حمید بیات در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه جنگلها از با ارزش ترین سرمایه های یک کشور به حساب می آیند، اظهار داشت: نابودی و ویرانی جنگلها باعث خسارتهای جبران ناپذیری می شود به طوریکه این خسارتها حتی در زندگی نسلهای آینده نیز اثر نامطلوب می گذارد.
وی با بیان اینکه خسارتهای ناشی از آتش سوزیها از گستردگی وسیعی برخوردار هستند، افزود: از برخی از این خسارتها می توان به در معرض خطر قرار گرفتن جان تعداد زیادی از ساکنین روستاهای همجوار جنگلها و مراتع، از بین رفتن گردشگاه های طبیعی، از بین رفتن پوشش گیاهی در مناطق سوخته شده، از بین رفتن ارزش تجاری درختان در مناطق جنگلی، از بین رفتن میزان زیادی علوفه که می تواند مورد تعلیف دام قرار گیرد، آسیب رسیدن به محیط زیست، از بین رفتن گونه های نادر حیات وحش، ایجاد زمینه های فرسایش خاک، آلودگی شدید هوا وشیوع بیماریهای تنفسی نام برد.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری بهبهان عنوان کرد: بررسیهای انجام شده نشان می دهد اغلب آتش سوزیها عمدی و توسط برخی افراد برای دستیابی به اهدافی چون تبدیل اراضی جنگلی ومرتعی به زمینهای زراعی و تصاحب زمینهای منابع طبیعی، تبدیل جنگل به مرتع به منظور تامین علوفه بیشتر برای چرای دام، آتش زدن بوته زارها و بیشه ها برای از بین بردن جانوران مضر، اختلافات طایفه ای و خصومتهای شخصی هستند.
بیات اظهار داشت : در سال 1389 در کل 10 مورد آتش سوزی در شهرستان بهبهان رخ داده که به حدود 71 هکتار از جنگلها و بیشه ها به ارزش 754 میلیون و880 هزار ریال خسارت وارد شده است.
وی ادامه داد: در سه ماهه اول سال 1390 نیز پنج مورد آتش سوزی حدود 28 هکتار به ارزش 300 میلیون و76 هزار ریال خسارت به جنگلها وارد آورده که نشان دهنده افزایش آتش سوزیهاست.
نظر شما