علی شجاعی صائین در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره دلیل تاخیر در اعلام فراخوان بیست و نهمین دوره این جایزه ملی گفت: ما با برگزاری 4 جایزه «کتاب فصل» در سال 89 (دورههای 13، 14، 15 و 16) عملاً کار جمعآوری آثار جایزه «کتاب سال» را هم انجام دادهایم البته این ادعا را نداریم که همه کتابهایی را که باید در این جایزه بررسی شود، در اختیار داریم ولی بخش زیادی از کار جمعآوری آثار «کتاب سال» توسط دبیرخانه «کتاب فصل» انجام شده است.
وی در عین حال تاکید کرد: دبیرخانه جایزه «کتاب سال» هم فعال است و هیئت علمی آن هم تاکنون هم سه بار تشکیل جلسه داده است. به زودی هم فراخوان رسمی این جایزه اعلام و از نیمه مهر ماه هم کار داوری آثار دوره بیست و نهم آغاز میشود.
مدیرعامل خانه کتاب درباره احتمال بازنگری در آئیننامه جایزه کتاب سال - که پیشتر از سوی دبیر علمی آن (مجید حمیدزاده) مطرح شده بود - اضافه کرد: این بحث بیشتر مربوط به جایزه «کتاب فصل» بود و هدفمان از این کار این بود که سطح امتیاز کتابهای برگزیده که 90 تا 100 بود، پائین بیاید و به این ترتیب از حذف آثار در خور توجه جلوگیری شود.
شجاعی صائین گفت: این پیشنهاد همچنان مطرح است و ما برای اجرایی کردن آن، تا زمان آغاز داوری دوره هفدهم جایزه «کتاب فصل» که تقریباً یک ماه دیگر است، وقت داریم.
وی تاکید کرد: ممکن است دبیر علمی جایزه «کتاب سال» بخواهد از خیل داوران آن، یکی دو نفر را تغییر دهد اما بحث تغییر اساسنامه آن فعلاً مطرح نیست.
مدیرعامل خانه کتاب در عین حال از تغییر ترکیب هیئت علمی جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران توسط معاون فرهنگی وزیر ارشاد و معرفی اعضای جدید این هیئت در آینده نزدیک خبر داد.
پیشتر مجید حمیدزاده از تغییرات اساسی در داوری جایزه کتاب سال و دیگر جوایز دولتی حوزه کتاب خبر داده و دستور توقف داوری این جوایز را تا زمان تعیین هیئت علمی جدید، داده بود.
نظر شما