به گزارش خبرگزاری مهر، نشریه "دی سایت" در تحلیلی در این باره نوشت : اصلاحات سیاسی ضروری ترین مبارزه طلبی برای شش کشور عربی خلیج فارس است، اما به دلایلی این احتمال وجود ندارد که بهار عربی به دموکراسی بیشتر در کشورهایی مانند عربستان سعودی، بحرین، کویت، امارات، قطر و عمان تبدیل شود.
اول اینکه وقایع دردناک در بحرین تاثیر بسیار منفی روی حرکتهای سیاسی در مسیر دموکراسی در منطقه داشته است. به این ترتیب اگر چه یک دموکراسی واقعا ضروری است، اما در زمان قابل پیش بینی نمی توان انتظار برقراری آن در کشورهای عربی را داشت.
نویسنده در ادامه سرکوب خشونت بار حرکتهای انقلابی در بحرین در مارس گذشته را نمونه ای تاسف بار عنوان و خاطر نشان کرد: درخواست مردم بحرین برای عدالت اجتماعی و اصلاحات در مسیر دموکراسی عادلانه بوده و در عموم مردم در جهان عرب بازتاب مثبتی را ایجاد کرده است.
نویسنده در بخش دیگری از این مطلب دخالت قدرتهای منطقه ای در امور بحرین را در چنین شرایطی بد توصیف کرده و اظهار داشت : در حالی که در بحرین یک فرصت خوب برای تشکیل یک حکومت قانونمند ایجاد شده بود، اما به جای آن در این کشور و بسیاری از کشورهای عربی منطقه، شکست سختی برای حرکتهای دموکراسی پیش بینی می شود.
نویسنده همچنین گفت : وقایع بحرین بسیار تکان دهنده و سیگنالی که برای حرکتهای اصلاحی در جهان عرب از این وقایع دردناک فرستاده می شود، فاجعه بار است.
در بخش دیگری از این مطلب آمده است : رژیمهای دیکتاتوری در منطقه از جایگاه خود در چنین شرایطی با هر ابزاری حتی در صورت لزوم با کاربرد خشونت دفاع می کنند.
کشورهای عربی زمانی که موضوع آزادی و دموکراسی مطرح است در سطح پایینی قرار دارند. دولتهای عرب با خیال راحت غیر دموکراتیک حکومت کرده اند، اما از این پس دیگر آسودگی خیال آنها به پایان رسیده است.
بعد از دهه ها رکود سیاسی حالا جنبشهای خواهان دگرگونی، این حکومت ها را به مبارزه طلبیده اند. این بدان مفهوم است که این رژیمها بالاخره باید با مسئله اصلاحات سیاسی درگیر شوند. آنها باید بهای بیشتری به خواست نسل جوان و طبقه متوسط جامعه خود بدهند. آنها دیگر نمی توانند بیش از این عواقب بهار عربی را انکار کنند.
در این میان حتی برای رئیس جمهوری آمریکا نیز مشخص شده است که دیگر و بدون شرط نمی تواند از رژیمهای دیکتاتوری منطقه حمایت کند.
دی سایت در بخش پایانی این مطلب خاطر نشان کرد : رژیمهای عربی باید اصلاحات سیاسی را در پیش گیرند و آزادی بیشتر را برای مردم تضمین کنند. هر چقدر سریعتر این امر انجام شود برای کشورهای منطقه بهتر خواهد بود. دموکراسی نمی تواند به نفع پایداری کنار برود. این دو به همدیگر تعلق دارند و دو روی یک سکه هستند و این به مفهوم یک رهبری حکومت خوب و سالم در قرن بیست و یکم است.
نظر شما