به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مهدی گویا رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: کمیته ایمنسازی کشور سالهاست که مطالعه ضرورت واکسن هموفیلوس آنفلوآنزای تیپ B را در دستور کار قرار داده است و در کشور ضرورت این موضوع با مطالعه علمی به اثبات رسیده است.
وی گفت: بر اساس ضرورت واکسن هموفیلوس آنفلوانزا، دولت از وزارت بهداشت درخواست کرده است که فقط در صورتی واکسیناسیون در برنامه ایمنسازی کشور وارد شود که دانش فنی تولید آن نیز همزمان در کشور وارد شود.
رئیس سمینار واکسنهای جدید گامی فراتر به سوی جامعهای سالمتر ادامه داد: برای واکسیناسیون هموفیلوس آنفولانزا تیپ B مذاکرات لازم توسط معاونت غذا و دارو در دست انجام است ضمن اینکه بودجهای نیز برای آن در نظر گرفته شده است.
گویا بیان داشت: در کشور اقدامات خوبی در خصوص ریشهکنی بیماری سرخک انجام شده است، کشور ما یکی از کشورهای منطقه مدیترانه شرقی است که با انجام عملیات ایمنسازی، سرخک را در سال 2003 حذف کرده است.
وی افزود: پس از سال 2003 سالانه کمتر از 200 نفر به بیماری سرخک مبتلا شدهاند که این مسئله به این دلیل است که این افراد واکسینه نشدند و در بعضی از موارد واکسیناسیون آنها ناقص انجام شده است؛ اغلب افرادی که دچار بیماری سرخک شدند به دلیل ورود این بیماری به کشور است.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: از سال 2003 به بعد بیشترین موارد سرخک در کشور مربوط به استان سیستان و بلوچستان بوده است که این مسئله به دلیل همجوار بودن کشور با کشورهای افغانستان و پاکستان است از طرفی مهاجرت افغانها به دیگر شهرهای ایران نظیر تهران موجب دیده شدن سرخک است.
وی عنوان کرد: حدود 25 تا 30 درصد واکسنهای کشور به دلیل نگهداری نامناسب و پیشبینیهای نادرست دور ریخته میشود، از این رو باید در تهیه و نگهداری از واکسنها، پیشبینیهای دقیق و ضروری صورت بگیرد.
نظر شما