به گزارش خبرگزاری مهر، سعید ابوطالب نویسنده و کارگردان مستندهای دفاع مقدس در گفتگو با ستاد خبری بیست و هشتمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم گفت: سینما هنری است که از انتقال برخی مفاهیم معنوی قاصر است. چراکه ابزار آن محدود به امکانات دیداری و شنیداری است و چنین ابزاری در بیان برخی از مفاهیم والای ارزشی و معنوی ناتوان است.
وی ادامه داد: اگر ما حضرت جبرئیل را در قالب کلام بیان کنیم هیچگاه از عظمت آن کاسته نمیشود اما اگر با ابزار سینما هرچه قدر بخواهیم جبرئیل را به تصویر بکشیمباز با واقعیت فاصله خواهد داشت. پرداختن به سایر مسائل معنو ینیز چنین است و به همین خاطر خداوند متعال کلام را به بهترین شکل بیاند سخنان خود د قرآن کریم برگزیدهاند.
این کارگردان افزود: در عصر حاضر سینما یک رسانه معروف و شناخته شده در میان مردم است و باید از این رسانه برای نقل و انتقال مفاهیم ارزشی همانند ساخت مجموعههایی با داستان ةای قرآنی بهره گرفت. امری که نیازمند مولفه ةای اصیلی است که در هیچ جامعهآی مثل ایران ارکان و اسباب لازم را برای روی آوردن به سختن چنین مجموعههایی در اختیار ندارد.
این مستندساز خاطرنشان کرد: پرداختن به قصههای قرآنی مشکل است. اما اگر بخواهیم یک داستان عادی را نقل کنیم اگر واقعیتی نیز در آن قلب شده باشد چندان حساسیتی ایجاد نمیکند اما داستانهای قرآنی به این شکل نیستند و در سطح جامعه کاملا رصد می شوند. بنابراین مجموعه کاملی از محققان و پژوهشگران باید این کار را به بهترین نحو انجام دهند.
ابوطالب درخصوص نقش مسابقات قرآنی در همگرایی ملل مسلمان گفت: برگزاری این مسابات که با شرکت قاریانی از کشورهای متعدد صورت میگیرد کار خوبی است و باعث نزدیکی بین ملتهایی میشود که از نظر دینی و فرهنگی اشتراکتی نیز با هم دارند. اما نباید به این مسابقات تا همین حد بسنده کرد. باید با عمومی کردن مسابقات قرآنی زمینه حضور اقشار مختلف مردم را در چنین مسابقهای فراهم کنیم.
وی افزود: همچنین توجه مسئولان به تروج فرهنگ قرآنی در حد مناسبی است اما به این معنی نیست که کافی است. انتقادهایی نیز مطرح است. چنانچه در برخی از مقاطع به ترویج قرآن در سطح جامعه توجه بسیاری می شود و در برخی مقاطع این توجه کم رنگ میشود که باید تعادل مناسبی در این زمینه ایجاد کنیم.
نظر شما