به گزارش خبرنگار مهر؛ ابوالقاسم اللهیاری، قبل از ظهر چهارشنبه در نشست علمی مطبوعاتی که در دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، اظهارداشت: تکثیر بی رویه سلول ها در بدن باعث ایجاد سرطان می شود که البته با درمان به موقع این بیماری کنترل می شود.
فوق تخصص هماتولوژی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تاکید کرد: سرطان ها به دو دسته بافت های خون ساز و بافت های غیر خون ساز تقسیم می شوند.
وی با بیان اینکه سرطان سینه شایع ترین سرطان در بین زنان است، تصریح کرد: زنان زیر 40 سال باید هر سه سال یکبار و زنان بالای 40 سال سالی یک بار به پزشک مراجعه و تست ماموگرافی را انجام دهند.
اللهیاری با بیان اینکه معاینه سینه ها توسط خود فرد نقش مهمی در تشخیص و درمان به موقع سرطان پستان دارد، بیان کرد: احساس توده در بدن، ترشح خونی در نوک پستان و زخم های نوک پستان از علائم هشدار دهنده برای زنان است.
وی با تشریح علائم سرطان معده یادآور شد: تغییر اجابت مزاج، خونریزی از ناحیه مقعد، دردهای شکمی، کاهش وزن و کم شدن اشتها از علائم هشداردهند سرطان معده است.
فوق تخصص هماتولوژی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: افراد بالای 50 سال باید سالی یک بار برای انجام آزمایش های مربوطه، برای تشخیص سرطان معده به پزشک مراجعه کنند.
وی با اشاره به عوامل قابل کنترل در ایجاد سرطان ادامه داد: دوری از استرس ،تغییر روش زندگی، ورزش مداوم، رژیم غذایی سرشار از میوه و سبزی و عاری از چربی، عدم استعمال سیگار و الکل از عوامل قابل کنترل در درمان سرطان است.
اللهیاری در رابطه با عوامل غیر قابل کنترل در ابتلا به سرطان گفت: سن، جنس و ژنتیک در ابتلا بهد سرطان به عنوان عوامل غیر قابل کنترل نقش دارند.
نظر شما