به گزارش خبرنگار مهر، محمد رضا نهاوندی پور صبح پنجشنبه در جلسه آبیاری تحت فشار میزان وابستگی به اراضی آبی در کشاورزی را 59 درصد اعلام کرد و افزود: در دنیا این میزان 16 درصد است.
وی ادامه داد: 92 درصد تولیدات از اراضی آبی و هشت درصد تولید از اراضی دیم که در دنیا 40 درصد تولیدات کشاورزی آبی و 60 درصد دیم است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با اشاره به اینکه تخلیه منابع زیر زمینی سال 1320، 55 تا 45 درصد بوده که در سال 86 برداشت از سفره های زیر زمینی و جاه 62 درصد بوده است.
نهاوندی پور تاکید کرد : آبیاری بارانی برای محصولات زراعی به صورت متحرک ، کلاسیک و ثابت ، فصلی ، روش مکانیزه ، آبیاری قطره ای و آبیاری تحت فشار که افزایش راندمان آبیاری تا 95 درصد را به دنبال دارد و در کاهش تلفات آب ، افزایش سطح مفید مزرعه، کاهش هزینه های کار گری ، اشتغالزایی یک نفر به ازای هر 5.8 هکتار سیستم اجرا شده است
وی یاد آور شد : افزایش عملکرد در واحد هکتار تا حدود 30 درصد ، افزایش ضریب مکانیزاسیون، افزایش در آمد کشاورزی ، سهولت در عملیات آبیاری و کشاورزی داخل مزرعه و موثر در مهاجرت معکوس از شهرها به روستاها و افزایش سطح زیر سطح کشت تا دو برابر وضع موجود از مزایای آبیاری نوین است.
رئیس جهاد کشاورزی استان زنجان افزود : تاکنون حدود 95 هزار هکتار از سیستم آبیاری تحت فشار در اراضی آبی در کشور اجرا شده است که در استان 23 هزار هکتار این سیستم اجرا شده که معادل 2.5 درصد کل سیستمهای اجرا شده کشور است.
نهاوندی پور پتانسیل طرح توسعه در استان را 120 هزار هکتار از 160 هزار هکتار از اراضی حق آبه های مجاز یاد کرد و گفت : اجرای طرح بیش از 20 هزار هکتار می باشد که هدف گزاری سال جاری 15 هزار هکتار 85 درصد از کل هزینه اجرای سیستم آبیاری تحت فشار 82 میلیارد تومان است.
وی گفت : ابزارهای تشویقی و ارائه تسهیلات 3 میلیون تومانی برای هر هکتار برای کشاورزان واگذار می شود.
مدیر کل جهاد کشاورزی استان زنجان در ادامه توسعه باغات شیبدار برای هر هکتار با3.5 میلیون تومان را برای کشاورزان را یک عمال تشویقی عنوان کرد.
نهاوندی پور افزود: در سال جاری 70 میلیارد تومان برای آبیاری تحت فشار هزینه شده که 70 درصد هزینه خرید مواد اولیه بوده است .
وی گفت : 40 شرکت مرتبط با کشاورزی در استان زنجان فعال است.
مدیر کل جهاد کشاورزی استان زنجان تولید گندم در سال 89 را 27 هزار تن بیان کرد و گفت: هفت هزار و 500 خانوار از تولید زیتون را بدنبال داشته است.
نهاوندی پور بیان کرد: سالانه پنج هزار نفر در راستای تولید زیتون فعالیت داشته اند.
وی افزود: در سالجاری 92 درصد توسعه باغات را داریم که 80 درصد بلاعوض است و به ازای هر هکتار 110 میلیارد تومان نیاز برای 10 هزار هکتار است.
نظر شما