به گزارش خبرنگار "مهر" در قم، دكتر محمد جواد صاحبي، طي گفت وگويي با خبرنگاران بيان داشت : حدود 400 مؤسسه پژوهشي در قم وجود دارد كه از اين تعداد بيش از 150 موسسه پژوهشي در حال فعاليت هستند.
وي در ادامه با بيان اينكه سرانه دو ساعت مطالعه كتاب در سال در ايران نگران كننده است، گفت : يك كتاب براي هر چهار ايراني در كشور واقعاً نامناسب است و اين آمار پايين، متناسب با مردم فرهيخته ما نيست.
وي با بيان اينكه علاقه مردم ما بيشتر به فرهنگ شفاهي است، گفت : متأسفانه كتاب در سبد خانوار ايراني جايگاهي ندارد و از كتاب در ايران استقبال نميشود.
وي افزود: متخصصان بايد در خصوص كاهش ميزان مطالعه در كشور آسيب شناسي كرده و راهكارهايي را برايي رفع اين معضل ارايه دهند.
صاحبي در ادامه با بيان اينكه پژوهش پايه اصلي توسعه يك كشور است ابراز داشت اگر امكانات پژوهشي با پشتوانه مادي و معنوي لازم در كشور مهيا نشود يا كتاب توليد نميشود يا اينكه كتابهاي توليدي مناسبي نخواهند داشت.
وي همچنين گفت : پژوهش در ايران رشد خوبي داشته اما كمتر جنبه كاربردي داشتهاند.
وي در خصوص ملاكهاي اين دبيرخانه در انتخاب آمار پژوهشي گفت: خلاقيت و نوآوري. بهره گيري از منابع معتبر، پاسخگويي به نياز جامعه و رعايت معيارهاي نوشتاري از مهمترين ملاكهاي بررسي آثار پژوهشي در اين دبيرخانه است.
دكتر صاحبي ادامه داد: از مجموع 250 اثر پژوهشي كه در سال جاري در دبيرخانه دين پژوهان ثبت شده، 123 اثر واجد شرايط شناخته شد ه و از ميان اين تعداد نيز 35 اثر بالاي 80 درصد امتياز لازم راكسب كرده است.
وي با بيان اين كه بهترين و بيشترين آثار پژوهشي برگزيده ارسالي به دبيرخانه در زمنيه فقه و حقوق بوده است، افزود: پس از فقه و حقوق با 25 درصد، پژوهشهايي در زمينه دين و علوم اجتماعي، تاريخ و سيره و دين و علوم تربيتي در رتبههاي بعدي آثار برتر هستند.
صاحبي در پايان با اشاره به اينكه 26 اذرماه امسال طي اجلاس تجليل از پژوهگران حوزه دين با حضور مسؤولان و شخصيتهاي برجسته كشور در اصفهان برگزار ميشود گفت : ما اميدواريم بتوانيم 20 اثر پژوهشي را به عنوان آثار برتر جهت اهداي جوايز به مؤلفان آنها انتخاب كنيم.
بنابر گفته مسؤول دبيرخانه دين پژوهان كشور، در حال حاضر بيش از 150 مؤسسه پژوهشي فعال در قم مشغول به كار هستند.
کد خبر 133606
نظر شما