۳۰ خرداد ۱۳۹۰، ۱۰:۴۳

شایسته:

پای "قصه پریا" تا آخر ایستاده‌ام

پای "قصه پریا" تا آخر ایستاده‌ام

مرتضی شایسته تهیه‌کننده فیلم سینمایی "قصه پریا" تاکید کرد پای ارزش‌ها و امتیازهای این فیلم ایستاده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، یکشنبه 29 خرداد نشست نقد و بررسی فیلم سینمایی "قصه پریا" با حضور مرتضی شایسته تهیه‌کننده، رضا درمیشیان دستیار کارگردان، رحمان سیفی‌آزاد نویسنده فیلمنامه، خسرو نقیبی منتقد و کوروش سلیمانی مجری، در نبود کارگردان فیلم در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد.

در ابتدای این نشست خسرو نقیبی در مورد "قصه پریا" گفت: به نظر من نکته کلیدی این فیلم باید عنوان کرد که "قصه پریا" در مورد ژانر است و در کنار آن قواعد ژانر را کاملاً رعایت می‌کند.  فیلم یک ملودرام است که با استفاده از فضای پر سوز و گداز خود پایبندی فریدون جیرانی به قواعد این ژانر را نشان می‌دهد.
 
وی افزود: این کارگردان در تمام آثارش قواعد ژانر را رعایت می‌کند و در کنار آن نیز "قصه پریا" به لحاظ مسائل فنی فیلم بسیار بهتری نسبت به برخی فیلم‌های جشنواره اخیر فیلم فجر بود.  فضای کلی کار به شدت حرفه‌ای است اما به نظر من زمان فیلم خیلی طولانی است.

نقیبی با اشاره به فیلمبرداری فیلم، عنوان کرد: در این سبک از کار، بهره‌گیری از نحوه فیلمبرداری مرتضی غفوری به نوعی یک ریسک بوده است. اما من کمتر در سینمای ایران دیده ام که چیدمان میزانسن و دکوپاژفیلم، تا این حد با وسواس و جدی باشد.
 
رضا درمیشیان کارگردان و دستیار فریدون جیرانی در این فیلم گفت: "قصه پریا" مدیون تهیه‌کننده فهیم و خوبی مثل مرتضی شایسته است که بستر مناسبی فراهم کرد تا عوامل به راحتی بتوانند کار خود را به خوبی انجام دهند. فیلمنامه "قصه پریا" 10 بار بازنویسی شد و در کنار آن در انتخاب لوکیشن خیلی با وسواس پیش رفتیم. فیلمنامه با مشاور پزشکی کار شد و از اول قرار بود فیلمی در مورد کراک بسازیم چرا که این مواد، شش ماهه یک انسان را از بین می‌برد.

وی با اشاره به ویژگی‌های ریتم فیلم "قصه پریا"ادامه داد: فیلم همیشه در حرکت است و هیچ پلان ثابتی نداشتیم. حضور در بخش نوعی نگاه برای ما اهمیت نداشت، اما بازیگران برای ایفای نقش‌های خود خیلی زحمت کشیدند و نادیده گرفتن زحمات آن‌ها در جشنواره برای ما ناراحت‌کننده بود.
 
در ادامه مرتضی شایسته گفت: فریدون جیرانی عذرخواهی کرد و به خاطر بیماری خواهرش به مشهد رفت اما درباره بازیگران، باید بگویم زمانی که یک فیلم اکران می‌شود، بازیگرها در هفته اول خودشان را به نوعی پنهان می‌کنند تا ببینند که آیا فیلم موفق می‌شود و به‌اصطلاح می‌گیرد یا خیر؟ پس از آن یک‌دفعه سر و کله آن‌ها پیدا می‌شود که این مسئله در سینمای ایران رایج و طبیعی است اما من به شخصه این رفتار را نمی‌پسندم.

وی افزود: "قصه پریا" فیلم خیلی خوبی است که من پای این فیلم تا آخر ایستاده‌ایم. به نظر من بازیگرها باید می‌آمدند و از فیلم حمایت می‌کردند تا بازخورد مخاطب نسبت به کارشان را بیشتر ببینند.
 
این تهیه‌کننده سینما در ادامه عنوان کرد: این فیلم می‌توانست با خوب شدن مهناز افشار و مصطفی زمانی یک هپی‌اند باشد اما "قصه پریا" معضل اعتیاد در جامعه را هشدار می‌دهد که به نظر من این پیام مهم این فیلم است. این تلخی در فیلم تعمدی است و دوست داشتم پس از اتمام فیلم تماشاگر به فکر فرو رود چرا که معضل اعتیاد در جامعه هر روز فراگیرتر می‌شود.

رحمان سیفی‌آزاد در مورد زمان طولانی فیلم و استفاده از شیوه غیر خطی فیلمنامه، گفت: فیلمنامه اولیه هیچ تغییری نکرد و ما به اقتضای فضای داستان، زمان فیلم را 100 دقیقه قرار دادیم. در مورد این فیلم استفاده از روایت خطی اصلاً ممکن نبود چرا که بخشی از قصه از زبان مصطفی زمانی روایت می‌شود و بخشی دیگر از زبان باران کوثری. این ترکیب است که فیلم را به جلو هدایت می‌کند و استفاده از شیوه خطی جذابیت روایت را از داستان می‌گرفت.

در ادامه سیفی‌آزاد افزود: قرار بود در فیلم یک هشدار به جامعه در مورد معضل اعتیاد بدهیم که با هپی ‌اند کردن فیلم از میزان تاثیرگذاری کار کاسته می‌شد. "قصه پریا" داستان حدیث مسرور (باران کوثری) است که از نقطه a به نقطه b می‌رسد که در این مسیر با مشکلاتی روبه رو است که در نهایت پیروزی این اراده باعث می‌شود که مصطفی زمانی در دیالوگ انتهای خود به او بگوید که چقدر بزرگ شده است. این فیلم معضل فراگیری اعتیاد در جامعه را به مسئولین و مردم به نوعی هشدار می‌دهد.
 
شایسته در ادامه بیان کرد: فیلم نشان می‌دهد که یک انسان آرمان‌گرا چگونه به سمت معضل اعتیاد پرتاب می‌شود. بیژن امکانیان حدود چهار ماه برای این فیلم وقت گذاشت و خیلی اضافه وزن پیدا کرد اما با آمادگی کامل سر صحنه حاضر شد که جا دارد به او دست مریزاد گفت.

شایسته ادامه داد: در جشنواره اخیر حدود 30 فیلم وجود داشت که اکثر آن‌ها را دیدم که در نوع خود عجیب و غریب هستند اما سرانجام متوجه نشدم که چرا این فیلم در بخش مسابقه سینمای ایران حضور نداشت؟ به نظر من در حق "قصه پریا" در جشنواره جفا شد اما امیدوارم در اکران عمومی مردم فیلم را ببینند و لذت ببرند.
 
این نشست ساعت 22 با اهدا لوح تقدیر به مدعوین به پایان رسید. فیلم سینمایی "قصه پریا" با بازی مهناز افشار، مصطفی زمانی، باران کوثری و... روی پرده سینماها است.
کد خبر 1339477

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha