به گزارش خبرنگار مهر، نجیب رزاق در مراسم افتتاحیه نهمین اجلاس بین المللی گفتگوی لنکاوی با اشاره به چشم اندازهای بی حد و مرز در تجارت مالزی و آفریقا از شرکت های مشغول به فعالیت در این دو منطقه خواست با تلاش برای کشف موقعیت های جدید اقتصادی و سرمایه گذاری گام های مفیدی جهت برآوردن خواسته ها و نیازهای یکدیگر بردارند.
وی افزود: اجلاس بین المللی گفتگوی لنکاوی فرصت دیگری برای مالزی است تا با مرور نقش و ارزیابی دوباره اهداف خود برای همگام بودن با کشورهای توسعه یافته دنیا و آمادگی برای مقابله با بحران های تازه جهانی تلاش کند.
نخست وزیر مالزی تمرکز اجلاس کنونی را بحث و تبادل نظر برسر مسائل سیاسی اجتماعی واقتصادی دانسته و شعار اجلاس امسال را توسعه همکاری های هوشمند برای اجرای طرح های تحول سیاسی اقتصادی عنوان کرد.
وی تصریح کرد: در سال گذشته میلادی حجم مبادلات تجاری میان مالزی و آفریقا با ۳۹ درصد افزایش نسبت به سال ۲۰۰۹ به 25 میلیارد رینگیت رسید که امروز تجدید حیات اقتصادی که در آفریقا شاهد آن هستیم حاکی از آمادگی دو منطقه برای ایجاد رکورد و افزایش چشمگیر دیگری در حجم مبادلات تجاری دارد.
نجیب رزاق رشد تولید ناخالص داخلی قاره آفریقا از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۰ را سالانه ۵.۲ درصد عنوان کرد و این آمار را نشان از تلاش این قاره برای بیرون آمدن از فقر و بحران اقتصادی دانست.
وی افزود امروزه نوآوری یکی از الزامات داشتن اقتصادی پیشرفته و شکوفا است که به عنوان مثال می توان از کره جنوبی و تایوان به عنوان دو کشوری که با ترکیب نوآوری در ساختار اقتصادی خود توانسته اند اقتصاد خود را به سطوح بالاتری برسانند، نام برد.
وی کشورهایی که علم و دانش و نوآوری را در ساختار اداری و اقتصادی خود جای داده اند را از موفق ترین کشورهای دنیا دانست و گفت: کشورهای اسکاندیناوی با وجود جمعیت کم با استفاده از بهترین امکانات تحقیقاتی و همچنین بکارگیری عملکرد های جهانی سازی به موفقیتهای زیادی دست پیدا کرده اند.
نجیب در ادامه به تلاش و برنامه های گسترده دولت برای توسعه بخشیدن به مناطق روستایی در زمینه های مختلف از جمله بهداشت و آموزش و تساوی حقوق زن و مرد اشاره کرد.
وی رشد روز افزون شبکه های اجتماعی را عامل اصلی بالا رفتن آگاهی عمومی در تمام زمینه ها و همچنین بالا رفتن توقعات آنها از دولت و سران حکومتی خود عنوان کرده و راهکار آن را تنها در مدیریت قوی و کارآمد مسئولان دولتی دانست.
پیش از نجیب رزاق وزیر امور خارجه مالزی در سخنانی با اشاره به رشد چشمگیر تاثیرات مثبت گفتگوی بین المللی لنکاوی طی هر سال از زمان آغاز آن در سال ۱۹۹۵ تا به امروز ابراز امیدواری کرد این روند رو به رشد در سال های پیش رو نیز ادامه داشته باشد.
عنیفه امان افزود: در دنیای امروز دیگر نمی توان خود را از تاثیرات جهانی اقتصادی و سیاسی و اجتماعی مانند بحران اخیر خاورمیانه و شمال آفریقا و وقوع بلایای طبیعی فراوان در سر تا سر دنیا مصون کرد و همین واقعیت وجود چنین اجلاس بین المللی را بیش از هر زمان دیگری لازم می کند.
نهمین اجلاس بین المللی گفت و گوی لنکاوی روز 19 جولای مطابق با 29 خرداد با حضور رهبران ، روسای جمهوری و نمایندگان 16 کشور در مرکز همایش های بین المللی پوتراجایا پایتخت اداری مالزی آغاز به کار کرد و به مدت سه روز ادامه خواهد داشت.
درحاشیه این اجلاس که برای نخستین بار درخارج از جزیره لنکاوی برگزار می شود،سازمانها وشرکتهای مالزیایی و خارجی از کشورهای آفریقایی در نمایشگاهی خدمات و فعالیتهای خود را عرضه کرده اند.
نظر شما