جواد اعلمی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: با توجه به شروع فصل گرما و در نتیجه گسترش فعالیت کنه های عامل بیماری، احتمال بروز بیماری در دام هایی نظیر گوسفند و بز، شترمرغ و گاو وجود دارد و در صورت بی احتیاطی در کشتار دام و تماس با ترشحات دام آلوده، امکان انتقال این بیماری به انسان قوت می گیرد.
وی گفت: لازم است جهت جلوگیری از انتقال این بیماری، هنگام قطعه کردن گوشت و جگر از تماس با ترشحات و خونابه احتمالی جلوگیری و محافظت به عمل آید.
وی اعلام کرد: تلاش هایی در خصوص پیشگیری از این بیماری در استان انجام شده که نظارت بر کشتارگاه ها، سم پاشی دام ها، مبارزه و برخورد با کشتار قاچاق و غیرمجاز و نگهداری لاشه ها در پیش سرد از جمله این اقدامات بوده و توصیه اکید می شود دام ها قبل از جابجایی سم پاشی شده و برای حمل و نقل آنها گواهی بهداشتی دامپزشکی اخذ و نیز بازرسی قبل و بعد از کشتار دام ها در کشتارگاه ها انجام شود.
وی گفت: بیماری در دام ها علائم قابل توجهی ندارد و پس از گزش کنه آلوده، ویروس کمتر از یک هفته در بدن دام باقی می ماند و تنها علامت آن، تب خفیف است.
یادآور می شود، در سال گذشته چهار میلیون راس دام سبک، 176 هزار راس دام سنگین و 19 میلیون متر مربع جایگاه نگهداری دام ها سمپاشی شد و پیش بینی می شود تا پایان سال جاری نیز بیش از پنج میلیون راس دام سبک، 202 هزار راس دام سنگین و بیش از 20 میلیون متر مربع جایگاه نگهداری دام تحت پوشش عملیات سمپاشی قرار گیرد.
نظر شما