۳۱ خرداد ۱۳۹۰، ۹:۰۰

تبلیغ و اطلاع رسانی دینی/

کارشناس اخبار دینی نداریم/ تعارف از زبان اطلاع‌رسانی دینی حذف شود

کارشناس اخبار دینی نداریم/ تعارف از زبان اطلاع‌رسانی دینی حذف شود

دکتر قاضی زاده با اشاره به اینکه متخصص و کارشناس اخبار دینی نداریم، گفت: برخی علل کم توجهی به اخبار حوزه دین و اعتقادات همراه بودن اخبار این حوزه با تعارف و از طرف دیگر جاذبه محدود برای مخاطبان است.

دکتر علی اکبر قاضی زاده مدرس و روزنامه نگار باسابقه در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با اطلاع رسانی دینی اظهار داشت: متأسفانه جهان اسلام همچنان از نظر اطلاع رسانی نیازمند غرب است و علت اصلی این نیازمندی تکنولوژی است، برای مثال اگر بخواهیم درباره اندونزی اطلاع رسانی دینی کنیم، منبع ما باز هم آسوشیتدپرس، رویترز ، خبرگزاری آلمان، خبرگزاری فرانسه و ماهواره های غربی خواهد بود.

وی افزود: جهان اسلام هنوز نتوانسته از نظر تکنولوژی توزیع، انتشار و تولید خبر با جهان غرب رقابت کند، هنوز هم به علت همان سلطه بر آسمان و زمین ( اشاره ای به ماهواره در فضا و دیشهای روی زمین) هنوزهم ما مسلمانان در همه جای جهان نیازمند شبکه های اطلاع رسانی غربی هستیم. وقتی یک کشور اسلامی یک شبکه اطلاع رسانی درست می کند با این اندیشه که نوعی استقلال داشته باشد، این شبکه نیز به شبکه های غربی شباهت پیدا می کند.

این روزنامه نگار باسابقه گفت: بنابراین تصور می کنم حقایق جهان اسلام از نظر اطلاع رسانی به علت ضعف فناوری همچنان در دنیا منتشر نمی شود و به گوش تشنگان نمی رسد، جهان اسلام در این شرایط نمی تواند حقوق خود را از بعد اطلاع رسانی در شرایط این سلطه خبری تحقق بخشد. در این شرایط روشن است که وقتی ما از این امکانات برخوردار نیستیم، به عنوان مصرف کننده اخبار جهان صنعتی باقی می مانیم.

قاضی زاده در رابطه با کم توجهی رسانه ها و مباحث حوزه دین اظهار داشت: تولید کم اخبار دینی یکی از علل این امر است.

وی با اشاره به هفت ارزش خبری دربرگیری، شهرت، برخورد، مجاورت (اعم از جغرافیایی یا معنوی)، فراوانی، شگفتی و تازگی تصریح کرد: اگر اخباری فاقد این ارزش باشد و کشش محدود داشته باشد می توان کم اقبالی به اخبار را توجیه کرد اما نمی توان پذیرفت که گرایش مردم نسبت به مسائل دینی و معنوی کم شده و این امر عامل کم توجهی به اخبار حوزه دین است.

وی در ادامه با تبیین جاذبه های برخی حوزه های خبری اظهار داشت: برخی حوزه های خبری دارای جاذبه هایی هستند که برخی دیگر نیستند. یکی از عوامل کم توجهی به اخبار دینی فقدان متخصص اخبار دینی است. هنوز هم تصور می کنیم اخبار دینی باید با تعارف و ملاحظات جایگاه ها همراه باشند. در این حوزه خبری نیز باید به زبان اطلاع رسانی توجه داشت. در غیر این صورت نمی توان از مخاطب توقع داشت اخبار حوزه اعتقادی را دنبال کند.

براساس اظهارات دکتر قاضی زاده بالابردن تکنولوژی انتشار خبر و آموختن راهکارهای حرفه ای در پالایش خبرهای تخصصی این حوزه را می توان از راهکارهای توجه به اخبار حوزه دین و اعتقادات تلقی کرد، اما از طرف دیگر وی اظهار داشت که این حوزه نسبت به سایر اخبار تنوع و تکثر ندارد.

قاضی زاده برای نمونه رویکردهای کلی به اخباره حوزه دین به برگزاری نمایشگاه قرآن اشاره کرد و گفت: هنوز هم روشهای قدیمی نمایشگاهی را درباره نمایشگاه قرآن به کار می بریم و به علت قداستی که کلام الله دارد و هیچ تردیدی درباره آن نیست با نمایشگاه قرآن رویکرد تعارفی داریم و تا کنون یک خط نقد درباره نمایشگاه نوشته نشده است. مقصود از نقد نحوه برگزاری، کتابت قرآن، نوع کاغذ، رنگ و سایر محصولات به نمایش گذاشته شده است.

کد خبر 1340025

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha