۲۵ خرداد ۱۳۹۰، ۱۱:۱۰

عباسی:

مشکل اصلی کشاورزان بدهی به سیستم بانکی است

مشکل اصلی کشاورزان بدهی به سیستم بانکی است

نیشابور - خبرگزاری مهر: معاون بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: مشکل اصلی کشاورزان کشور بدهی به سیستم بانکی است.

به گزارش خبرگزاری مهر، سعادت‌الله عباسی در مراسم تقدیر از برترین‌های کشاورزی نیشابور در فرهنگسرای سیمرغ این شهر، اظهار داشت: بحث‌های حمایتی دولت به‌خاطر همین مشکل، عقیم مانده است.

وی افزود: دولت از محل صندوق توسعه ملی اعتبار خوبی برای ارائه تسهیلات به کشاورزان، پیش‌بینی کرده است.

وی تصریح کرد: این اعتبار قرار بود به ‌صورت ارزی در اختیار بانک‌های کشاورزی، ملی و صادرات قرار گیرد که پس از بررسی مجدد، ارز به ریال تبدیل و مقرر شد، بخشی از تسهیلات ارزی به‌صورت ریالی در اختیار کشاورزان قرار گیرد.

این مقام وزارت کشاورزی گفت: سازمان هدفمند کردن یارانه‌ها برای یارانه علوفه تولید‌کنندگان شیر خام، یکصد میلیارد تومان اعتبار اختصاص داد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: به نظر این وزارت‌خانه، اگر قرار است یارانه‌‌ای برای شیر اختصاص یابد، بهتر است به تولید‌کننده شیر‌خام نه مصرف‌کننده نهایی و نه به کارخانه‌ فرآورده‌های لبنی داده شود.

عباسی با اشاره به نوسانات زیاد در قیمت خرید شیر کشور، یاد‌آور شد: در حالی که در نیشابور قیمت خرید شیر به طور متوسط 450 تومان است، این رقم در کشور به طور متوسط 380 تومان است.

به گفته وی، در حال حاضر قیمت پایه شیر در کشور در استان‌های مختلف 500 تومان اعلام شده است که در صورت افزایش کیفیت شیر، این رقم تا 60 تومان بیشتر و در صورت کاهش کیفیت و چربی و بالا بودن بار میکروبی شیر، این قیمت پایه تا 30 تومان کاهش می‌یابد.

وی اشاره کرد: مطابق قانون، وزارت جهاد کشاورزی مکلف شده است در جایی که کشاورز متضرر می‌شود با خرید تضمینی، مشکلات کشاورزان تا حدودی جبران شود.

معاون بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی، گفت: ظرفیت خالی دامداری‌های تعطیل شده و نیمه فعال کشور در دام سنگین حداقل 260 هزار رأس است که این معاونت برنامه‌ریزی کرده تا کسانی که علاقه‌‌مند هستند در کنار مزارع چند رأس نگهداری کرده و پرورش دهند، دام تلیسه خریداری شود.

عباسی افزود: چند‌ سالی است که گفته می‌شود گوسفند‌داری در تعداد کم توجیه اقتصادی ندارد ولی برنامه جدید ما با استفاده از مباحث ژنتیکی چون انجام سه زایش در طول دو سال و استفاده از علوفه بسته‌ای و پرچین مزارع، تعداد دام سبک را در سطح مزارع یا اماکن دیگر حمایت می‌کنیم.

وی اضافه کرد: این موضوع به کاهش واردات گوشت کشور از خارج کمک می‌کند.

وی یاد‌آور شد: به دنبال افزایش نرخ جهانی علوفه چون ذرت و سویا، دولت یک میلیون تن گندم دامی خریداری و به قیمت کیلیویی 175 تومان، توزیع کرد.

وی تصریح کرد شد: یک میلیون و 400 هزار تن جو نیز توسط سازمان تعاون روستایی خریداری شد که در اختیار دامداران قرار گرفت.

وی ادامه داد: برای حمایت از تشکل‌‌های کشاورزی بخشی از گندم دامی و جو در اختیار این گروه‌ها قرار گرفت، که با توزیع مناسب آنها قیمت‌ها در مناطق مختلف کشور بین 20 تا 30 درصد کاهش یافت.

کد خبر 1336087

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha