به گزارش خبرنگار مهر، خشکسالی و گرمای شدید در جنوب کرمان علاوه بر صدمات شدید به بخش کشاورزی منجر به بروز آتش سوزی در نخلستانهای و باغهای مرکبات جنوب کرمان می شود.
خشکسالی در جنوب کرمان موجب خشکیدگی نخلستانها شده است و ورزش بادهای شدید و سایش درختان خشکیده همچنین بروز کوچکترین جرقه شرایط را برای آتش سوزی در این باغها فراهم می کند در آخرین مورد آتش سوزی که در جنوب کرمان روز گذشته در روستای پاتک از توابع منوجان روی داد بخش قابل توجهی از باغهای این روستا در گرمای شدید طعمه آتش شد و به دلیل دمای بالای هوا آتش سوزی در زمان کوتاهی گسترش یافت و قسمت قابل توجهی از نخلستانها و مرکبات منطقه را طعمه حریق کرد.
بخشدار آسمینون در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: در این آتش سوزی 23 هکتار باغهای کشاورزان طعمه حریق شد.
محمد سراجی افزود: این آتش سوزی به دلیل گرمای هوا و وجود برگهای خشک و درختان خشکیده به سرعت گسترش یافت و در نهایت پس از 10 ساعت تلاش توسط ماموران آتش نشانی مهار شد.
وی با اشاره به صدمات شدید آتش سوزی به باغها گفت: برآورد خسارات این حادثه یک میلیارد و 500 میلیون ریال تخمین زده می شود.
یک کارشناس کشاورزی شهرستان منوجان نیز گفت: طبق برآورد اولیه صورت گرفته در این آتش سوزی 70 درصد نخلستانهای روستای پاتک و همچنین 95 درصد مرکبات این روستا طعمه حریق شده است.
ابوالحسن حسینی گفت: تحقیقات در خصوص دلایل بروز این آتش سوزی ادامه دارد اما با توجه به شرایط منطقه و گرمای هوا پیش بینی می شود خشکیدگی درختان و وزش باد و سایش شاخه ها منجر به آتش شده است و گرمای شدید هوا نیز شرایط را برای گسترش آتش مهیا کرده است.
پیش از این نیز طی ماه گذشته بر اثر بروز آتش سوزی مشابه در عنبرآباد 850 نخل در آتش سوخت.
در این آتش سوزی چهار هکتار باغهای مرکبات و نخل کشاورزان روستاهای اکبرآباد و مراد آباد نابود شد.
در آتش سوزی عنبرآباد پنج منزل مسکونی نیز طعمه حریق شد.
با توجه به گرمای شدید هوا و بروز چنین حوادثی طی سال اخیر در فصول گرم کشاورزان باید هر چه سرعتر نسبت به جمع آوری برگهای خشک درختان خرما و قطع درختان خشکیده اقدام کنند.
خشکسالی در جنوب کرمان منجر به خشکیدگی بسیاری از درختان شده است و کشاورزان نیز این درختان را بدون توجه به تهدید آتش سوزی رها کرده اند که همین مسئله و وزش بادهای گرم و خشک شرایط را برای ایجاد آتش سوزیهای گسترده مهیا کرده است.
نظر شما