به گزارش خبرنگار مهر، عبدالله جاسبی ظهر پنجشنبه در مراسم افتتاح طرحهای عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد در سخنان اظهار داشت: سیر حرکت تکاملی دانشگاه آزاد اسلامی این دانشگاه را به درخت تنومندی تبدیل کرده که بادهای پریشان نمی تواند این درخت را بلرزاند چرا که ریشه هایش عمیق و شاخه هایش سر به فلک کشیده است.
وی با تشریح چگونگی شکل گیری دانشگاه آزاد اسلامی در کشورمان افزود: دانشگاه آزاد در سال 61 بدون هیچ گونه حمایت از جانب دولت تاسیس شد و امروز نیز بدون آنکه از بودجه دولتی استفاده کرده باشد تنها از شهریه دانشجویان و کمک های خیرین توانسته موفقیت های فراوان را به دست آورد.
اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد به 60 هزار نفر می رسد
وی مهمترین شاخصهای ارزیابی کیفیت دانشگاه ها در جهان را میزان برخورداری آنها از مقالات علمی و پژوهشی عنوان کرد و گفت: ما تا شش سال پیش جایگاهی در دنیا از این نظر نداشتیم اما امروز و به ویژه در چهار سال اخیر دانشگاه آزاد اسلامی مقام اول کشور را به لحاظ مقالات ISI در اختیار دارد.
وی برخوردار بودن از هیئت علمی را یکی دیگر از شاخص های کیفی بودن دانست و تصریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی از این نظر به سرعت در حال رشد است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه این دانشگاه هم اکنون دارای 30 هزار نفر هیئت علمی است، ادامه داد: برنامه ریزی شده است که تا سال 94 این تعداد به 60 هزار نفر افزایش می یابد یعنی هر سال شش هزار نفر جذب خواهد شد.
وزارت بهداشت با دانشگاه آزاد تعامل داشته باشد
وی از برخی موانع ایجاد شده از سوی وزارت بهداشت بر سر راه توسعه دانشگاه آزاد اسلامی انتقاد کرد و گفت: گارد وزارت بهداشت در این زمینه بسته است که انتظار می رود تعامل بیشتری در این رابطه صورت گیرد.
جاسبی با تاکید بر اینکه جامع شدن دانشگاههای آزاد اسلامی نیازمند شرایطی است، ادامه داد: جامع شدن دانشگاه آزاد اسلامی بروجرد نیازمند برخورداری از دانشکده پزشکی است که این امر با مخالفت وزارت بهداشت مواجه شده است.
وی بیان کرد: انتظار ما این است که وزارت بهداشت در این زمینه با دانشگاه آزاد تعامل داشته است و رابطه بین این دو دانشگاه باید یک جاده دو طرفه باشد.
دهه چهارم فعالیت دانشگاه آزاد دهه رقابت با دانشگاه های معتبر جهانی است
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همچنین با اشاره به موفقیت های ورزشی دانشجویان این دانشگاه، ادامه داد: 80 درصد کل مدالهای اخذ شده دانشجویی از سوی تربیت بدنی در میدانهای ورزشی مختلف مربوط به دانشگاه آزاد اسلامی است.
جاسبی به تقسیم فعالیت دانشگاه آزاد به چهار دهه، گفت: دهه اول فعالیت این دانشگاه دهه تثبیت بود که در این دهه دانشگاه با برخی هجمه ها که می خواستند نهال دانشگاه آزاد را ریشه کن کنند مواجه شد.
وی از دهه دوم فعالیت دانشگاه به عنوان دهه توسعه و از دهه سوم به عنوان دهه کیفیت یاد کرد و بیان داشت: دهه چهارم فعالیت دانشگاه آزاد اسلامی دهه رقابت با دانشگاههای معتبر جهانی است.
سالانه یک میلیون متر مربع به فضای آموزشی دانشگاه آزاد افزوده می شود
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: تاکنون چهار میلیون دانشجو از دانشگاه آزاد اسلامی فارغ التحصیل شده و این دانشگاه در حال حاضر یک میلیون و 600هزار دانشجو دارد.
وی اعضای هیئت علمی تمام وقت دانشگاه آزاد را 30 هزار نفر و پاره وقت را دوبرابر آن عنوان کرد و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی با 30 هزار پرسنل دارای بیش از 20 میلیون متر مربع فضای آموزشی و رفاهی است.
جاسبی با بیان اینکه سالانه به طور متوسط یک میلیون متر مربع به فضاهای آموزشی و رفاهی دانشگاه آزاد اسلامی افزوده می شود، ادامه داد: این دانشگاه دارای 50 مرکز پژوهشی، 420 واحد و مرکز دانشگاهی و نیز دارای پنج مرکز در خارج از کشور است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه دانشگاه آزاد دارای 100هزار آموزشکده است، بیان داشت: 5 درصد از کل دریافتی ها در دانشگاه به حوزه پژوهش اختصاص می یابد.
85 درصد داوطلبان فوق لیسانس پشت دیوارهای کنکور باقی می مانند
جاسبی در ادامه سخنان خود با تاکید بر ضرورت توسعه تحصیلات تکمیلی، بیان داشت: سال گذشته تعداد داوطلبان کنکور ثبت نامی در سازمان سنجش 870 نفر هزار بود که امسال این رقم به نزدیک به یک میلیون نفر رسید.
وی ادامه داد: این در حالیست که 85 درصد داوطلبان فوق لیسانس پشت دیوارهای کنکور باقی می مانند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر اینکه وظیفه ماست که آموزش عالی را در حوزه تحصیلات تکمیلی توسعه دهیم، عنوان کرد: مجلس برای تحقق این امر باید به کمک ما بیاید.
جاسبی یادآور شد: آموزش عالی تنها فضایی برای اشتغال نیست بلکه زمینه ساز ارتقا سطح فرهنگ جامعه است.
وی در پایان افزود: ما آینده بسیار روشن و خوبی را برای دانشگاه آزاد پیش بینی می کنیم و به آن امیدوار هستیم.
نظر شما