به گزارش خبرنگار مهر، صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزشی که بیش از هفت سال از تاسیس آن میگذرد پس از بازیهای آسیایی 2010 مدال آوران این بازیها را به گروههای 7 گانه خود اضافه کرد تا بر اساس رنگ مدالی که در گوانگجو موفق به کسب آن شدند، از حقوق مادام العمر بهرهمند شوند.
میزان حقوق پرداخت شده به ورزشکاران مدالآور در بازیهای آسیایی همانند دیگر ورزشکاران طبقه بندی شده در صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزشی بر اساس حداقل دستمزد وزارت کار و با توجه رنگ مدال آنها در رشتههای انفرادی یا تیمی تعیین شد.
صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزشی پرداخت حقوق به ورزشکاران مدال آور بازیهای آسیایی را به صورت مادام العمر تصویب کرد این در حالی است که برخی از ورزشکاران نسبت به دریافت نکردن یا کم بودن حقوق خود از محل این صندوق و بابت مدالی که در گوانگجو به دست آورند، گله مند هستند؛ هرچند برخی دیگر هم کاملا راضی به نظر میرسند.
حقوقم را منظم نمیگیرم
خدیجه آزادپور، ووشو کار طلایی کشورمان در بازیهای آسیایی یکی از افراد معترض نسبت به چگونگی دریافت حقوق از محل صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزشی است. وی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: "هر ورزشکاری برای خود دغدغههای دارد. ما روی این حقوقهایی که وعده میدهند برای گرفتن وام، پرداخت قسط و ... حساب باز میکنیم اما همیشه به دستمان نمیرسد".
وی تصریح کرد: "یک ماه حقوق میدهند، یک ماه نمیدهند. من آذرماه مدال گرفتم و پس از بازگشت به ایران برای تحویل مدارک خود اقدام کردم. اما از بهمن ماه تا حالا فقط دو بار حقوق گرفتهام".
آزادپور که به عنوان نخستین زن پس از پیروزی انقلاب اسلامی موفق به کسب مدال طلا بازیهای آسیایی شد، با اشاره به اینکه پیش از این هم قهرمان مسابقات جهانی شده بود، یادآور شد: "آن موقع با عنوان کردن این بهانه که ووشو رشته رسمی المپیک نیست، از پرداخت حقوق امتناع کردند. حالا هم که مدال المپیک آسیایی دارم، اینجوری باید حقوق بگیرم".
حقوق مدال آوران بازیهای آسیایی چقدر است؟
به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس مصوبه وزارت کار از سال گذشته حقوق 454 هزار تومان برای مدال آوران طلا، 181 هزار تومان برای مدال آوران نقره و 151 هزار تومان برای مدال آوران برنز بازیهای آسیایی در نظر گرفته شد. البته حقوق این ورزشکاران از فروردین ماه امسال و با توجه افزایش چند درصدی که هر سال از سوی وزارت کار برای حقوق بگیران تعیین میشود، افزایش داشته است.
بر این اساس ورزشکاران طلایی گوانگجو از ابتدای امسال 495 هزار و 450 تومان از محل صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان دریافت میکنند. همچنین 198 هزار و 180 تومان و 165 هزار و 150 تومان هم حقوقی است که به مدال آوران نقره و برنز بازیهای آسیایی تعلق میگیرد. با این حال هستند بازیکنانی که مدعی هستند کمتر از این میزان دریافت میکنند یا اینکه فاصله میان حقوقهای تصویب شده را عادلانه نمیدانند.
بابت 4 مدال فقط 90 هزار تومان میگیرم
حسین عسگری، دوچرخه سوار ملیپوش کشورمان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: " مبلغی که از طرف صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان به حساب من واریز میشود، فقط 90 هزارتومان است. این مبلغ خیلی کمتر از آن چیزی است که برای مدال آوران برنز در نظر گرفته شده است. این در حالی است که من علاوه بر گوانگجو، در سه دوره بازیهای آسیایی دیگر هم مدال نقره و برنز گرفته بودم. اما بابت 4 مدالم همین مبلغ را میگیرم؛ 90 هزارتومان".
حقوق میگیرم اما کمتر از سایرین
فرشاد علیزاده هم که با مدال برنز مسابقات کشتی گوانگجو را ترک کرد، در گفتگو با مهر یادآور شد:" از ماه پیش پرداخت حقوقم آغاز شد چون مدارکم را خیلی دیر تحویل دادم. اما از حقوق دریافتی راضی نیستم. مبلغ آن به نسبت حقوق کسانی که مدال طلا گرفتند، خیلی کم است. نباید اینقدر تفاوت وجود داشته باشد".
همه ناراضی نیستند
تا به امروز حقوق 99 نفر از ورزشکارانی که در بازی های آسیایی موفق به کسب مدال انفرادی یا تیمی شدند از محل صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزشی برقرار شده است. در میان این افراد هستند بازیکنانی که انتقادی نسبت به چگونگی دریافت حقوق خود ندارند مانند محسن شادی که در گوانگجو صاحب مدال طلا مسابقات روئینگ شد. وی در گفتگو باخبرنگار مهر گفت: " بعد از اینکه مدارکم را به صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزشی ارائه کردم، نسبت به پردخت حقوقم اقدام شد. تا حالا طی دو مرحله حقوقم را گرفتهام و در هر مرحله 900 هزار تومان".
مهلقا جام بزرگ هم که مدال نقره مسابقات تفنگ بادی بازیهای آسیایی را در اختیار دارد از جمله کسانی است که اعتراضی نسبت به حقوق دریافتیاش ندارد. این تیرانداز کشورمان به مهر گفت: "اسفندماه سال گذشته مدارکم را ارائه کردم و تا حالا بابت دو ماه فروردین و اردیبهشت حقوق گرفتهام. در هر مرحله هم بیش از 100 هزار تومان به حسابم واریز شده بود. من مشکلی بابت حقوقم نداشتهام".
اطلاع رسانی نمیکنند، حقوقهای معوقه را هم نمیدهند
به گزارش خبرنگار مهر، مدیرعامل صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزشی پس از پایان بازیهای آسیایی تاکید کرد که ورزشکاران برای دریافت حقوق خود باید مدارکشان را تحویل این صندوق دهند. برخی ورزشکاران مدارک خود را به صندوق ارائه کردهاند اما از مراحلی که برای رسیدگی به آن طی شده و موجب سوخت شدن بخشی از حقوقشان شده است، اعتراض دارند.
کاوه موسوی که در بازیهای آسیایی مدال نقره پرتاب چکش را کسب کرد، به خبرنگار مهر گفت: "همزمان با همه هم دورهایهایم مدارکم را بردم اما آنها حقوق میگیرند و من نه! چون مدارک من ناقص بود. اما موضوع اینجاست که هیچ اطلاعی در این مورد به من نمیدادند تا برای تکمیل مدارکم اقدام کنم. وقتی میدیدم برایم حقوق نریختهاند پیگیر موضوع میشدم و میفهمیدم که فلان مدرک را ندادهام و پروندهام ناقص است".
وی تصریح کرد:" اگر خودم حسابم را بررسی نمیکردم متوجه نمیشدم که حقوق نگرفتهام. البته دیگر مدارکم کامل شده و قرار شده از این ماه حقوقم را بگیرم. اما حقوقهای معوقه مربوط به ماههای گذشته را نمیگیرم. مسئولان صندوق به من گفتهاند که آن حقوقها سوخته است! اگر در مورد نقص مدارک اطلاع رسانی شده بود، اینگونه نمیشد".
به گزارش خبرنگار مهر، در هر صورت تصویب حقوق برای مدال آوران بازیهای آسیایی کار ارزشمندی است که از سوی صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزشی انجام شده است. این ورزشکاران به صورت مادامالعمر از حقوقهای مصوب بهره مند خواهند بود و حتی مزایای این حقوقها در اختیار افراد تحت تکفل آنها هم قرار خواهد گرفت. اما بهتر است به اندک مشکلات موجود در این زمینه رسیدگی شود تا این کار ارزشمند بدون نقص پیگیری شود.
کبدی، دوچرخه سواری، قایقرانی، هندبال، والیبال، بسکتبال، جودو، تیراندازی، کشتی، ووشو، بوکس، وزنه برداری، تکواندو و کاراته رشته هایی هستند که ورزشکاران آنها در فهرست حقوق بگیران صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزشی قرار داده شدهاند. (این فهرست در اختیار گروه ورزش خبرگزاری مهر قرار دارد)
نظر شما