آشپزی ایرانی پاسخگوی نیاز مسلمانان آتن
راهاندازی نخستین رستوران حلال در شهر آتن که پایتخت بدون مسجد اروپا لقب گرفته به قدری برای مسلمانان این شهر مهم بوده که راه اندازی این رستوران که سبک آشپزی آن ایرانی است را افتخاری برای خود میدانند.
نخستین رستوران حلال در آتن در چالاندری حومه شمالی آتن تأسیس شده و سبک آشپزی ایرانی را با ذائقه محلی ترکیب کرده است.
در لابی این رستوران اشیای هنری از جمله نقاشی ها، طراحی های روی چرم و خطاطی به نمایش گذاشته که جلوه ای از هنر اسلامی را به مشتریان نشان می دهد.
مشتریان این رستوان می توانند غذاهای متنوعی سفارش دهند و اطمینان داشته باشند که تمام غذاها حلال بوده و نوشیدنی ها با طعمهای مختلف بدون الکل سرو می شوند.
بسیاری از مسلمانان آتن از غذاخوردن خارج از منزل خود پرهیز می کنند چرا که رستورانهای یونانی از گوشت حلال استفاده نکرده و در بسیاری از غذاهای خود از گوشت خوک استفاده می کنند چون قیمت آن ارزانتر است.
مسلمانان استرالیایی به دنبال تأسیس مرکز حلال هستند
درمیان مناقشاتی که در رابطه با ذبح و کشتار شرعی در استرالیا به وجود آمده فدراسیون شوراهای اسلامی استرالیا بهعنوان یکی از نهادهای عالی رتبه مسلمانان در این کشور خواستار تأسیس یک مرکز حلال برای کمک به حل مشکل ذبح شرعی مسلمانان استرالیایی شد.
اقبال پاتل رئیس فدراسیون شوراهای اسلامی استرالیا گفت: اعتقاد داریم که مسلمانان استرالیایی میتوانند هم به دولت و هم به صنعت گوشت و دام این کشور کمک کنند.
این فدراسیون اسلامی درنظر دارد نامهای برای جو لودینگ وزیر کشاورزی استرالیا ارسال کرده و از دولت برای تأسیس مرکز حلال به منظور تربیت افرادی برای ذبح شرعی کمک بخواهد.
فدراسیون شوراهای اسلامی استرالیا اعلام کرده است که آموزش این افراد میتواند به فعالیت گستردهتر شرکتهای فرآوری گوشت کمک کرده و صادرات گوشت حلال به کشورهای اسلامی چون اندونزی را تسهیل کند.
پاتل اظهار داشت که مالیاتدهندگان با چند میلیون دلار میتوانند از فرصتهای شغلی بیشتری سود ببرند و صنعت گوشت و دام این کشور به نحو قابل ملاحظهای تقویت خواهد شد.
چندین است که بحث شدیدی در استرالیا برسر ذبح شرحی حیوانات درگرفته است.
حزب به اصطلاح ممانعت از ظلم به حیوانات به عنوان یک گروه حامی حیوانات از کشتارگاهها خواستند از ذبح شرعی که بدون بیحسی اولیه صورت میگیرد جلوگیری کنند. این درحالی است که مسلمانان استرالیا این درخواستها را تکذب کرده و اظهار داشتند که شیوه بیحسی حیوان دلیلی برای کاهش درد آن نیست.
در استرالیا حیوانات پیش از ذبح بی حس میشوند اما چند کشتارگاه با مجوز میتوانند ذبح را براساس اصول اسلام انجام دهند.
ذبح شرعی در هلند نیز موضوعی برای مناقشه بوده است به طوری که چندی پیش یک حزب طرفدار حیوانات پیشنهادی برای ممنوعیت ذبح شرعی برپایه جلوگیری از رنج غیر ضروری برای حیوان ارائه کرد که این امر مورد انتقاد مسلمانان و گروههای دینی قرار گرفت که ذبح حیوان را براساس اصول دینی خود انجام میدهند.
مسلمانان بیش از 200 سال است که در استرالیا سکونت دارند و 7/1 درصد از جمعیت 20 میلیونی این کشور را به خود اختصاص دادهاند. این امر موجب شده است که اسلام پس از مسیحیت دومین دین بزرگ استرالیا باشد.
مسلمانان عدم تصویب قانون بیحسی حیوان پیشاز ذبح را خواستار شدند
نمایندگان گروههای اسلامی در هلند از قانونگذاران این کشور خواستند از طرحهایی که ضرورت بی حسی حیوانات را پیش از ذبح حلال مورد تأکید قرار داده حمایت نکنند.
یوسف آلتوناس رئیس یک سازمان اسلامی هلند که جامعه مسلمان را با دولت مرتبط می کند در یک کمیسیون پارلمانی اظهار داشت: ما با هرنوع بی حسی حیوانات پیش از ذبح مخالف هستیم چرا که این امر با دین ما منافات دارد.
براساس قوانین هلند، احشام باید پیش از ذبح بی حس شوند اما تا کنون این قانون برای ذبح حلال استثنا بوده است، اما حزب حمایت از حیوانات هلند که از 150 کرسی پارلمان این کشور دو کرسی در اختیار دارد به تازگی طرحی ارائه کرده که احتمال دارد در صورت تصویب آن، این استثنا از بین برود.
استر اوهاند یکی از اعضای پارلمانی حزب حمایت از حیوانات هلند مدعی شد که حیوان اگر بی حس نشد زجر می کشد. ما با این اصلاح در قانون امیدواریم الهام بخش سایر کشورها باشیم چرا که درحال حاضر نیز در نروژ و سوئد اقدامات مشابهی در جریان است.
براساس اعلام حزب حمایت از حیوانات، در این کشور هرساله بیش از دو میلیون حیوان که اغلب گوسفند و مرغ هستند براساس آداب دینی ذبح می شوند.
عبدالفتاح علی صالح رئیس سازمان حلال هلند که گواهی حلال این کشور را صادر می کند با اشاره به اینکه ارقام درست نیست گفت: 250 هزار حیوان سالانه بدون بی حسی ذبح می شوند.
همایش بینالمللی حلال در تایلند برگزار میشود
همایش بینالمللی حلال در تایلند و نمایشگاه بزرگ مسلمانان آندامان با مشارکت نهادها و سازمانهای اجرایی و اسلامی تایلند طی روزهای 22 تا 25 ژوئن (1 تا 4 تیر) در جزیره پوکت در جنوب تایلند برگزار میشود.
این همایش و نمایشگاه با مشارکت دفتر مفتی منطقه، کمیته مرکزی اسلام در تایلند، کمیته مرکزی اسلام در پوکت، بانک اسلامی تایلند، بنیاد ترویج بهداشت اسلام و مؤسسه ملی غذا در تایلند برگزار می شود.
مراسم حلال پوکت آندامان به دو بخش تقسیم شده است. بخش نمایشگاه که دربرگیرنده محصولات حلال از چندین استان به ویژه استانهای جنوبی تایلند که عمدتا مسلمان نشین هستند. بخش دوم یک همایش آکادمیک است که شرکت کنندگان از 20 کشور به بحث درباره چگونگی تعیین استانداردهای حلال در هر کشور می پردازند.
همچنین این مراسم به ترویج توسعه صنایع غذایی حلال در تایلند و گردشگری در پوکت می پردازد. چرا که تایلند درنظر دارد پوکت را به مرکز تبادل محصولات و خدمات حلال برای استانهای منطقه آندامان تبدیل کند. آندامان به جزایر واقع در خلیج بنگال اطلاق می شود.
پیبون آپاتیستینگ رئیس سازمان اداری استانی پوکت اظهار داشت: این مراسم هر دوسال یکبار برگزار می شود و ما بازخوردهای مثبتی از آن دریافت می کنیم. امروزه گردشگرانی از 20 کشور در این نمایشگاه حضور می یابند و در این دوره گردشگران بسیاری در جزیره حضور دارند.
علاقه خانوادههای مسلمان آمریکایی به مدارس اسلامی افزایش یافته است
مدارس اسلامی آمریکا، با وجود رشد احساسات خصومت آمیز علیه مسلمانان، به نحو رو به رشدی با استقبال خانواده های مسلمان رو به رو شده اند.
فاطیما بیلی از مشاوران آموزشی سانفرانسیسکو و آموزگار سابق یک مدرسه اسلامی اظهار داشت: این مسئله بسیار مهم است که کودکان مسلمان در مدرسه ای حضور یابند که هویت آنها را مورد احترام قرار دهد و فضایی ایجاد کند که مسلمان بودن آنها موضوعی برای تبعیض نباشد.
وی افزود: در یک مدرسه اسلامی کودکان به مسلمان بودن خود افتخار می کنند و موضوعات دیگری که آنها باید در سایر مدرسه ها با آن کنار بیایند به حداقل می رسد.
آمارها نشان می دهد که مسلمانان آمریکایی به نحو رو به رشدی به ثبت نام فرزندان خود در مدارس اسلامی روی آورده اند.
در حال حاضر 40 هزار دانش آموز در 240 تا 250 مدرسه اسلامی آمریکا ثبت نام کرده اند که این تعداد از سال 2006، رشد 25 درصدی داشته است.
دانش آموزان در مدارس اسلامی علاوه بر مطالعه مواد درسی عالی مدارس عمومی به مطالعه زبان عربی و قرآن نیز می پردازند.
حبیب قدری آموزگار مدرسه شبانه روزی مرکز اجتماعی مسلمانان اظهار داشت: ما می خواهیم ابزار لازم را در اختیار دانش آموزان مسلمان قرار داهیم تا شهروندان مسلمان موثری در جامعه باشند اما در عین حال به ابزار لازم زندگی اخروی نیز توجه می کنیم.
مدرسه شبانه روزی مرکز اجتماعی مسلمانان که از مقطع پیش دبستانی تا مقطع پیش از متوسطه 410 دانش آموز دارد، در سال 1990 تأسیس شد و یکی از 11 مدرسه اسلامی شیکاگو است.
براساس اظهارات فاطیما قدری، دانش آموزان در این کلاسها پرسشهایی مطرح می کنند که به وضعیت اقلیتها و دین اسلام مرتبط است.
وی گفت: سال گذشته ما مسئله اتانازی برای حیوانات و مجازات اعدام را مورد بحث قرار دادیم و در این بحثها از حضور کارشناسان دینی مسلمان نیز سودبردیم، اما از سوی دیگر کودکان را ترغیب می کنند که به جای خود فکر کنند.
اگرچه آمار دقیقی از جمعیت مسلمانان آمریکا وجود ندارد اما گفته می شود که بین 6 تا 8 میلیون مسلمان در این کشور زندگی می کنند.
بسیاری از خانواده های مسلمان نیز مدارس اسلامی را نسبت به مدارس عمومی محل امن تری برای فرزندان خود می دانند.
برخی خانواده ها نیز مدارس اسلامی را به این علت ترجیح می دهند که می خواهند از مناقشه با نظام آموزشی مدارس عمومی پرهیز کنند. برخی دانش آموزان مسلمان از رفتار خصومت آمیز و تبعیض آمیز مدارس اسلامی شکایت می کنند.
راهبردهای مقابله با اسلام هراسی بررسی میشوند
نمایندگانی از ادیان مختلف روز شنبه 28 خرداد ماه طی یک نشست بین دینی برای بحث و بررسی سوء تعابیری که درباره اسلام وجود دارد و راهکارهای مقابله با اسلام هراسی درو اشنگتن آمریکا گرد هم میآیند.
برگزار کنندگان این نشست ابراز امیدواری کرده اند گفتگوی بین دینی بتواند نقش و آموزه های تعالیم اسلام را تبیین کند و این امر را مورد تأکید قرار دهد که این آموزه ها با اصول حقوق بشر و دموکراسی هیچ منافاتی ندارند.
گرگ مورو کشیش کلیسای یونیورسالیست، حسن زیده امام جمعه سابق مرکز اسلامی تری-سیتیز، زونیا زیده راهب کاتولیک سابق، اعلا علی عضو مرکز اسلامی تری- سیتیز از جمله سخنرانهای این نشست هستند.
اسلامهراسی نوواژهای است که به تعصب و تبعیض علیه اسلام یا مسلمانان اطلاق میشود. این واژه اواخر سال 1980 ابداع و پس از حملات یازدهم سپتامبر 2001 در آمریکا استفاده از آن متداول شد. درحال حاضر این اصطلاح در زمینه رابطه اسلام با غرب متداول شده است.
بریتانیا به جایگاه ناظر در سازمان کنفرانس اسلامی دست یافت
همزمان با اعطای جایگاه ناظر به بریتانیا در سازمان کنفرانس اسلامی دبیرکل این سازمان از انتصاب محمد شوکت به عنوان نماینده ویژه بریتانیا در سازمان کنفرانس اسلامی به عنوان بزرگترین سازمان اسلامی جهان استقبال کرد.
اکمل الدین احسان اغلو دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی تأکید کرد: سازمان کنفرانس اسلامی از تلاشهای نماینده جدید برای تقویت روابط دوجانبه میان سازمان کنفرانس اسلامی و بریتانیا حمایت میکند.
سازمان کنفرانس اسلامی با 57 کشور عضو پس از سازمان ملل بزرگترین سازمان در جهان محسوب میشود. کشورهایی که به جایگاه ناظر در سازمان کنفرانس اسلامی دست مییابند، میتوانند در تمام نشستهای سازمان حضور یابند اما حق رأی یا ارائه پیشنویس قطعنامه در رابطه با کشورهای عضو را ندارند.
درحال حاضر برخی کشورها با هدف اطمینان حاصل کردن از حقوق اقلیتهای مسلمانی که در این کشور زندگی میکنند به جایگاه ناظر در سازمان کنفرانس اسلامی دست یافتهاند. بریتانیا نیز از اوایل سال جاری میلادی با یک درخواست رسمی خواستار پیوستن به این سازمان به عنوان یک کشور ناظر شد.
در همان زمان کشورهایی چون بلاروس، آفریقای جنوبی، فیلیپین، سریلانکا، صربستان و نپال درخواستهای مشابهی را ارائه دادهاند اما تاکنون این جایگاه به آنها اعطا نشده است.
رشد اسلام در استرالیا بیشتر از سایر ادیان است
سفیر استرالیا در اندونزی تأکید کرد که اسلام در کشور وی دارای سریع ترین میزان رشد نسبت به سایر ادیان است و دین نقش مهمی در موفقیت و فرهنگ معاصر استرالیا دارد.
گرگ موریاتی سفیر استرالیا در اندونزی در بیانیه ای به مناسبت ورود سه رهبر مسلمان از اندونزی به استرالیا که بعنوان بخشی از برنامه تعاملی باهدف برقراری روابط میان دو کشور صورت گرفته رشد اسلام را نسبت به سایر ادیان بسیار سریع توصیف کرد.
موریاتی در این بیانیه ابراز امیدواری کرده است که این هئیت با تنوع فرهنگی مسلمانان استرالیا که از 70 قومیت مختلف از جمله اندونزیایی تشکیل شده آشنا شوند.
این هئیت قرار است از ملبورن، سیدنی، کنبری دیدن کرده و دیدارهایی نیز با رهبران مختلف اجتماعی و نمایندگان ادیان داشته باشند.
برگزارکنندگان این رویداد ابراز امیدواری کرده اند این سفر بتواند ارتباطهای بین سازمانهای دولتی وغیردولتی را برای ارتباط تقویت کرده و بسترهایی را برای تعاملات گسترده در آینده فراهم کنند.
وزارت امور خارجه و تجارت استرالیا در پایگاه اینترنتی خود اعلام کرده است که مسلمانان استرالیا دارای تاریخ بسیار بلند و متنوعی در این کشور هستند ، برخی از نخستین گردشگران مسلمان استرالیایی از شرق اندونزی وارد این کشور شدند و در ابتدای قرون شانزدهم و هفدهم ارتباطهایی میان این دو کشور برقرار شد.
در استرالیا هیچ مذهب رسمی وجود ندارد و آزادی دینی در قانون اساسی این کشور تضمین شده است. براساس آمار سال 2006 پیروان مسیحیت 9/63 درصد از جمیعت این کشور را تشکیل داده و مسلمانان 7/1 درصد از کل جمعیت را به خود اختصاص داده اند.
مسلمانان بریتانیا بهتر از مسیحیان در جامعه ادغام شدهاند
رئیس کمیسیون تساوی و حقوق بشر دولت بریتانیا تأکید کرد مسلمانان بهتر از بسیاری از مسیحیان در جامعه بریتانیایی ادغام شدهاند.
ترور فیلیپس رئیس کمیسیون تساوی و حقوق بشر دولت بریتانیا مسیحیان این کشور به ویژه مسیحیان انجیلی را به رویکردهای ستیزه طلبانه متهم کرد و اظهار داشت که آنها بیشتر نسبت به تبعیض معترض هستند و بسیاری ادعاهای آنها با انگیزه به دست آوردن نفوذ سیاسی بیشتر صورت می گیرد.
فیلیپیس که خود مسیحی است اظهار داشت: برخی افراط گرایان مسیحی می خواهند سلطه خود را بر جریان اصلی کلیساها حاکم کنند. در مقابل جامعه مسلمان کم سرو صدا تر است چراکه تلاش می کند در جامعه بریتانیا ادغام شود.
وی با تأکید بر اینکه سروصدای بسیاری درباره اینکه پیروان مسیحیت مورد آزار قرار می گیرند وجود دارد اما مسئله حقیقی اینجاست که کلیساها با افرادی رو به رو هستند که به اصولی مرتبط با گذشته اعتقاد دارند که با جامعه چند قومیتی و چند فرهنگی سازگار نیست.
وی افزود: جوامع مسلمان در این کشور نهایت تلاش خود را برای ادغام در جامعه انجام می دهند و تلاش می کنند تصویری از اسلام ارائه دهند که با اصولی که جامعه از آن حمایت می کند سازگار باشد. قربانیان تبعیضهای دینی حقیقی در جامعه بریتانیا مسلمانان هستند اما مسیحیان انجیلی احساس می کنند که درجامعه مورد کم توجهی یا بی توجهی قرار گرفته اند.
این درحالی است که رئیس این کمیسیون نسبت به پیروان تمام ادیان که تحت محاصره الحاد گرایانی قرار گرفته اند که تلاش می کنند دین را از صحنه عمومی حذف کنند.
وی در آستانه انتشار یک گزارش برجسته درباره تبعیض دینی در بریتانیا طی مصاحبه ای با ساندی تلگراف اظهار داشت که این کمیسیون می خواهد پیروان تمام ادیان را درمقابل تبعیض مورد حمایت قرار دهد و از حق نهادهای دینی برای فعالیت بدون دخالت دولت حمایت می کند.
ترور فیلیپس هشدار داد که حمله به دین و به سخره گرفتن آن در جامعه به نوعی شیوع یافته است و نمونه آن فعالیت بسیاری از الحاد گرایان در جامعه بریتانیا است.
وی تأکید کرد گروههای دینی باید از دخالت در امور خود در امان باشند و کلیساها باید محدودیتهای کنونی را که در رابطه با انتصاب زنان وجود دارد لغو کنند.
سرمایهگذاری برای ساخت و ساز در مکه افزایش یافته است
به دنبال افزایش تعداد زائران مسلمان سراسر دنیا در طول فصل حج تمتع و عمره، هتلسازی در مکه افزایش چشمگیری یافته و این شهر شاهد افزایش تعداد تاجران و سرمایهگذارانی بوده که علاقمند به توسعه املاک و مستغلات در این شهر هستند.
هرساله بیش از 5/2 میلیون زائر به منظور انجام اعمال حج وارد شهر مکه میشوند و افرادی که درسالهای اخیر به این شهر سفر کردهاند شاهد تغییر این شهر با ساخت هتلهای مجلل و آسمانخراشهای مسکونی بودهاند.
بسیاری از آسمان خراشهای نزدیک مسجدالحرام توسط شرکت جبال عمر با هزینهای بیش از 5/5 میلیارد دلار ساخته شده است. علاوه بر این هتل هیتلون و سایر شرکتهای هتلهای زنجیره ای 26 هتل جدید در این شهر افتتاح می کنند تا 13 هزار اتاق جدید به مکه اضافه شود.
مسئله افزایش سرمایهگذاریهای در شهر مکه روز یکشنبه 29 خرداد ماه در همایش سه روزه توسعه شهری و زیرساختی مکه مطرح شد که در مرکز همایشهای جده برگزار شده بود.
این همایش با عنوان " مکه آینده" در روزهای آینده به بحث درباره فرصتها و چالشها در حوزه های مهمی چون توسعه مهمان نوازی و گردشگری، طرحهای مدرنیزه، التزامات تجهیز منطقه، توسعه زمینی، چشماندازهای اقتصادی، نیاز به خدمات و تجهیزات بهداشتی و توسعه حمل و نقل میپردازد.
پیش نویس تغییر سیاست حجاب به کمیته المپیک ایالات متحده ارائه شد
شورای روابط اسلامی- آمریکایی به منظور حفظ حقوق مدنی و دینی مسلمانان دوشنبه 30 خرداد ماه پیشنویس تغییر سیاست پوشش اسلامی برای بررسی فدراسیون بینالمللی وزنهبرداری را به کمیته ملی المپیک ایالات متحده آمریکا ارائه کرد.
دفتر مرکز شورای روابط اسلامی آمریکایی در واشنگتن اعلام کرد که کمیته المپیک آمریکا از این شورا خواستار زبان تغییر این قانون شده که به فدراسیون بین المللی وزنه برداری کمک کند مسئله وزنه بردار مسلمان و محجبه آمریکا را که با پوشش اسلامی در رقابتهای وزنه برداری شرکت کرده، حل کند.
به دنبال مداخله شورای روابط اسلامی آمریکایی کمیته ملی المپیک آمریکا اعلام کرد که از کمیته تکنیکی فدراسیون بین المللی وزنه برداری می خواهد سیاستی را که مانع حضور ورزشکار محجبه در رقابتهای بزرگسالان در سطح ملی حضور یابد را مورد بررسی قرار دهد.
قرار است توصیه های فدراسیون بین المللی وزنه برداری به هیئت اجرایی آن ارائه شود که ماه آینده در مالزی تشکیل جلسه دهد.
در متن زبان پیش نویس ارائه شده به کمیته المپیک آمریکا برای بررسی از سوی فدراسیون بین المللی کشتی آمده است. مقامات همسازیهای منطقی برای آداب دینی رقابت کنندگان فراهم آورند به شرط این که همسازیهای مورد مطالبه مزیتی در جریان رقابتها برای رقابت کنندگان فراهم نکند.
غدیر عباس از وکلای شورای روابط اسلامی آمریکایی در نامه ای به اسکات بلکمان رئیس اجرایی کمیته ملی المپیک آمریکا نوشته است: ما اعتقاد داریم این قوانین بین المللی تبعیض آمیز جایگزین قانون اساسی و سنتهایی که آزادی دینی را تضمین می کند نیست. مسئله پوشش دینی ورزشکاران را می توان با رویکردی قابل پذیرش با حفظ حقوق و خواسته های مشروع هر دو طرف مورد بررسی قرار داد.
کلثوم عبدالله ورزشکار مسلمان و محجبه ای است که در وزن 48 و 53 کیلوگرم در گروه زنان بزرگسال ورزش می کند، وی پیشتر به شورای روابط اسلامی آمریکایی گفته بود مراجع وزنه برداری آمریکا وی را از حضور در رقابتهای آزاد آمریکا در ماه دسامبر سال 2010 به علت پوشش حجاب محروم کردند.
به رغم تمایل عبدالله برای همکاری با مقامات وزنه برداری به منظور یافتن راه حل این مشکل و برآورده کردن التزامات هر دو طرف، اما وی از حضور در رقابتها منع شد.
شورای روابط اسلامی آمریکایی بزرگترین سازمان مدافع حقوق مدنی مسلمانان است که با هدف تقویت درک اسلام، افزایش گفتگوها، حمایت از آزادی های مدنی، تقویت مسلمانان آمریکایی و برقراری ائتلافهای ترویج کننده عدالت و درک دوجانبه فعالیت میکند.
مخالفت شورای شهری در بریتانیا با ساخت مسجدی با معماری سنتی
تلاشهای مسلمانان شهر کمبرلی در بریتانیا برای ساخت مسجدی با معماری سنتی اسلامی علاوه بر مخالفت عده ای متعصب و افراط گرا که مورد مخالفت کمیته طراحی شورای شهر قرار گرفت.
مقامات شهری از یک بازرس طراحی شهری خواستند درباره ساخت این مسجد و محلی که قرار است در آن ساخته شود تحقیقاتی انجام دهد و جان گری بازرس این پرونده پس از تحقیقات هفت روزه خود اعلام کرد با استیناف انجمن رفاه مسلمانان بنگالی برای تخریب یک مدرسه و بنای ساختمان یک مسجد مخالف است.
گری در تصمیم خود مدعی شده است تصور نمی کند مزیت ساخت این مسجد بیشتر از حفظ بنای 140 ساله این مدرسه باشد.
انجمن رفاه مسلمانان بنگالی از سال 1996 از این محل بعنوان یک مسجد موقتی استفاده کرده است و اکنون اعلام کرده این مکان برای تبدیل شدن به مسجد مناسب است.
این انجمن استدلال کرده است که این مسجد سنتی اسلامی که با مناره 30 متری ساخته می شود برای جادهی جمعیت درحال رشد مسلمانان این شهر ضروری است، درحالی که بازرس طراحی شهری مدعی است از دست دادن ساختمان مدرسه به فضای معماری شهر لطمه می زند.
عبدالماجد رئیس انجمن رفاه مسلمانان بنگالی اظهار داشت: این تصمیم برای نمازگزاران مسجد ناامید کننده بود.
کمیته طراحی شهری شورای شهر در ابتدا با ساخت این مسجد موافقت کرده بود اما سال گذشته به طور کامل ساخت آن را رد کرد.
خشونت علیه مسلمان سوئیس افزایش یافته است
براساس گزارش کمیسیون فدرال مبارزه با نژادپرستی شهروندان مهاجر تبار سوئیس که اغلب مسلمان هستند با تبعیض و خشونت رو به رشدی مواجهاند که این امر برای مردان مهاجر بیشتر رخ میدهد.
تبعیض و خشونت رو به رشد علیه جمعیت مهاجر سوئیس اغلب در محل کار یا اماکن عمومی رخ می دهد.
براساس نتایج گزارش منتشر شده کمیسیون فدرال مبارزه با نژادپرستی، بیشتر افرادی که مرتکب اقدامات خشونت آمیز علیه مهاجران مسلمان می شوند از پیشینه اقتصادی اجتماعی بالایی برخوردار هستند. برخی افرادی که دست به این اقدامات خشونت آمیز یا تبعیض آمیز می زنند بطور معمول در جایگاه قدرت هستند و به طور مستقیم و غیرمستقیم از قدرت خود علیه قربانیان استفاده می کنند.
این کمیسیون همراه با کمیسیون حقوق بشر سوئیس هشدار داده اند بسیاری از موارد سوء استفاده بیش از مواردی است که در گزارش اعلام شده است.
این گزارش از ایالتهای سوئیس خواسته اقداماتی را که براساس آن می توان از مردم در مقابل تبعیض حمایت کرد را تقویت کنند و در این رابطه سیاستمداران را برای افزایش احساسات ضد اسلامی مورد انتقاد قرار داده است.
در این گزارش آمده است: در سالهای اخیر تعداد قانونگذارانی که وجود نژادپرستی را تکذیب کرده اند افزایش یافته است، آنها با چنین رویکردی فضای مطلوب را برای محرومیت و انزوا فراهم می کند.
این گروه همچنین اعلام کرده است که رأی برای ممنوعیت ساخت مناره مساجد که از سوی حزب راست گرای مردم سوئیس آغاز شد به طور مستقیم به افزایش موارد انزجار ضد اسلامی ارتباط دارد.
ابلاغ حکم سیاستمدار ضد اسلام هلند
سیاستمدار افراط گرای هلند که با ساخت فیلم فتنه و اظهارات ضداسلامی با شکایت حقوقی مسلمانان رو به رو شد، قرار است روز پنجشنبه 2 تیر به جرم حمله به مسلمانان با دستاویز حمایت از آزادی در دادگاه حضور یابد.
گرت وایلدرز 47 ساله پنجشنبه 2 تیر در دادگاهی با حضور قاضی مارسل ون استن حاضر می شود تا حکم خود را در ساعت 9 به وقت محلی دریافت کند. این دادگاه از سوی مخالفان و موافقان وی به دقت دنبال شده و قرار است پخش تلویزیونی زنده داشته باشد.
وایلدرز سیاستمدار هلندی که حزب وی در دولت ائتلافی هلند از اکثریت برخوردار است با پنج اتهام سخنرانی انزجاری، تبعیض برای اظهارات ضد اسلامی در وب سایتها، محافل اینترتی و روزنامه های هلندی بین تاریخهای اکتبر 2006 و مارس 2008 و فیلم مناقشه برانگیز رو به رو است.
وی همچنین در گذشته قرآن را با کتاب "نبردمن" هیتلر قیاس کرده و تصاویر فیلم موهن فتنه نشان دهنده این است که وی تروریسم را به آیه های قرآن مرتبط کرده است. این فیلم در سال 2008 خشم مسلمانان را در سراسر جهان برانگیخت و حتی با مخالفت دولت هلند رو به رو شد.
این درحالی است که وایلدز خواستار تبرئه از این اتهامات بوده و مدعی شده که وظیفه دارد در این رابطه صحبت کند را که هلند در معرض تهدید از سوی اسلام است.
از اکتبر سال گذشته روند دادرسی آغاز شده و اگر وایلدرز مجرم شناخته شود به یک سال زندان و یا به پرداخت جریمه 7600 یورویی متهم می شود.
نمایشگاه نسخ خطی اسلامی در کویت برگزار میشود
نمایشگاهی از نسخ خطی اسلامی بوسنی در کویت برگزار شده تا علاوه بر آشنایی مخاطبان مسلمان کویت با بوسنی، روابط میان دو کشور کویت و بوسنی و هرزگوین نیز تقویت شود.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از منابع اینترنتی، این نمایشگاه از سوی شورای ملی فرهنگ و هنر کویت برگزار شده و در آن کتابها و نسخ خطی که از سوی دکتر صافات بیسیجیک طی سالهای 1870 تا 1934 جمع آوری شده از روز دوشنبه 30 خرداد ماه به نمایش گذاشته شده است.
صافات بیسیجیک که به میرزا صافات شهرت دارد نویسنده بوسنیایی و پدر رنسانس بوسنی بوده و یکی از شاعران تحسین شده اوایل قرن بیستم است. وی بنیانگذار جامعه فرهنگی و یک نشریه فرهنگی بوده و ریاست شورای بوسنی در سال 1910 را عهده دار بوده است.
مجموعه نسخ خطی و کتابهای قدیمی وی اکنون در کتابخانه دانشگاه براتیسلاوا (پایتخت اسلواکی) نگاهداری می شود و در سال 1997 در میراث مستند یونسکو ثبت شده است، بخشی از این مجموعه به صورت آنلاین از طریق کتابخانه دیجیتال جهانی قابل دسترس است.
مجموعه وی دربرگیرنده 365 کتاب و 700 نسخه خطی است که از وقایع و اتفاقات بسیاری حفظ شده و سالم نگاه داری شده است و براساسا اظهارات سفیر بوسنی در کویت این مجموعه برای مردم بوسنی یک گنجیه ملی به شمار می رود.
میرزا صافات مقدمات ترجمه برخی از این اسناد به زبانهایی چون عربی را فراهم کرده بود.
نگرانی مسلمانان آمریکا از احساسات ضداسلامی نامزدهای ریاست جمهوری
بدنبال پخش نخستین مناظره تلویزیونی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری بسیاری شورای روابط اسلامی-آمریکایی نیز نسبت به پذیرش احساسات ضداسلامی که از سوی نامزدهای جمهورخواه در این مناظره بیان شده ابراز نگرانی کرده است.
نهاد عوض مدیر اجرایی شورای روابط اسلامی آمریکایی با اشاره به برگزاری این مناظره اظهار داشت: وقتی از نامزدها درباره میزان تعهد مسلمانان آمریکایی به قانون اساسی در مقایسه با سایر گروه های دینی پرسیده شد، هیچکس از مسئله تساهل دینی حمایتی نکرد.
وی افزود: درحالی که بیشتر آنها سکوت کرده بودند هرمان کین موضع خود مبنی بر رفتار متفاوت با مسلمانان نسبت به سایر پیروان دینی را مطرح کرده است. کین و گینگریچ رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا پیش از این اظهارات راستگرایانه و افراط خود را درباره قانون شرع اسلام نیز منعکس کرده اند.
مدیر اجرایی شورای روابط اسلامی آمریکایی با اشاره به اینکه مسلمانان از مطرح کردن مسئله قانون شرع قصد ندارند قانون خود را جایگرین قانون کشوری کنند که در آن زندگی می کنند گفت: مسلمانان می خواهند مناقشات خود را با استفاده از سنتهای دینی حل کنند و تا زمانی که این توافقات خلاف قانون اساسی نباشند از این حق برخوردارند.
نهاد عوض گفت: اشاره گرینگریچ به اقدامات عده ای به عنوان ابزاری برای ایجاد ظن به کل یک جامعه تداعی کننده تاکتیکهایی است که از سوی استادان تبلیغات سیاسی در گذشته استفاده می شده است. برابرکردن مسلمانان آمریکایی با نازیها و کمونیستها از سوی این نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا غیرقابل قبول است.
پیش از این نیز یک ائتلاف اسلامی از نامزدهای جمهورخواه خواسته بود در جریان رقابتهای انتخاباتی خود به احساسات ضد اسلامی دامن نزنند.
شورای روابط اسلامی آمریکایی بزرگترین سازمان مدافع حقوق مدنی مسلمانان است که هدف با تقویت درک اسلام، افزایش گفتگوها، حمایت از آزادی های مدنی، تقویت مسلمانان آمریکایی و برقراری ائتلافهای ترویج کننده عدالت و درک دوجانبه فعالیت میکند.
نظر شما