به گزارش خبرگزاری مهر، محققان استرالیایی اعلام کردند ماده شیمیایی اکسید نیتریک می تواند مدت زمان ورود سم کشنده مارها را به درون جریان خون در حدود 50 درصد کاهش دهد.
به گفته محققان دانشگاه نیوکاسل با در اختیار داشتن این مدت زمان اضافی می توان کمکهای درمانی تاثیر گذارتری را به قربانی رساند. مولکولهای سم مار بسیار بزرگ هستند و زمانی که به درون نسوج بدن تزریق می شوند، به دلیل ابعاد بزرگی که دارند نمی توانند خود را از میان دیواره رگها به درون جریان خون برسانند از این رو برای ورود به جریان خون از سیستم لنفاوی استفاده می کنند.
آزمایشهای انجام شده بر روی اکسید نیتریک نشان می دهد این ماده به خوبی می تواند جریان لنف را در بدن موشها و انسان کند کرده و از ورود سریع سم به درون جریان خون جلوگیری کند.
محققان با ساخت پمادی از اکسید نیتریک این پماد را به دور محل گزیدگی بر روی بدن موش مالیده و مشاهده کردند پماد به اندازه ای قابل توجه سرعت جریان لنف را کاهش می دهد به طوری که مدت زنده ماندن موشها پس از گزیدگی از یک ساعت به 90 دقیقه افزایش پیدا می کند.
تاثیر این پماد بر روی داوطلبان انسانی نیز تاثیری مشابه داشت، البته با این تفاوت که بر روی انسانها موادی با مولکولهای رنگی که ابعادی برابر مولکولهای سم مار داشتند تزریق شد.
مارگزیدگی عامل اصلی سالانه 100 هزار مرگ و 400 هزار نقص عضو در سرتاسر جهان به شمار می رود که بیشتر این آمار به جنوب و جنوب شرق آسیا و آفریقا اختصاص دارد زیرا دسترسی به پادزهرها در این مناطق بسیار محدود است.
بر اساس گزارش رویترز، استرالیا، جایی که این مطالعات در آن انجام گرفته نیز زیستگاه خطرناکترین و کشنده ترین مارهای سمی جهان به شمار می رود.
نظر شما