۶ تیر ۱۳۹۰، ۸:۵۳

ایران در میزان تولید گندم زمستانه رتبه برتر منطقه را دارد

ایران در میزان تولید گندم زمستانه رتبه برتر منطقه را دارد

تبریز - خبرگزاری مهر: دبیر نخستین سمپوزیوم منطقه ای گندم های زمستانه گفت: ایران از نظر میزان تولید گندم زمستانه همواره در رتبه های برتر منطقه قرار داشته است.

به گزارش خبرگزاری مهر، عبدالعلی غفاری در نخستین سمپوزیوم منطقه ای گندم های زمستانه در تبریز، بررسی مهمترین دستاوردها و مشکلات پیش روی در تولید پایدار گندم و تبادل یافته های جدید را از اهداف این همایش بین المللی عنوان کرد و افزود: شرکت کنندگان در این همایش به ارائه گزارش عملکرد خود در حوزه تولید گندم و تبادل اطلاعات در این زمینه می پردازند.

وی با اشاره به اینکه در این همایش سه روزه، نمایندگانی از 11 کشور جهان و 25 مرکز تحقیقات کشاورزی حضور دارند افزود: نمایندگان دو مرکز بین المللی تحقیقات گندم آبی (CIMMYT) و گندم دیم (ICARDA) نیز در این همایش حضور دارند.

رئیس مرکز تحقیقات دیم کشور با اشاره به اینکه در 6.5 میلیون هکتار از اراضی کشور گندم کشت می شود گفت: چهار و دو دهم میلیون هکتار از این میزان به صورت دیم و بقیه به صورت آبی است.

وی عملکرد گندم دیم در ایران را به طور میانگین هزار و 200 کیلوگرم در هر هکتار عنوان کرد و افزود: براساس یافته های جدید محققان کشورمان در برخی مناطق به سه و نیم تن در هر هکتار رسیده که در نوع خود در منطقه بی نظیر است.

غفاری با اشاره به اینکه گندم های زمستانه در اواخر تابستان یا در پاییز کشت مى شود و به یک دوره سرما نیازمند هستند، ادامه داد: در مقابل گندم زمستانه، گندم بهاره است که در شرایط اقلیمى معتدل در بهار کشت مى شود و از آنجاییکه عملکرد گندم زمستانه در برابر گندم بهاره بیشتر است، گندم بهاره درمناطقى کشت مى شود که کشت گندم زمستانه ممکن نباشد مثل جاهایی که خاک یخ زده گیاه را از بین مى برد یا جاهائیکه زمستان بسیار گرمى دارد.

دبیر این همایش ارایه گزارش ها و تحقیقات جدید در بخش تولید گندم های زمستانه، نشست کارگروه های تخصصی، برگزاری کارگاه های جنبی درباره مسایل به زراعی، به نژادی، کشاورزی حفاظتی و آفات و امراض گندم و بازدید از مزارع آرمانی زارعان و ایستگاه تحقیقاتی دیم سردسیر کشور در مراغه را از دیگر برنامه های این همایش عنوان کرد.

رئیس مرکز تحقیقات دیم کشور یادآور شد: روسیه، مکزیک، گرجستان، ترکیه، الجزایر، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، تاجیکستان، افغانستان، تاشکند ازبکستان و سوریه کشورهای شرکت کننده در این همایش هستند.

گفتنی است مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور در مراغه وابسته به وزارت جهاد کشاورزی یکی از مؤسسات تحقیقات معتبر کشور بوده که در اجرای طرح‌های تحقیقاتی با کشورهای دیگر همکاری دارد، در این مؤسسه که در شش استان دیگر کشور ایستگاه تحقیقاتی دارد کارشناسان در زمینه غلات، حبوبات و دانه‌های روغنی و علوفه در مناطق دیم طرح‌های تحقیقاتی انجام می‌دهند.

کد خبر 1345165

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha