به گزارش خبرنگار مهر، حوزه بهداشت و درمان کشور در هفته رو به پایان شاهد اخبار و رویدادهای مختلفی بوده است که چکیده ای از مهمترین آنها را مرور می کنیم.
وزیر بهداشت به مجلس رفت
دکتر مرضیه وحیددستجردی، وزیر بهداشت بعد از 22 ماه از حضور در مسند این وزارتخانه روز گذشته به مجلس شورای اسلامی رفت تا گزارشی از برنامه ها و اقدامت صورت گرفته در وزارت بهداشت را به نمایندگان مردم ارائه دهد.
وی در این گزارش ، ساماندهی اورژانسهای پیش بیمارستانی و بیمارستانی را مورد توجه قرار داده و گفته است که در زمینه ارتقاء خدمات اورژانس بیمارستانی، سند ارتقاء اورژانس بیمارستانی را طراحی کرده ایم که این سند به دانشگاهها ابلاغ شده است همچنین رتبهبندی و ارزشیابی را به عهده معاونت درمان قرار داده ایم و دانشگاهها موظفند کمیتههای تعیین تکلیف بیماران و پزشک متخصص را در اورژانسها قرار دهند تا رضایت مردم را جلب کنند.
مرگ بر اثر تب کریمه کنگو
دکتر محمدرضا شیرزادی ، رئیس اداره بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت، از ابتلای 154 نفر به تب کریمه کنگو و مرگ 26 نفر از مبتلایان به این بیماری در کشور طی سال گذشته خبر داده و گفته است که 111 مورد آن مربوط به استان سیستان و بلوچستان است.
وی با بیان اینکه انتقال این ویروس توسط کنه به دامها منتقل می شود، عنوان داشته که این بیماری در انسان از طریق ذبح غیرمجاز و غیربهداشتی دام آلوده و از طریق خون و ترشحات حامل ویروس منتقل می شود.
مخالفت نظام پزشکی با تعرفه های درمانی
دکتر علیرضا زالی، قائم مقام سازمان نظام پزشکی ایران گفته است که این سازمان از امضای تعرفههای خدمات درمانی سال 90 خودداری کرده و این تعرفه ها مورد تایید نظام پزشکی نیست.
وی عنوان داشته که رشد 7 درصدی در تعرفههای درمان بخش خصوصی باعث بروز مشکلات جدی در درمان سرپایی و بستری نظام سلامت در بخش غیردولتی خواهد شد. اگر تعرفههای درمان به شکل غیرمنطقی در نظر گرفته شود افزایش پرداخت از جیب مردم، اختلال در انتظام تعرفهای و گسترش زیرمیزی را به دنبال خواهد داشت. این موضوع علاوه بر آسیب به دریافتکنندگان خدمات، ارائه کننده خدمات را نیز با مشکلات جدی روبرو میکند.
تعرفه های درمانی سرانجام ابلاغ شد
تعرفه های خدمات تشخیصی و درمانی در بخشهای دولتی و خصوصی از سوی معاون اول رئیس جمهور برای اجرا در کشور ابلاغ شد.
هیئت وزیران در جلسه مورخ 11/3/1390 بنا به پیشنهاد مشترک وزارتخانههای رفاه و بهداشت و معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور و تایید شورای عالی بیمه سلامت کشور و به استناد بند (هـ) ماده (38) قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه ، سقف تعرفههای خدمات تشخیصی و درمانی در بخشهای دولتی و خصوصی در سال 1390 را تعیین کرد.
برهمین اساس در بخش خصوصی، ویزیت پزشکان عمومی 80 هزار ریال، پزشکان متخصص 130 هزار ریال، پزشکان روانپزشک و فوقتخصص 160 هزار ریال، فوق تخصص روانپزشکی 180 هزار ریال، (PHD) پروانهدار 80 هزار ریال، کارشناس ارشد پروانه دار 70 هزار ریال، کارشناس پروانهدار 55 هزار ریال تعیین شده است.
آغاز طرح امداد ساحلی
همزمان با آغاز فصل تابستان و شروع مسافرتها، دکتر غلامرضا معصومی رئیس اورژانس کشور از آغاز طرح امداد ساحلی از روز چهارشنبه اول تیرماه جاری تا دهه اول مهر در استانهای ساحلی خبر داده و گفته است که استقرار آمبولانسهای اورژانس 115 در حاشیه جادهها و در معرض دید مردم جهت افزایش امنیت خاطر مسافران و امداد رسانی سریع در مورد حادث و سوانح احتمالی در ایام طرح، در ساعتهای 8 تا 12 و 17 تا 21 هر روز را بخشی از طرح امداد ساحلی عنوان کرد.
از سوی دیگر، دکتر محمدمهدی ناصحی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفته است که 98 درصد شناگرانی که در سواحل دریا غرق میشوند از طرحهای دریا و مناطقی که به همین منظور تعبیه شدهاند و استانداردهای لازم برای شنا در ساحل را دارند، استفاده نمیکنند.
عوارض خطرناک اشعه UV آفتاب
دکتر کاظم ندافی ، رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفته است که آفتاب سوختگی، برنزه شدن، پیری زودرس پوست و التهاب قرنیه ناشی از نور از شایعترین اثرات حاد و سرطان پوست، آب مروارید و تضعیف دستگاه ایمنی بدن مهمترین اثرات مزمن پرتوهای فرابنفش خورشید (UV) است.
به گفته وی، پرتو فرابنفش در 130 تا 140 روز از سال معمولا در وضعیت خطرناک قرار دارد و هموطنان باید به پیشگیری از ابتلا به اثرات سوء این پرتو توجه جدی داشته باشند.
نظر شما