۱ تیر ۱۳۹۰، ۸:۱۳

گزارش خبری - تحلیلی/

تعصب منطقه ای نسبت به ۱۵خرداد ورامین و پیشوا/ حرفها و عملها یکی نیست!

تعصب منطقه ای نسبت به ۱۵خرداد ورامین و پیشوا/ حرفها و عملها یکی نیست!

ورامین - خبرگزاری مهر: دبیر دبیرخانه دائمی گرامیداشت قیام ۱۵ خرداد ورامین ضمن نکوهش نگاه و تعصب منطقه ای به قیام خونین ۱۵ خرداد گفت: تعصب منطقه ای از سوی بنده و شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی ورامین نسبت به ۱۵ خرداد ورامین وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار مهر، اولین جلسه دبیرخانه دائمی قیام ۱۵خرداد ورامین پس از یوم الله ۱۵خرداد با حضور آیت الله محمودی گلپایگانی امام جمعه و نماینده ولی فقیه و رئیس دبیرخانه و اعضای آن تشکیل شد.

در این جلسه ابتدا امام جمعه موقت و مسئول شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی شهرستان ورامین طی سخنانی گفت: در سال آینده باید بحث ۱۵خرداد را کشوری ببینیم و طرح کشوری دهیم زیرا با توجه به اینکه سال آینده نیم قرنی حادثه خونین سال ۴۲است و نگاه کشوری به این مسئله وجود دارد، اگر برنامه های مدون نداشته باشیم در برنامه های سطح کلان کشور دیده و شنیده نخواهد شد.

حجت الاسلام سید محسن محمودی افزود: دوستان دبیرخانه باید در ادارات و نهادهای خود از اکنون برنامه بریزند و افق کشوری ترسیم کنند. در عرصه ورزش نیز تربیت بدنی از همین امروز مکاتبات خود را برای میزبانی یک مسابقات کشوری در ایام ۱۵خرداد شروع کند.

حجم بالای خبرهای مربوط به ۱۵خرداد در رسانه ملی، سایتها، خبرگزاریها و جراید

وی از حجم بالای خبرهای مربوط به ۱۵خرداد در رسانه ملی و سایتها، خبرگزاریها و جراید خبر داد و افزود: بیش از ۳۰۰صفحه خبر در مورد ۱۵خرداد ورامین با توجه به گستردگی و جذابیت برنامه ها منعکس شده است، رسانه ملی نیز در این ایام در تسخیر اخبار و برنامه های ۱۵خرداد بود.

دبیر دبیرخانه دائمی قیام ۱۵خرداد ورامین تصریح کرد: درست است حادثه ۱۵خرداد در ورامین رخ داده است، اما بنده با تعصب منطقه ای به این موضوع نگاه نمی کنم، حال برخی ممکن است حواشی به وجود آورند و کسی بگوید ۱۵خرداد در پیشوا بوده و در ورامین نبوده یا دیگری بگوید در محمدآباد بوده و پیشوا نبوده، در حالیکه مطالب را این چنین بیان کردن صحیح نیست.

وی ادامه داد: خدا می داند و روح شهدا نیز گواهند که در شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی به هیچ وجه این چنین به مسائل نگاه نکردیم، برخی ممکن است تعصباتی داشته باشند که نظرات این عزیزان هم محترم است اما این دید در شورا وجود ندارد و به آن معتقد نیستیم زیرا بالاخره یک حرکت شکوهمند برای دفاع از ولایت و رضای خدا در این منطقه انجام شده و مهم حرکت است و انتقال پیام آن به نسل آینده و امروز ما موظف به پاسداری از ارزشهای ۱۵خرداد و پیام ۱۵خرداد هستیم.

در ادامه جلسه این دبیرخانه، مسئول روابط عمومی شهرداری ورامین با ارائه گزارشی از عملکرد شهرداری در مراسم ارتحال امام(ره) و قیام ۱۵خرداد گفت: برنامه های شهرداری ورامین یک ماه قبل از مراسم بسته شده بود و در جلسه ای به همین منظور با حضور امام جمعه موقت، شهردار و رئیس شورای اسلامی شهر ورامین و دیگر مدیران مرتبط با شهرداری، در زمینه شهری تشریح شد.

افراد و اداراتی در مراسم ۱۴و ۱۵خرداد از نصب حتی یک بنر دریغ کردند

فتح الله فرجی سپس با انتقاد از عملکرد برخی ادارات گفت: افراد و اداراتی که به واسطه برخی مسائل پیش پا افتاده بنرهای متعدد تقدیر و تشکر در شهر نصب می کنند، در مراسم ۱۴و ۱۵خرداد از نصب حتی یک بنر دریغ کردند.

وی ادامه داد: اگر در این مناسبتهای عظیم، هر اداره حداقل یک بنر نصب می کرد، به طور حتم چهره شهر دگرگون شده و حال و هوای بهتری می یافت. ما بارها اعلام کردیم در شهرداری آماده نصب بنرهای عزیزان در سطح شهر به صورت رایگان هستیم.

عضو دبیرخانه دائمی قیام ۱۵خرداد، ورامین را خاستگاه قیام خونین سال ۴۲و مبدأ انقلاب عظیم اسلامی دانست و تاکید کرد: بی مهری تبلیغاتی برخی از مدیران و ادارات که اعتبار خود را مدیون خون شهدا هستند پذیرفتنی نیست.

فرجی در ادامه، عملکرد اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ورامین را بسیار ضعیف توصیف کرده و افزود: وظیفه ذاتی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی حضور فعال در مراسم فرهنگی است اما این آقایان به مسائل غیرفرهنگی اهمیت می دهند و برای این امور، هزینه های گزاف می کنند ولی برای سالگرد ارتحال امام (ره) دریغ از یک قدم کوچک.

تضاد گفتار و عمل در تعصب منطقه ای نسبت به ۱۵خرداد

تا وقتی که شهرستان پیشوا از شهرستان ورامین جدا نشده بود، آوردن عنوان 15 خرداد ورامین که شهرستانی واحد بود، نامأنوس به نظر نمی آمد ولی معلوم نیست چرا بعد از جدایی پیشوا از ورامین، بازهم از این عنوان استفاده می شود و بعد هم قسمها خورده می شود که تعصبی نیست!

در همین جلسه مسئولان ورامینی از عبارت "15 خرداد ورامین" چند بار استفاده کرده اند در حالی که تاریخ گواهی می دهد که اصل قیام 15 خرداد 42 در این منطقه، در صحن مطهر جعفربن موسی الکاظم(ع) و شهر مقدس پیشوا شکل گرفت و مردم این خطه بودند که با لباسهای احرام خود که کفن لقب گرفت، ساعت 14 روز 15 خرداد 42 به سوی ورامین و باقرآباد قرچک (قتلگاه شهدا) حرکت کردند.

پس بر اساس شواهد و قرائن موجود باید نتیجه گرفت که پیشوا مبدأ قیام آن سال 15 خرداد شهرستان ورامین بوده است و حتی اهالی روستای محمدآباد عربها که در گوشه ای از سخنان مسئول شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی ورامین به آن اشاره شده، طبق همان شواهد، حتی بعد از ورامینیها به مردم قیام کننده ملحق شدند.

تضاد در گفتار و عمل و عدم تعامل با مسئولان شهرستان پیشوا در گرامیداشت ایام الله 15 خرداد سال جاری که اولین سال انتزاع ورامین از پیشوا بود، قابل تأمل است و جای سئوال دارد.

سئوال اینجاست که آیا همین نوع نگرش، گفتار و رفتار، باعث تفرقه میان دو شهرستان نیست و در نهایت در بحثهای کلانی مانند استان شدن این منطقه، شکاف ایجاد نمی کند؟

ثبت معنوی 15 خرداد 42 ورامین و پیشوا؛ وعده ای که عملی نشد

به نظر می رسد همین طرز تلقی ها و یکسویه نگریهای عملی و حرفهای دوپهلو، باعث شد که حتی ثبت معنوی قیام خونین و انقلابی 15 خرداد 42 به تأخیر بیفتد.

مظلومیت شهدای 15 خرداد 42 شهرستانهای ورامین و پیشوا همچنان بعد از 49 سال باقی مانده و این بار این مظلومیت، با عدم ثبت معنوی 15 خرداد 42 همراه شد که شاید وقتی دیگر اتفاق بیفتد.

بحثهای سیاسی و اجتماعی حاشیه ای در شهرستان ورامین آنقدر زیاد است که هیچکس یادش نمی آید تاریخ این شهرستان و شهرستان جدیدالتأسیس پیشوا با 15 خرداد 42 عجین است.

بحث داغ فرمانداری ویژه و گروکشی نماینده مردم در مجلس و فرمانداری شهرستان ورامین برای انتساب این مهم، به خود، نزدیک شدن انتخابات مجلس نهم و بازیهای رسانه ای، دعوای شورای شهر و فرمانداری و نماینده مردم در مجلس بر سر اثبات این که قطارشهری یا مترو، کدامیک صحیح است، درگیری و دروغگو خواندن یکدیگر توسط مسئولان عالیرتبه شهرستان ورامین بر سر منطقه ویژه اقتصادی، بی خیال بودن میراث فرهنگی و ارشاد ورامین در زمینه مسائل کلان فرهنگی شهرستان، تعطیلی تنها سینمای جنوب شرق استان تهران در ورامین، پلمپ برج تاریخی علاء الدوله برای یک مشکل اخلاقی در نمایشگاه مجوز داده شده توسط میراث فرهنگی و ارشاد و... تنها چند نمونه کوچک از صدها نمونه ریز و درشتی است که گاهی اوقات رسانه ای هم نشد، اما باعث شد تا ثبت معنوی 15 خرداد 1342 فراموش شده یا به حاشیه برود.

گلایه ها از پرداختن به حاشیه های 15 خرداد امسال در ورامین

مسئول شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی ورامین در خطبه های دو هفته قبل نمازجمعه این شهر، ضمن تشکر از مردم و نهادها و ادارات در برگزاری هرچه با شکوهتر مراسم یوم الله ۱۵خرداد، با انتقاد از برخی مسائل حاشیه ای تاکید کرد: برخی از دوستان متاسفانه در برخورد با این حماسه بزرگ، مسائلی را مطرح می کنند که اصلا زیبنده نیست، کشور ما امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند پیام ۱۵خرداد یعنی پیروی از ولایت است و نباید برخی حواشی را دامن زد.

این نکته که اذعان می شود، نهاد اصلی فرهنگ شهرستان، هیچ تلاشی برای گرامیداشت 15 خرداد نداشته، درد بزرگ و تأسف بار است، حاشیه نیست و مسائل دیگری که ذکر آنها در این مجال نمی گنجد.

نمادها و نامهای 15 خرداد از ورامین محو می شود

گلایه های امام جمعه موقت و مسئول شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی ورامین در حالی مطرح می شود که همایش ملی 15 خرداد، هیچ رنگ و بوی ملی، به جز سخنرانی دکتر محمدجواد لاریجانی نداشت. نه پیامی از بزرگان و نه حتی حضور مقامی عالیرتبه از استان تهران.

این همایش ملی حتی تبلیغ وسیع در سطح شهرستان ورامین هم نشد، به نحوی که حدود نیمی از صندلیهای سالن همایشهای 500 نفری دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد ورامین، خالی ماند.

از سوی دیگر، فقط یک هفته پس از سالروز قیام 15 خرداد، بانکی دولتی به نام 15 خرداد در میدان رازی ورامین، به بهانه کوچک سازی ادغام شد و یک نام از 15 خرداد ورامین کم شد.

حدود دو سال قبل نیز در آستانه 15 خرداد، شهرداری و شورای شهر ارزشی ورامین با همکاری میراث فرهنگی که با واکنش تند مردم مواجه شد و باعث شد تا رئیس وقت سازمان به ورامین نیاید - تنها نماد کفن پوشی 15 خرداد در انتهای شهر ورامین نابود شد و به جای آن، نمادی آهنی و بی معنی نصب شد.

سئوال اینجاست که آیا در طول این دو سال، غیر از شعار، اقدام عملی از سوی مسئولان برای بازگرداندن این نماد منطقه ای شد؟

به راستی نباید چشم خود را بر روی واقعیتها بست و حواشی مهم را ندید و آن را سال به سال در همان ایام نیز ذکر نکرد. اینها حواشی نیست بلکه بغضی چندین ساله است که مردم ورامین، پیشوا، قرچک و جوادآباد را آزار می دهد.

بهتر است همگی دست در دست یکدیگر داده و ضمن عدم انتساب قیامی تاریخی، ملی و مذهبی به شهر و منطقه خود، در رفتار و گفتار، پایبند این مسئله باشیم و کسی برای بهره برداری شخصی، گروهی و منطقه ای از این قیام قدمی برندارد و آن را اتفاقی ارزشی نه تنها متعلق به ورامین و پیشوا که به کل کشور بدانیم..

...........................................

علیرضا مهدی زاده

کد خبر 1341182

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha