به گزارش خبرنگار مهر، از آنجا که بیشتر مشکلات اغلب با طرح در رسانه ها شتاب بیشتری در مسیر حل و رفع می گیرند، بر آن شدیم تا در سلسله گفتگوهایی با دهیاران روستاهای مختلف استان یزد به بررسی برخی از این مشکلات بپردازیم.
البته بسیاری از این مشکلات در روستاهای استان یزد مشترک است بنابراین به روستاهایی که دارای مشکلات متعدد هستند اما از امتیازها و ظرفیتهایی نیز برخوردارند پرداخته خواهد شد.
روستای ده عرب ابرکوه یکی از روستاهایی است که در گفتگوی مهر با دهیار آن برخی از مشکلات همچنین برخی از توانمندیها و اقدامات توسعه ای این روستا برشمرده خواهد شد.
علی سعیدی، دهیار روستای ده عرب ابرکوه که در همایش پایان سال مشترک دهیاران استان یزد به عنوان دهیار نمونه ابرکوه معرفی شده است در گفتگو با خبرنگار مهر برخی از مشکلات همچنین طرحهای اجرا شده در این روستا را تشریح کرد.
وی در مورد مشکلات مردم این روستا اظهار داشت: با توجه به پتانسیل بالای جوانان روستا، ساخت یک سالن ورزشی ویژه روستاهای ده عرب و صفی آباد که فاقد سالن هستند، یکی از مواردی است که باید از جانب مسئولان پیگیری شود.
سعیدی افزود: اجرای سریعتر طرح هادی و کمک به آزاد سازی مسیر توسط بنیاد مسکن از دیگر موارد درخواستی اهالی این روستاست.
وی استقرار یک روحانی در روستا را نیز یکی دیگر از خواسته های مردم برشمرد که با توجه به سابقه فعالیتهای فرهنگی این روستا، خواسته به حقی است.
دهیار ده عرب افزود: از اداره آب و فاضلاب روستایی نیز در خواست داریم که توجه به کیفیت آب آشامیدنی روستا همچنین مشکل کمبود آب آشامیدنی در تابستان را مدنظر قرار دهند.
سعیدی یادآور شد: مشکلات یاد شده به ویژه در زمینه آب منحصر به روستای ده عرب نیست و این مشکل، اهالی عباس آباد گاشار را نیز در بر می گیرد.
وی همچنین یکی از مشکلات اساسی این روستا را مشکلات دامداری و نگهداری گوسفند اعلام کرد و اظهار داشت: شغل بیشتر مردم این روستا دامداری است اما مجوزی برای انتقال دامها به خارج از روستا داده نمی شود و مردم به ناچار در منازل خود از گوسفندان نگهداری می کنند.
سعیدی بیان داشت: این امر به طور قطع مشکلات بسیاری را برای مردم روستا به دنبال خواهد داشت که مشکلات بهداشتی بیش از همه در این زمینه خودنمایی می کند.
وی همچنین با اشاره به فعالیتهای توسعه ای انجام شده در این روستا بیان داشت: ساخت مجموعه فرهنگی و کتابخانه حضرت علی اصغر با اعتباری بالغ بر حدود 50 میلیون تومان با کمکهای خیری و اعتبارات دهیاری از جمله طرح هایی است که در این روستا به اجرا درآمده است.
به گفته سعیدی، از دیگر اقدامات انجام شده در این روستا می توان به ساخت دارالقرآن، توسط خیر اشاره که این خیر علاوه بر هزینه 70 میلیون تومانی ساخت دارالقرآن، اموالی حدود یکصد میلیون تومان را نیز برای مستمری کارکنان و هزینه های آن وقف کرده است.
وی افزود: ساخت ساختمان دهیاری و شورای اسلامی این روستا با اعتباری حدود 60 میلیون تومان، نیز از دیگر اقدامات انجام شده در روستای ده عرب در سال 1389 بوده است که از محل زکات، کمک خیرین و بودجه دهیاری به انجام رسیده است.
سعیدی یادآور شد: ساخت غسالخانه با تمام امکانات از جمله سردخانه، توسط خیر با هزینه 40 میلیون تومانی، راه اندازی باشگاه بدنسازی و ایروبیک خواهران با کمک دهیاری، قرار دادن سالن در اختیار تیم ووشو این روستا که در سطح استان افتخار آفرین هستند و خرید تاتومی که نیاز اساسی آنان بود نیز از جمله اقداماتی بوده است که در سال گذشته به انجام رسیده است.
وی همکاری مردم روستا را در اجرای برنامه ها را مثبت ارزیابی و از آنان به جهت همیاری در آبادانی روستا قدردانی کرد.
سعیدی همچنین نقش خیرین را در پیشبرد برنامه ها و آبادانی روستا بسیار تأثیرگذار دانست.
نظر شما