به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از منابع اینترنتی، این پروژه که در شهر نوردراشتات نزدیک هامبورگ ساخته می شود نخستین مسجدی است که قرار است در مناره که مؤوذن از آن بانگ اذان را سرمی دهد یک منبع تولید انرژی بادی ساخته شود.
این ساختمان سازگار با محیط زیست ایده سلکوک اونیلماز معمار هامبورگی است که مدتها است موضوع بازده انرژی را در فعالیتهای خود مورد توجه قرار داده است.
وی در این رابطه گفت: این مسئله که چگونه می توانم به یک معماری دینی ابعاد بوم شناختی بدهم برایم حائز اهمیت بود. از این رو درطراحی خود عناصر مدرن و سنتی را با یکدیگر تلفیق کردم تا مناره یک کارکرد معاصر داشته باشد.
این مولدهای بادی در مناره های 22 متری مسجد جای می گیرد و اونیلماز قصد دارد یک جفت پره شیشه ای 5/1 متری در هرطرح نصب کند که در زمانهای مشخصی، روشنایی روز به این پره ها نفوذ کند و نمایشی از رنگهای زیبا ارائه کند.
تا کنون جامعه مسلمان این شهر که بخشی از اتحادیه اسلامی ترکی امور دینی آلمان هستند تلاشهای زیادی برای مجهز کردن یک ساختمان 100 ساله که تجهیزات بسیار اندکی داشت انجام داده اند اما ماه گذشته مقامات محلی طرحهای پروژه جدید راتصویب کردند و قرار است این ساختمان مسجد جدید به مساحت 1300 متر مربع ساخته شود.
اوگیور سوتچی رئیس جامعه مسلمانان نوردراشتات اظهار داشت: ما می خواهیم محلی برای دیدار پیروان ادیان و ملیتهای مختلف در این مسجد فراهم کنیم. همچنین این مسجد ارائه دهنده خدمات فرهنگی، اجتماعی، مشاوره ای و ورزشی خواهند بود.
به منظور دلگرمی برخی اعضای این جامعه مسلمان که هنوز نسبت به مزایای این پروزه تردید دارد معمار این پروژه تلاش کرد مساجد مشابهی را با مولدهای بادی پیدا کند اما هیچ نمونه دیگری تا کنون ساخته نشده است.
از این رو این مسجد آلمانی نخستین مسجد در نوع خود خواهد بود اگرچه گفته شده گروه اسلامی تبلیغی جماعت در بریتانیا قرار است مسجدی دوستار محیط زیست با مولدهای بادی در مناره های آن برای المپیک 2012 لندن بنا کند.
نظر شما