در پذیره نویسی آن حدود 95 هرار نفر شرکت کردند.
سرمایه مردمی این طرح بیش از دو هزار و 800 میلیارد ریال است که این اعتبارات تنها چهار درصد از پروژه احداث پتروشیمی گلستان را به خود اختصاص داده است.
پتروشیمی گلستان در صورت بهره برداری، سالانه یک میلیون تن کود اوره و 670 هزار تن آمونیاک تولید خواهد کرد که 650 هزار تن از آمونیاک تولیدی در داخل مجتمع به مصرف می رسد و 350 هزار تن آن نیز به خارج صادر می شود.
همچنین براساس برنامه و در صورت تکمیل این طرح بزرگ، گلستان از رتبه 25 پیشرفت صنعت در کشور به 10 استان برتر کشور ارتقاء می یابد و راهاندازی این مجتمع ضمن تولید کود اوره برای کشاورزی، تاثیرات مهمی در امر اشتغالزایی و نیز کاهش محرومیتها در استان خواهد داشت.
شرکت پتروشیمی گلستان در تاریخ 22 فروردین 86 در اداره ثبت شرکتهای شهرستان گرگان با هدف تولید سالانه 677 هزار تن آمونیاک و یک میلیون و 73 هزار تن اوره با مشارکت و سرمایه گذاری بخش خصوصی پتروشیمی به ثبت رسید.
همچنین در تاریخ 23 آبان 86 قرارداد EPCC آن با شرکت مهندسی ایرانی همپا بسته شد که به دلیل وجود برخی مشکلات مالی، متاسفانه قرارداد به طور رسمی موثر نشد و به منظور جلوگیری از توقف فعالیت های ساختمانی، قرارداد زودهنگام در تاریخ 28 آذر 86 با شرکت مهندسی همپا بسته شد.
لیسانس واحد اوره در تاریخ 20 بهمن 86 از شرکت استامی کربن هلند و لیسانس واحد آمونیاک در تاریخ 18 اسفند 86 از شرکت کازاله سوئیس خریداری شد.
نظر شما