۲۹ خرداد ۱۳۹۰، ۸:۲۹

اوقات فراغت در همدان و نسخه های نامناسبی که برایش پیچیده می شود

اوقات فراغت در همدان و نسخه های نامناسبی که برایش پیچیده می شود

همدان - خبرگزاری مهر: تابستان 90 تا چند روز دیگر از راه می رسد و نهادهایی که خود را در بحث گذران اوقات فراغت دانش آموزان سهیم می دانند همچنان به اعلام برنامه ها مشغولند، غافل از اینکه فقط تعداد محدودی هستند که از برنامه های آنها سهم می برند و روز های دلهره والدین شروع می شود

به گزارش خبرنگار مهر، پر واضح است که نوشتن حرفهای تکراری از مشکلاتی که خیل انبوه جوانان و نوجوانان این مرز و بوم برای غنی سازی اوقات فراغت خود در طول فصل تابستان با آنها مواجه هستند، اگر هیچ فایده ای نداشته باشد ضرری هم ندارد و چه بسا تکرار حرفهای به زبان آورده شده می تواند بهترین گواه برای روزهای مبادا باشد.

همان روزهای بعد از تعطیلات تابستانی که نهادها و دستگاههای مربوطه می خواهند از عملکردشان در سه ماه تعطیلی مدارس به رسانه ها و مسئولان بالاتر گزارش بدهند.

بهانه دستگاهها همواره کمبود بودجه و اعتبار است

وقتی واقعیتها را با گفته ها می سنجیم، می بینیم که فاصله و شکاف زیادی بین اعلام برنامه ها و اجرای آنها وجود دارد که البته بهانه دستگاههای مربوطه همواره کمبود بودجه و اعتبار بوده است و نمی شود برای آن کاری صورت داد.

روزهای پایانی درس و مدرسه که از راه می رسد خوشحالی در بین دانش آموزان و در عین حال دلهره و اضطراب در بین والدین حاکم می شود زیرا والدین دغدغه روزهای بدون تفریح و سرگرمی را برای فرزندانشان دارند و این مدت زمان می تواند تهدیدی برای دانش آموزان باشد.

بر همگان روشن است که تعطیلات تابستان فرصتی است که در صورت بی توجهی به آن به تهدیدی برای خانواده هایی که از هیچ گونه امکانات حمایتی در جهت غنی سازی اوقات فراغت فرزندانشان برخوردار نیستند، تبدیل می شود.

ناگفته پیداست تلاش برای استفاده بهینه از فرصت هایی این چنین در بحث آموزش امتیازی ویژه است و والدین دانش آموزان بر ثبت نام فرزندان خود در کلاس های آموزشی بیش از سایر موارد اصرار دارند.

ثبت نام در آموزشگاه ها والدین را بر سر دو راهی تردید قرار می دهد

بر همین اساس است که در این زمان بحث ثبت نام در آموزشگاه های مختلف برای گذران اوقات فراغت نه چندان کوتاه تابستانی مطرح می شود اما این موضوع نیز این روزها به دغدغه اصلی والدین تبدیل می شود چراکه هزینه های سرسام آور انواع و اقسام کلاس های تابستانی از یک سو و تبلیغات شبانه روزی آموزشگاه های مختلف از سوی دیگر و اطمینان نداشتن از فعالیت مجاز یا غیرمجاز این آموزشگاه ها والدین و دانش آموزان را بر سر دو راهی تردید و دو دلی قرار می دهد.

آنچه مسلم است اینکه والدین در این وادی به این مهم فکر می کنند که بالاخره برای گذران اوقات فراغت و استفاده بهینه از این فرصت طولانی سه ماه تعطیلات تابستانی چه کار باید بکنند؟ و آیا ثبت نام در آموزشگاه ها درست است یا نه؟

نا گفته پیداست که با نزدیک شدن به روزهای گرم سال، حرارت و شور و شوق نوجوانان و جوانان برای حضور بیشتر در فضاهای عمومی بیشتر شده و از همین رو سعی دارند، به هر نحو ممکن از این ایام بیشترین بهره را ببرند، بدون اینکه بدانند که این روزها می تواند برای آنان، روزهای پرخطر و دردسرسازی شود، اگر نخواهند برنامه ای برای چگونه گذراندن این ایام داشته باشند.

فضاهای تفریحی همدان متناسب با نیازهای جمعیت مخاطب نیست

بررسی ها نشان می دهد، امکانات و فضاهای تفریحی، ورزشی متناسب با نیازهای جمعیت مخاطب نیست و از این رو، با کمبود شدید چنین فضاهایی در جامعه مواجه هستیم.

از طرفی علایق و خواسته های جوانان با محتوای برنامه هایی که در این قبیل مکانهای فرهنگی، ورزشی و تفریحی ارائه می شود، تا حدودی همخوانی ندارد.

و از طرفی نارضایتی نوجوان و جوانان از برنامه های اوقات فراغت، گویای این امر است که مسئولان هنوز نتوانسته اند در این زمینه موفق باشند.

در حالی که هر ساله بودجه های کلانی برای غنی سازی اوقات فراغت در اختیار نهادهای مختلف قرار می گیرد اما به دلیل عدم هماهنگی سازمانها و نهادهای مربوطه، این اعتبارات هدر می رود و این روندی است که هر سال شاهد تکرار آن هستیم و این در حالی است که برنامه ریزی درست و منطقی باید یکی از برنامه های در اولویت و اساسی دولت باشد.

کد خبر 1338293

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha