به گزارش خبرنگار مهر، مراسم افتتاحیه و گشایش دمین هفته فرهنگی سودان در ایران، عصر دیروز یکشنبه 29 خرداد با حضور سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، استاد سموال خلفالله وزیر فرهنگ سودان، محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری، سلیمان عبدالتواب الزین سفیر سودان در ایران و خورخه میراندا سفیر بولیوی در حوزه هنری برگزار شد.
ترجمه عربها از ادبیات فارسی به 10 عنوان کتاب هم نمیرسد
مومنی شریف در ابتدای این برنامه گفت: اطلاعات ما از کشورهای عربی که از همه کشورها به ما نزدیکترند، بسیار کم است. به طور مشابه اطلاعات ملتهای عربی هم از ما به همین اندازه کم است. اگر ما 150 کتاب از ادبیات عرب به فارسی ترجمه کرده باشیم، این رقم در کشورهای عربی بسیار پایین است و به قول آقای بیدج به 10 عنوان هم نمیرسد. این نشاندهنده آن است که اطلاعات و شناخت ما از یکدیگر بسیار کم است.
وی افزود: حال که جهان اسلام در حال اتحاد و دوباره متحد شدن است، لازم است که اطلاعاتمان از یکدیگر بیشتر از این باشد. این هفته فرهنگی که در حال برگزاری است، آغاز این آشنایی است و امیدوارم چنین برنامههایی ادامه پیدا کند.
مومنی شریف گفت: معمولا کشورها را با داراییهایشان میشناسند. سودان هم داراییهایی بزرگی چون شخصیتهای هنری و ادبی دارد. این کشور مهد بزرگانی چون طیب صالح است که در آسمان تاریخ سودان همواره میدرخشند. سودان 4 میلیون دانشجو دارد و دانشگاههای مهمی در آن مشغول تربیت دانشجویان هستند. سودان کشور مسلمانی است که همواره چهره درخشانی از خود به نمایش گذاشته است و با تواناییهایش میتواند در خدمت جهان اسلام باشد.
رئیس حوزه هنری ادامه داد: برگزاری هفته فرهنگی سودان در ایران، فرصت بسیار خوبی برای هنرمندان و اندیشمندان ایران است تا بتوانند از نزدیک با فرهنگ این کشور آشنا شوند و با آگاهی اسلامی که در منطقه شکل گرفته، میتوان با زبان هنر، ارتباط تنگانگی را با کشورهایی مثل سودان برقرار کرد.
در ادامه این برنامه حسینی گفت: مشترکات فراوانی بین ایران و سودان وجود دارد که صبح امروز در جلسه به آنها اشاره کردم. هر زمان که فرصتی بود، مانند موسم حج یا در مناطق دیگری از جهان که با سودانیها مواجه میشدیم، عشق به انقلاب و امام خمینی (ره) در میانشان شاخص بود و دارای روحیه انقلابی بودند. گرچه دیگر مسلمانان هم نسبت به انقلاب اسلامی ایران علاقه دارند. این انقلاب برای این بود که برای اسلام مجد و عظمت به ارمغان بیاورد و امام خمینی (ره) نگاهی فرامرزی به مسائل داشت.
وی افزود: اگر یک فرد خبیث مانند سلمان رشدی سخن ناروایی به زبان میراند، امام با عکسالعمل مناسب، نقشه و طرحش را نقش بر آب میکرد و از مرزهای اعتقادی مسلمانان صیانت میکرد. روحیه ظلمستیزی و مواضع شفاف و صریح سودان مقابل آمریکا و اسرائیل از نکاتی است که برای ما مهم و مورد توجه است. روابط سیاسی و اقتصادی ما با سودان بسیار خوب است و توقع میرود روابط فرهنگی بین دو کشور هم به همین شکل باشد. به همین جهت رایزنیهای فرهنگی ما از سالها قبل در این کشور فعال بودند.
وزیر ارشاد گفت: مردم، نویسندگان و شاعران ما باید بیشتر با شاعران و نویسندگان جهان اسلام به خصوص سودان آشنا شوند. از این جهت، برگزاری این هفته فرهنگی فرصت مغتنمی است تا شما هنرمندان سودانی فرهنگ و هنر خود را معرفی کنید و با ایران بیشتر آشنا شوید. ما نیز قطعا فعالیتهای مشابهی در سودان خواهیم داشت. در خوشنویسی هنرمندان ما با توجه و تاثیر از قرآن به آفرینش هنری میپردازند که با توجه به زبان مشترک قرآن میتوان در این زمینه هنری، تعاملات خوبی داشت. در زمینه تولیدات سینمایی هم صحبتهایی با وزیر فرهنگ سودان داشتیم.
آمادهایم تجربیاتمان را منتقل کنیم
حسینی ادامه داد: بالاخره ایران در زمینه تولیدات سینمایی جایگاهی دارد که میتواند با طیب خاطر، تجربیاتش را انتقال بدهد. آنچه در سینما مد نظر ماست، متفاوت از دیدگاههای هالیوود است. در سینمای ایران فیلمهایی داریم که با اتکا به باورهای دینی و قرآنی ساخته شدهاند.
وی گفت: نکته مهم این است که ما نمیتوانیم فقط برای ایران محصول فرهنگی تولید کنیم و هنرمندانمان باید با این دیدگاه به تولید فرهنگی بپردازند. این رفت و آمدها و برگزاری هفتههای فرهنگی، میتواند در شرایطی که غربیها مبادرت به اسلامهراسی میکنند، مفید باشد. وظیفه داریم یک ید واحده باشیم و چهره واقعی اسلام را ارائه بدهیم که این کار باید با ابزار فرهنگی و هنری انجام شود.
نظر شما