دکتر استوارت سیم استاد دانشگاه نورث آمبریا در نیوکاسل انگلستان در مورد قدرت انتقال تفکر عمیق نظری توسط رسانهها به مخاطبان خود به خبرنگار مهر گفت: بیشتر رسانههایی که در جهان وجود دارند بر اساس سود، کار و فعالیت میکنند.
وی افزود: بر این اساس پیگیری سود، مانع از پرداختن به مباحث و اندیشههای عمیق نظری از سوی آنها میشود. رسانهها سعی میکنند میزان زیادی، ذائقه عامه مخاطبان را در نظر بگیرند.
وی یادآور شد: اغلب رسانهها به مباحث احساسی و عاطفی برای جلب مخاطب بیشتر توجه دارند. بیشتر رسانهها مطالب و موضوعاتی را منعکس میکنند که برای طیف گستردهتری از مخاطبان جذابیت دارد. بر این اساس توجه رسانهها بیشتر به موضوعات جالب و جذاب است تا موضوعاتی که برانگیزاننده تفکر عمیق باشد.
استوارت سیم در ادامه تأکید کرد: این موضوع در مورد رسانهها از رادیو و تلویزیون گرفته تا مطبوعات صادق است. تلویزیون تقریباً در مورد مباحث علمی خوب عمل کرده است و موضوعات جالب و جذابی از کیهان شناسی را به مخاطبان ارائه داده است. در این رسانه جایگاه و موقعیت ما در کیهان مورد بررسی قرار گرفته است.
مؤلف "دیکشنری لیوتار" در ادامه تصریح کرد: دانشمندان علوم تا حدی سعی کردهاند مباحث علمی را به گونهای منعکس کنند که برای طیف وسیعی از مخاطبان جالب و جذاب باشد. از اینرو سعی کردهاند مباحث علمی را به گونهای بیان کنند که فهم آن برای مخاطب عام ساده و سهل باشد.
وی یادآور شد: یکی از کارهایی که رسانههای فراگیر و جمعی میتوانند انجام دهند ارجاعاتی است که آنها میتوانند ارائه دهند. این ارجاعات باعث میشود مخاطب عام بتواند موضوعات را مورد پیگیری بیشتری قرار دهد.
استاد دانشگاه نورث آمبریای در پایان تصریح کرد: برای نمونه رسانهها میتوانند در مورد نظریههای مربوط به کیهان شناسی، اطلاعاتی را در اختیار مخاطبان قرار دهند. این ارجاعات باعث میشوند که مخاطب بتواند برای مطالعه بیشتر به کتابها و مجلات تخصصی که در آن زمینه وجود دارد رجوع کند.
نظر شما