حجت الاسلام مرتضوي رئيس سازمان تبليغات اسلامي استان چهارمحال و بختياري در گفت و گو با خبرنگار گروه دين و انديشه خبرگزاري "مهر" اظهار داشت : يكي از عوامل مهم در كمرنگ شدن حضور جوانان در مساجد ، تهاجم فرهنگي است ، دشمنان با روانشناسي خاصي ، بر روي جوانان كار كرده و با توسل به روش هاي مختلفي از جمله هنر ، برنامه هاي تلويزيوني ، رسانه هاي جمعي و اينترنت ، به صورت پنهان در راستاي كم توجهي جوانان به مسائل ارزشي و معنوي عمل كرده اند .
وي عدم اقدام به موقع مسئولان فرهنگي را عاملي ديگر در اين زمينه معرفي كرد و گفت : متأسفانه مسئولان فرهنگي نتوانسته اند در زمان هاي لازم پاسخگوي شبهات و نيازهاي جوانان كشور باشند و اين امر تأثيرات منفي در قشر جوان داشته است .
حجت الاسلام مرتضوي ضعف در نظام آموزشي كشور را از ديگر عوامل مهم و تأثير گذار عنوان كرد و افزود : سطح علمي آموزش در مدارس كشور بسيار پائين است ، به گونه اي كه اين ضعف در دوران دبيرستان به خوبي مشهود است .
رئيس سازمان تبليغات اسلامي استان چهار محال و بختياري در اين مورد به ضعف در عملكرد معلم ، گرايش دروني شاگرد و محتويات متون درسي اشاره كرد و گفت : در زمينه ارائه مباحث و مباني ديني ، اخلاقي و ارزشي ، معلمان نتوانسته اند پاسخگوي نيازها بوده ، به خوبي دانش آموزان را جلب كنند ودر اين ميان كتاب هاي درسي نيز از قدرت و كارايي لازم برخوردار نيستند .
وي با تأكيد بر اين كه اگر براي رفع نواقص موجود كارها و اقدامات كارشناسي لازم صورت نگيرد ، گريز از مساجد همچنان وجود خواهد داشت ، يادآورشد : بي ترديد در مورد معرفي و ارائه ارزش هاي ديني و اخلاقي ، مي بايست از سنين پيش از دبستان برنامه ريزي و اقدام كرد .
حجت الاسلام مرتضوي در ادامه تصريح كرد : نماينده ولي فقيه و كارشناسان امر ، علاوه بر دانشگاه ها مي بايست در مقاطع تحصيلي و به ويژه دوره دبيرستان حضور و بر فعاليت ها نظارت داشته باشند .
رئيس سازمان تبليغات اسلامي استان چهارمحال و بختياري يادآورشد : در جريان برنامه هاي توسعه كشور و پس از جنگ تحميلي ، توسعه اقتصادي و سياسي مورد توجه ويژه قرار گرفت اما طي اين مدت غفلت از توسعه مسائل ارزشي و معنوي جوانان را شاهد بوده ايم .
وي با اشاره به اين كه در برنامه چهارم توسعه سهم دستگاه هاي فرهنگي به خوبي تعيين شده است گفت : چنانچه برنامه هاي پيش بيني شده به خوبي اجرا شوند ، به نظر مي رسد بتوانيم قصورهاي گذشته را جبران كنيم .
حجت الاسلام مرتضوي اعلام كرد : نداشتن مديريت واحد براي مساجد كشور مشكل بزرگي است كه عدم هماهنگي در فعاليت ها ، پراكنده كاري ، تداخل و نتيجه بخش نبودن اقدامات را در پي دارد .
وي با تأكيد بر اين كه با توجه به شرايط امروز جامعه و دنيا ، فضاي مساجد مي بايست مطابق با اين شرايط تغيير كرده و به روز شود گفت : معماري ، نور ، صوت ، تجهيزاتي از قبيل رايانه ، كتابخانه و ديگر موارد ، بايد با فن آوري امروز دنيا همخواني داشته و به خوبي پاسخگوي نياز جوانان امروز باشد و بي شك با ايجاد تغييرات لازم ، در جلب و جذب جوانان به پايگاه هاي معنوي وانسان ساز مساجد موفق عمل خواهيم كرد .
نظر شما