به گزارش خبرگزاری مهر ، منوچهر فراقی که به مناسبت فرا رسیدن 14 تیر ماه سالروز تصویب قانون تاسیس دهیاری های خودکفا در کشور، سخن می گفت، افزود: در زمان حاضر حدود 85 درصد از جمعیت روستاهای بالای 20 خانوار کشور و حدود 80 درصد از جمعیت روستایی کل کشور زیر پوشش خدمات مدیریت نوین روستایی قرار دارند.
وی افزود: بر اساس آخرین سرشماری عمومی نفوس و مسکن حدود 20 میلیون نفر از جمعیت روستایی کشور در روستاهای بالای 20 خانوار سکونت دارند که بر اساس آخرین آمار جمعیتی روستاهای دارای دهیاری، بیش از 17 میلیون نفر از این افراد در روستاهای دارای دهیاری سکونت دارند.
فراقی، شاخص اصلی صدور مجوز تاسیس دهیاری برای روستاهای کشور را دارا بودن 250 نفر جمعیت یا 50 خانوار و بالاتر عنوان کرد و گفت: شورای اسلامی روستایی که واجد این شرایط است باید به نمایندگی از اهالی روستا برای این امر اعلام آمادگی کند و پس از تایید استانداری و وزارت کشور مجوز تاسیس دهیاری صادر می شود.
وی به امضای تفاهم نامه این سازمان با دستگاه های دیگر اشاره کرد و افزود: تفاهم نامه همکاری مشترک با پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا در زمینه ایمنی و انضباط عبور و مرور در مناطق روستایی، تفاهم نامه در زمینه مدیریت بحران در روستاها و تفاهم نامه همکاری مشترک با وزارت تعاون در راستای توسعه تعاونی در مناطق روستایی با همکاری دهیاری ها عناوین برخی از این تفاهم نامه ها است.
فراقی درباره راه اندازی شرکت های تعاونی های دهیاری ها نیز گفت: تاکنون حدود 724 شرکت تعاونی دهیاری ها در دوره دولت نهم و دهم در سطح بخش در کشور تشکیل شده است که اعضای این شرکت های تعاونی در هر بخش شامل دهیاری های همان بخش بوده و در زمینه های عمرانی، خدماتی، تولیدی و اقتصادی فعال هستند.
قانون تاسیس دهیاری های خودکفا در روستاهای کشور در روز 14 تیر ماه سال 1377 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید که به موجب آن نهاد دهیاری به عنوان بازوی اجرایی شوراهای اسلامی روستا و متولی تحقق توسعه پایدار روستایی پا به عرصه مدیریت روستایی گذاشت.
نظر شما