به گزارش خبرنگار مهر، دکتر علی لاریجانی شامگاه سه شنبه در همایش فرهنگ و مدیریت جهادی و تجلیل از تولیدکنندگان نمونه بخش کشاورزی قم اظهار داشت: در قانون قید شده که از حجم منابعی که حاصل میشود، حداکثر 50 درصد به مردم، 30 درصد به بخش تولید و 20 درصد به دولت اختصاص یابد. دولت اکثر این منابع را به مردم داد و سهم بخش تولید داده نشده است.
وی اضافه کرد: من گله دارم. سرعت عملی که در این کار انجام شد همان سرعت عملی که در قانون اشاره شده، نبود.
لاریجانی تاکید کرد: بنا بود از طریق این یارانه شاهد افزایش بهرهوری در بخش تولید باشیم و اگر قرار باشد این پول داده نشود و قیمت برق و گازوئیل زیاد شود، تولیدکنندگان با مشکل مواجه میشوند.
اختصاص 10 هزار میلیارد تومان به بخش تولید
رئیس مجلس شورای اسلامی از اختصاص 10 هزار میلیارد تومان اعتبار به بخش تولید در بودجه سال 90 خبر داد و خطاب به خلیلیان گفت: خواهش میکنم سهم بخش کشاورزی را از این یارانه در نظر بگیرید و اگر نمیتوانید ما در مجلس سقف آن را مشخص کنیم.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر بخواهیم مردم به خوبی بخش یارانهها را سپری کنند باید بخشهای تولید و کشاورزی مورد حمایت جدی قرار گیرند.
وی اضافه کرد: اصل اینکه یارانهها نوعی کمک به مردم باشد درست است ولی این طرح باید درست اجرا شود، چراکه وقتی قانون به درستی اجرا نشود، مشکلاتی ایجاد خواهد شد.
اگر کشاورزان گله کنند، وزارت کشاورزی مسئول است
لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به واگذاری مسئولیت واردات محصولات کشاورزی به وزارت جهاد کشاورزی، اظهار داشت: مجلس شورای اسلامی اختیار نوع، زمان، حجم و ابزارهای تعرفهای محصولات بخش کشاورزی را به وزارت جهاد کشاورزی داده است تا بر اساس اختیار این وزارتخانه، وزارت بازرگانی اقدام به واردات محصولات کشاورزی کند.
وی خطاب به خلیلیان گفت: شما در مورد واردات مسئول هستید و نمیتوانید بگوئید که اختیار ندارم.
لاریجانی افزود: اگر روزی یک کشاورز یا دامداری گله کند که در زمان فعالیت آنها، واردات به کشور زیاد شد و ما ضرر کردیم، مسئولیت مستقیم آن با وزارت جهاد کشاورزی است.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: شما رودربایستی نکنید و با تمام توان از کشاورزان و تولیدکنندگان حمایت کنید، به خاطر اینکه این قشر جامعه نیازمند حمایت شما هستند.
دلیلی ندارد که در کشور را به روی واردات باز کنیم
لاریجانی گفت: سال گذشته در مراسمی از واردات زیاد گله کردم و متاسفانه دام زنده که لطمه زیادی به دامداران داخلی وارد میکند به کشور وارد شده و تب برفکی که بسیاری از دامداران را زمینگیر کرد به خاطر همین واردات بوده است.
وی با بیان اینکه دلیلی ندارد درِ کشور را به روی واردات باز کنیم، تصریح کرد: یکی از وظایف مهم وزارت جهاد کشاورزی برای حمایت از تولیدکنندگان این است که جلوی واردات بیرویه را بگیرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به برخی از مشکلات کشاورزان و دامداران گفت: کشاورزان در حال دروکردن شالی هستند که برنج وارداتی سرازیر میشود و تولیدات کشاورزان داخلی با مشکل مواجه میشود.
لاریجانی با بیان اینکه هیچ اجباری نیست که همه محصولات باغی عالم وارد کشور شود، تاکید کرد: از حدود یک میلیارد و 200 میلیون دلار وارداتی که داشتیم حدود 70 درصد آنها موز و آناناس و از این قبیل میوهها بود.
خودکفایی 10 محصول استراتژیک
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی خودکفایی محصولات استراتژیک از قبیل برنج، جو، دانههای روغنی و... را یکی از دغدغههای جدی مقام معظم رهبری عنوان کرد و یادآور شد: کشوری که این همه مورد هجمه دشمنان قرار دارد و غربیها در مسیر پیشرفت این کشور سنگاندازی میکنند، باید در محصولات استراتژیک خودکفا باشد.
وی گفت: مجلس شورای اسلامی دولت را موظف کرد که 10 محصول از قبیل گندم، جو، گوشت سفید، گوشت قرمز، چغندرقند، دانههای روغنی و... را مورد توجه بیشتری قرار دهد.
قم - خبرگزاری مهر: رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات بخش تولید در کشور، از عدم واریز یارانه به فعالان این بخش گلایه کرد.
کد خبر 1335842
نظر شما