به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا سیابانی عصر سه شنبه در نشست روسای مراکز آموزش فنی و حرفه ای استان با اشاره به رویکردهای جدید سازمان فنی حرفه ای در تشریح شیوه استاد و شاگردی گفت: احیای شیوه استاد شاگردی با همکاری بخشهای تامین اجتماعی و سازمان بازرگانی صورت خواهد گرفت.
وی ادامه داد: برخی صنوف استان در حال افول هستند که با احیای این شیوه این صنوف میتوانند احیا شوند.
سیابانی با اشاره به نقش نظام استاد شاگردی در سیستم آموزش مهارت یاد آور شد: این نظام میتواند در اشتغالزایی و مهارت آموزی افراد موثر باشد .
وی در ادامه بر توسعه آموزش مشاغل خانگی برای ایجاد زمینههای اشتغال با توجه به توانمندیهای استان تأکید کرد و گفت: امیدواریم با همکاری دستگاههای مرتبط بتوانیم به اهداف والایی این حوزه دست یابیم.
وی تولید فکر و تدوین راهکارهای مناسب برای توسعه مشاغل خانگی را ضروری دانست و افزود: پس از تدوین بسترها و الزامات باید شاهد تحول در بازار کار با نقش قابل توجه مشاغل خانگی باشیم.
سیابانی رویکرد دیگر سازمان را مربی محوری اعلام کرد و گفت: روسای ما اول باید مربی باشند و سپس رئیس مرکز، بنابراین روسا باید به دنبال ارتقای خودشان بوده و حتما باید در طول هفته چند ساعتی تدریس داشته باشند.
همچنین مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان بر تحول در کارگاه ها تاکید کرد و گفت: باید کارگاه های درجه دو به درجه یک تبدیل شده و کارگاه های نوینی ایجاد و یک انقلاب در آموزش های نوین بر پا شود.
وی تصریح کرد: آرام آرام در هر مرکز یک یا چند رشته دانشگاهی ایجاد می شود که در مرکز سراب و میانه این اتفاق افتاده و روسا باید با مربیان جلسات مستمری داشته باشند و زمینه را برای این امرمهم آماده کنند.
سیابانی اضافه کرد: روسا باید چند ساعتی را در هر روز برای پورتال وقت بگذارند و به بازدید آموزشگاه ها بروند و زمینه را برای این کار آماده کنند.
وی در خصوص سفر چهارم رئیس جمهور به استان گفت: روسا حتما با فرمانداران و نمایندگان در ارتباط باشند و فقط به پروژه های بزرگ فکر نکند و بلکه برای پروژه های کوچک از جمله به احداث نمازخانه و کتابخانه برنامه داشته باشند.
محمدرضا سیابانی همچنین دراین نشست با تاکید برارایه خدمات مطلوب به ارباب رجوع اظهار داشت: با توجه به اهمیت تکریم ارباب رجوع واینکه ما درآموزش فنی و حرفه ای ماهیت خدمت رسانی داریم، پس باید طوری عمل کنیم که خدمت ارائه شده، باکیفیت، به هنگام و بسیار محترمانه به مردم اراده شود.
وی با بیان اینکه به نظر می رسد مراکز آموزش فنی و حرفه ای با حوزه اقتصادی مرتبط نیست ولی در واقع این طور نبوده است افزود: مراکز آموزش فنی و حرفه ای 90 و یا 100 درصد با مسائل اقتصادی مرتبط داشته و اگر مراکز ما در مورد تعهدات آموزشی درست و اصولی نیازسنجی کنند و نیازسنجی هایشان در راستای اشتغال باشد و یا در چرخه تولید نقش داشته باشد، این موقع است که آموزش فنی و حرفه ای در مسائل اقتصادی نقش آفرینی می کند و می تواند در شکوفایی اقتصاد مملکت کمک شایانی بکند.
مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان اظهار امیدواری کرد در سال90 باید آموزش فنی و حرفه ی با اقدامی انقلابی ، پیشرفتی را که آغاز کرده ادامه دهد و به امید خدا به زودی شاهد شکوفایی آموزش فنی و حرفه ای در کشور باشیم.
نظر شما