به گزارش خبرنگار مهر، سید حسن میرعماد عصر جمعه به مناسبت روز جهانی مقابله با بیابان زایی در نشست خبری با خبرنگاران گفت: سیاست دولت کاهش خسارات این بخش با اجرای طرحهای مختلف است.
وی گفت: بر اساس آخرین مطالعات پنج میلیون و 300 هزار هکتار از مساحت استان را بیابان تشکیل می دهد که این رقم معادل 53 درصد سطح استان است.
وی ادامه داد: 20 کانون بحران فرسایش بادی در استان سمنان شناسایی شده است که یک میلیون و 260 هزار هکتار از اراضی استان تحت تاثیر این کانون ها هستند.
به گفته وی، از این سطح 470 هزار هکتار کانونهای بحرانی فرسایش بادی هستند که به زیرساختهای اقتصادی، راه های مواصلاتی و ... خسارت وارد می کنند.
میرعماد ادامه داد: در استان سمنان بسیاری از بارندگی ها به صورت روان آب از دسترس خارج می شود و همچنین شاهد پیشروی منابع آبی شور به سمت آبهای شیرین هستیم.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با بیان اینکه مناطق برداشت رسوب در استان سمنان شناسایی شده است، گفت: سمنان از استانهای پیشرو در زمینه بیابانزدایی بوده و نخستین قرارگاه بیابانزدایی کشور در دامغان راهاندازی شده است.
وی با بیان اینکه این استان یک دوم متوسط بارندگی کشور را دارد، گفت: میزان تبخیر و تعرق در آن نیز دو برابر بیش از میانگین موجود در ایران است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با بیان اینکه استان سمنان نیز همچون بسیاری از استان های کشور در معرض ریزگردها قرار گرفته است، گفت: این ریزگردها منشا بیرونی داشته و اراضی رها شده در بغداد ، سوریه و ... عامل اصلی ایجاد این ریزگردهاست.
میرعماد اظهار داشت: کشور ترکیه با ایجاد سدهایی در مسیر رودخانه دجله و فرات مانع انتقال آب به عراق شده و این امر به افزایش ریزگردها و بیابانی شده مناطق کمک کرده است.
وی یاد آور شد: با هماهنگی های بین المللی درصدد هستیم تا این تهدید برطرف شود اما نمی توان به طور کامل رفع آن را اعلام کرد.
نظر شما