۲۵ خرداد ۱۳۹۰، ۱۰:۴۳

آیت‌الله حسینی بوشهری:

رخنه فرصت‌طلبان در مسئولیت‌ها مهمترین آسیب مدیریت جهادی است

رخنه فرصت‌طلبان در مسئولیت‌ها مهمترین آسیب مدیریت جهادی است

قم - خبرگزاری مهر: امام جمعه قم رخنه فرصت طلبان در مسئولیت‌ها و بی‌مهری نسبت به پایه گذاران حرکت جهادی را از آسیب‌های مدیریت جهادی برشمرد.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله سید هاشم حسینی بوشهری شامگاه سه‌شنبه در همایش فرهنگ و مدیریت جهادی و تجلیل از تولیدکنندگان نمونه بخش کشاورزی استان قم به تشریح آسیب‌های مدیریت جهادی پرداخت و اظهار داشت: چرا امروز بخشی از مجموعه‌های اداری ما دچار فلج و سستی شده‌اند و از مدیریت جهادی فاصله گرفته‌اند؟

وی اضافه کرد: نفوذ اندیشه‌های مادی و نفسانی، عدم التزام عملی و عدم پایبندی به رفتارهای دینی، ویرانگر است.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به دیگر آسیب‌های مدیریت جهادی گفت: رخنه فرصت‌طلبان در مسئولیت‌ها، برکناری یا بی‌مهری نسبت به پایه‌گذاران حرکت جهادی، ضعف نظارت، بی‌توجهی به نقش خط ولایی و... از آسیب‌های مدیریت جهادی است.

تشریح اصول ارزشی حاکم بر مدیریت جهادی

وی مدیریت برای خدا را یکی از اصول ارزشی حاکم بر مدیریت برشمرد و گفت: اعتقادی کار کردن، کار برای خدا انجام دادن، تلاش از سر اخلاص، خدمت به مردم برای جلب رضای خدا و... از ارزش‌های مدیریت جهادی است.

آیت‌الله حسینی بوشهری تاکید کرد: اگر مدیریت را امانت دانستیم، نه فرصت؛ زمینه فرهنگ و مدیریت جهادی ایجاد می‌شود.

امام جمعه قم ایثارگری را از دیگر اصول ارزشی حاکم بر مدیریت جهادی دانست و گفت: مسئولیت‌پذیری در مدیریت جهادی یعنی آماده بودن تا حد شهادت.

وی افزود: سنگر سازان بی‌سنگر در دوران دفاع مقدس وارد میدان شدند و برای دیگران سنگر ساختند و تا مرز شهادت رفتند و خودشان بی‌سنگر ماندند.

عضو جامعه مدرسین گفت: اگر چنین افرادی در وزارتخانه‌ها و مجموعه‌های اداری و اجرایی کشور پیدا شوند کشور گلستان می‌شود.

وی انعطاف پذیری را لازمه مدیریت جهادی دانست و افزود: امروز تا مسئله‌ای را مطرح می‌کنیم می‌گویند مربوط به فلان وزارتخانه است، در صورتی که در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، روحیه جهادگری آنچنان بالا بود که یک جهادگر فعالیت‌های گسترده‌ای در روستاها انجام می‌داد.

کسانی که ولایتمدار نیستند آبرو ندارند

آیت‌الله حسینی بوشهری دینمداری و ولایت‌محوری را از دیگر اصول ارزشی این نوع مدیریت عنوان کرد و یادآور شد: فرهنگ جهادی بدون دینمداری و ولایت‌محوری نمی‌تواند موفقیت بالایی داشته باشد.

وی اضافه کرد: بسیاری از افرادی که در دوران ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی در جهاد سازندگی مشغول فعالیت شدند به واسطه دستور امام خمینی(ره) برای تشکیل این نهاد بود.

نماینده مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: کسانی که ولایتمدار نیستند و شانه از مسئولیت خالی می‌کنند در پیشگاه خداوند آبرو نخواهند داشت.

وی با تاکید بر لزوم رعایت اعتماد متقابل در تمام سطوح گفت: خودباوری و ریسک پذیری در مدیریت جهادی نقش کلیدی دارد.

آیت‌الله حسینی بوشهری توجه به کرامت بالای انسان‌ها و نگهداری آنها در فضای معنوی، عدم استفاده ابزاری از نیروی انسانی، حساسیت نسبت به حل مشکل آنها، توجه به افزایش دانش و مهارت، ایجاد ارتباط عاطفی با کارکنان، نهادینه کردن اخلاق و ارزش‌های دینی در حین کار و... را از اصول حاکم بر مدیریت جهادی در بخش نیروی انسانی عنوان کرد.

مدیریت جهادی وقت‌گذرانی نمی‌کند

امام جمعه قم با بیان اینکه مدیریت‌های جهادی دچار وقت‌کشی و وقت گذرانی نیستند، اظهار داشت: مدیریت جهادی مشارکت پذیر است و به تمام اقشار جامعه دست نیاز دراز می‌کند و از آنها برای انجام کارها مدد می‌جوید.

وی گفت: مدیریت جهادی اهل قناعت است و نسبت به بیت‌المال اهتمام می‌ورزد.

وی مردمی‌بودن را یکی دیگر از ویژگیهای مدیریت جهادی برشمرد و گفت: مدیریت جهادی واقعیت‌های جامعه و نیازهای مخاطبان را در نظر می‌گیرد و مشکلات مردم را رصد می‌کند و به دنبال حل آنهاست.
 

کد خبر 1336042

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha