به گزارش خبرنگار مهر، سیامک نجاریان از مجریان این طرح روز چهارشنبه در مراسم رونمایی از این طرح با بیان اینکه این طرح با عنوان روبات "مامو الاستوگرام" عرضه شده، افزود: این پروژه حاصل 10 سال تحقیقات در این زمینه است و در نهایت موفق به عرضه این روبات برای تشخیص سریع بافتهای سرطانی سینه شدیم.
این محقق، سرطان را یکی از بیماریهای شایع در کشور دانست و اظهار داشت: در سال 89 تعداد 40 هزار بیمار سرطانی در کشور ثبت شده است و سالانه 7 هزار نفر به سرطان سینه مبتلا می شوند. این بیماری علاوه بر زنان، در میان مردان نیز شایع است و طبق آمارهای موجود یک درصد از مبتلایان به سرطان سینه در میان مردان هستند.
نجاریان، معاینه دستی و انجام تستهای MRI، سونوگرافی (اولتراسوند)، ماموگرافی و سی تی اسکن را از روشهای تشخیص این بیماری نام برد و یادآور شد: این روشها به دلیل تجمیع اشعه X در طی انجام فرآیند در بدن، عدم قابلیت مستندات بیمار در پرونده برای پیگیری های بعدی و محدودیت در اندازه قابل تشخیص توده، دقت کافی را در معاینات ندارد.
وی به اشاره به جزئیات پروژه اجرا شده در این زمینه، گفت: این روبات دارای حس لامسه مصنوعی است که قادر است در مدت 10 دقیقه بیمار را معاینه کند و با آنالیز داده ها پس از 15 دقیقه نتیجه نهایی را با 95 درصد دقت اعلام کند.
نجاریان، تعیین عمق و اندازه توده و تشخیص سرطانی بودن توده را از مزایای این روبات برشمرد و ادامه داد: دستگاه "ماموالاستو گرام" به گونه ای طراحی شده است که بدون هیچ گونه آسیب و تهاجم به بافت مانند تجمع اشعه X در بدن و یا آسیبهای ناشی از بیوبسی (نمونه برداری) اقدام به تشخیص بافت های سرطانی می کند.
این محقق با تاکید بر اینکه دقت تشخیص توده های عمقی این دستگاه در حد 5/77 درصد است، گفت: این دستگاه همچنین دارای دقتی معادل 5/95 درصد در افتراق ماهیت خوش خیمی و بدخیمی توده را دارد.
به گفته نجاریان، این پروژه با همکاری دکتر افسانه مجری و مرکز تحقیقات تروما بیمارستان بقیه الله الاعظم اجرایی شده است.
نظر شما