به گزارش خبرنگار مهر، رضا غیاثوند ظهر چهارشنبه در نخستین همایش مربیان و مدیران استان اصفهان با بیان اینکه موادی که به عنوان خوردنی در اختیار انسان قرا میگیرد به سه بخش غذا، مکمل و دارو تقسیم میشود، اظهار داشت: مکملها موادی هستند که به طور طبیعی درغذا وجود دارند اما ورزشکاران بنا به دلایلی نمیتوانند از آنها استفاده کنند.
وی افزود: تاکنون تحقیقاتی به طور کامل علمی و دانشگاهی در مورد این گونه مواد انجام نگرفته است.
رئیس انجمن تغذیه استان اصفهان با اشاره به اینکه اختلال در دستگاه گوارشی و کلیوی، عفونتهای گوناگون و مرگ ناگهانی را از عوارض استفاده مکملهای غذایی دانست و بیان کرد: استفاده از مکملها برای بیمارانی دارای بیماریهای مزمن به دیابت و زنان شیرده و زنان باردار ممنوع است.
وی بیان کرد: برخی از مکملهای غذایی مانند کراتین و کافئین بر روی متابولیسم تاثیر میگذارند.
غیاثوند ضمن تاکید بر اینکه تبدیل مواد مکمل به مواد دوپینگی که در برخی زمانها برای ورزشکاران مشکلات جدی به وجود می آورد، بیان کرد: وجود کارخانجات نامعتبر که نوع این مواد را برروی برچسب تجاری خود قید نکردهاند و تولید ماده دوپینگی بر اثر فرایند تولید این ماده که در فرمول نخستین آن تولید وجود نداشته است، ولی درانتها فرایند تبدیل به یک ماده دوپینگی شده است را از عوامل مهم در استفاده غیرعمدی ورزشکاران از مکملها به جای مواد دوپینگی دانست.
وی ادامه داد: در مورد کراتین منوهیدرات که مصرف آن در سال 1997 در امریکا حدود 300 هزار کیلوگرم بوده است و سازمان اف دی ای آمریکا، در مورد مصرف کراتین را صراحتا عنوان نمی کند.
رئیس انجمن تغذیه استان اصفهان در خصوص ورزشکارانی که دچار فاز لاکتیک میشوند، اضافه کرد: این افراد یک تا سه ساعت قبل از فعالیت ورزشی میتوانند از بیکربنات سدیم یا جوش شیرین به مقدار مناسب استفاده کنند و ورزشکارانی که دارای اختلال در معده هستند استفاده از این ماده برای آنها ممنوع است.
غیاثوند همچنین مصرف کراتین را طی سه دوره، که شامل بارگیری (پنج روز)، حفظ (یک ماه)، و شستشو که دست کم یک ماه است عنوان کرد و اظهار داشت: در طول مدت بارگیری میزان مصرف کراتین به ازای هر کیلو وزن بدن 3/0 گرم است که برای یک شخص هفتاد کیلویی، مقدار مصرف به 21 گرم، روزانه، در این پنج روز میرسد که البته این 21 گرم در روز، باید به صورت چهار تا پنج مرتبه و به صورت جداگانه مصرف شود.
نظر شما