۱ تیر ۱۳۹۰، ۸:۵۶

بازتاب سخنرانی بشار اسد و مواضع دوگانه غرب

بازتاب سخنرانی بشار اسد و مواضع دوگانه غرب

سخنرانی رئیس جمهور سوریه خطاب به ملت این کشور با واکنش جهانی و مواضع دوگانه کشورهای غربی روبرو بود.

بشار اسد روز دوشنبه با حضور در دانشگاه دمشق برای مردم سوریه سخنرانی کرد و به تشریح برنامه های دولت برای اصلاحات قانونی و سیاسی در کشور پرداخت. از آغاز اعتراضات مردمی سوریه که از 15 مارس تاکنون آغاز شده است این سومین سخنرانی بشار اسد بود.

سخنان بشار اسد بازتابهای گسترده ای در جهان داشت. "باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا در تماس تلفنی با "رجب طیب اردوغان" نخست وزیر ترکیه اعلام کرد دولت سوریه باید به خشونت علیه معترضین پایان دهد و هر چه سریعتر اصلاحات ملموس در کشور ایجاد کند.
 
"عبدالله گل" رئیس جمهور ترکیه نیز اظهار داشت : بشار اسد باید درباره اصلاحاتی که وعده آنها را داده شفاف عمل کند و سوریه را به نظام چند حزبی تبدیل کند.
 
آوارگان سوری ساکن در اردوگاه های شهر انطاکیه در مرزهای ترکیه که بالغ بر 11 هزار نفر هستند مخالفت خود را با سخنان بشار اسد و بازگشت به سوریه اعلام کردند.
 
ائتلاف جوانان انقلابی سوریه نیز در بیانیه ای با اظهارات بشار اسد مخالفت و اعلام کرد که سخنان بشار اسد بیانگر بحران نظام است که مهمترین آن بحران فهم واقعیت ها و درک خواسته های ملت به ویژه آزادی است.
 
در این بیانیه آمده است: جوانان سوری به تظاهرات مسالمت آمیز خود علیه نظام بشار اسد در هر شهر و روستایی ادامه خواهد داد.
"علی صدرالدین البیانونی" ناظر کل سابق گروه اخوان المسلمین سوریه نیز اعلام کرد که سخنرانی بشار اسد حامل پیام تازه ای نبود و امید کسانی را که به سخنان دیروز وی دلبسته بودند را ناامید کرد.
 
به گزارش مهر، وزیران امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز در ادامه مواضع مداخه جویانه و تلاشها برای بی ثبات کردن سوریه، پس از پایان سخنرانی بشار اسد در بیانیه ای از تصمیم خود برای افزایش تحریم های سوریه با هدف ایجاد تغییرات بنیادی در سیاست های رهبران این کشور خبر دادند.
 
 
 در این بیانیه آمده است:  این تحریمها گسترده بوده و شامل بلوکه کردن اموال بسیاری از مقامات سوریه و تحریم شرکت های مرتبط با عوامل سرکوب معترضین سوری خواهد بود و طی هفته جاری تصویب خواهد شد.
 
"کاترین اشتون" مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: در وهله نخست باید عنوان کنم که سخنرانی بشار اسد ناامید کننده بود. وی باید به طور جدی به گفتگوهای واقعی، صادقانه و فراگیر روی بیاورد.
 
"جی کارنی" سخنگوی کاخ سفید نیز گفت: نیاز به اقدام واقعی در راستای گفتگوی سیاسی وجود دارد به طوری که انتقال قدرت در سوریه به شیوه دمکراتیک تری اتفاق بیفتد همانطور که ما در گذشته عنوان کردیم بشار اسد نیاز دارد یا این انتقال قدرت را عملی کند یا از سر راه کنار برود.
 

 
انتقادات مقامات غربی اهمیت چندانی ندارد. آمریکا و اروپا به جای انتقاد، از روند دمکراسی و اصلاحات سیاسی که سوریه شاهد آن است حمایت کنند.

بثینه شعبان

"ویلیام هیگ" وزیر خارجه انگلیس نیز اظهارات بشار اسد را ناکافی دانست و گفت: اگر بشار اسد می خواهد اعتبار خود را احیا کند ملت سوریه باید به طور عملی شاهد آن باشد و این امر تنها با وعده های مبهم محقق نخواهد شد.
 
"آلن ژوپه" وزیر خارجه فرانسه نیز با بیان اینکه سرکوب معترضین امری غیر قابل پذیرش است مدعی شد: بشار اسد مشروعیت خود را از دست داده است.
 
وی همچون دیگر وزیران خارجه اتحادیه اروپا اعلام کرد: ما نیازمند تحریم های بیشتر سوریه هستیم و دیگر همکاران اروپایی مان نیز این مسئله را تایید کرده اند.
 
این در حالی است که "بثینه شعبان" مشاور اطلاع رسانی بشار اسد انتقادات مقامات غربی را کم اهمیت دانست و اعلام کرد که آمریکا و اروپا به جای انتقادات از روند دمکراسی و اصلاحات سیاسی که سوریه شاهد آن است حمایت کنند.
 
وی اظهار داشت که به زودی گفتگوهای ملی در سوریه آغاز خواهد شد و این امر راه را برای تصویب قوانین جدید از جمله قوانین مربوط به انتخابات پارلمانی، رسانه های گروهی و احزاب سیاسی هموار خواهد کرد.
 
واکنش مقامات غربی به تحولات سوریه در حالی صورت می گیرد که این افراد از ابتدای قیام های عربی منطقه مواضع دوگانه ای اتخاذ کرده اند. یمن و بحرین نمونه های بارز این قیام ها هستند و علیرغم اینکه معترضین در این کشورها تحت شدیدترین فشارها و سرکوب قرار دارند اما کشورهای اروپایی و آمریکا در قبال تحولات این دو کشور سکوت کرده اند.
کد خبر 1341223

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha