دکتر نفیسه اسماعیلی در گفتگوی مشروح با خبرنگار مهر، به تشریح سابقه تاسیس بیمارستان پوست رازی و مشکلات این مرکز درمانی در بخش دولتی اشاره کرد و گفت: بیمارستان رازی بعد از سینا، دومین بیمارستان قدیمی تهران است که بیش از 80 سال قدمت ساخت دارد.
تنها بیمارستان دارای بخش بستری
وی افزود: این بیمارستان زمانی به عنوان بیمارستان جنرال فعالیت می کرد و به تدریج و در طول 30 سال اخیر فقط به صورت تخصصی و تک تخصصی در ایران و خاورمیانه فعالیت می کند.
اسماعیلی با اشاره به میزان مراجعات روزانه مردم به بیمارستان رازی، گفت: این مرکز درمانی تنها بیمارستان بخش خصوصی و دولتی است که بخش بستری دارد. با توجه به اینکه بخش بستری پوست به شدت هزینه بر است و مریض باید حداقل یک ماه تا 45 روز بستری شود، برای بیمارستانها صرفه اقتصادی ندارد که بخواهند بیمار پوستی را بستری کنند.
رئیس بیمارستان رازی با اعلام اینکه یک بیمارستان برای بستری بیمار پوستی حداکثر 3 روز خدمات هتلینگ در نظر می گیرد، افزود: در بیمارستان رازی دو بخش بستری زنان و مردان با ظرفیت 80 تخت وجود دارد که همیشه 60 تا 70 درصد از ظرفیت این تختها اشغال است.
بهترینهای اساتید پوست در رازی
وی با دشوار دانستن بیماریهای پوستی و مراقبتهای سخت درمانی که می بایست توسط کادر درمانی صورت بگیرد، تصریح کرد: در این بیمارستان بهترین اساتید پوست و مو کشور حضور دائم و فعال دارند. به طوریکه می توان ادعا کرد همه نخبه های پوست و موی ایران اینجا جمع هستند و بهترین مشاوره های تشخیصی در این بیمارستان ارائه می شود.
اسماعیلی با اشاره به اینکه 25 نفر پزشک به طور ثابت در شیفتهای مختلف مشغول فعالیت در این بیمارستان هستند، افزود: بیمارستان رازی دارای 6 درمانگاه تخصصی، 3 اتاق عمل سرپایی و یک اتاق عمل لیزر است.
رئیس بیمارستان رازی، میزان مراجعات به این مرکز درمانی را حدود هزار نفر در روز اعلام کرد و افزود: علاوه بر این تعدادی در حدود 250 تا 400 نفر نیز بدون نوبت ویزیت و معاینه می شوند. زیرا تعدادی از مراجعان به این بیمارستان از راه دور می آیند و برای ماندن در تهران مشکلات زیادی دارند. برای همین تلاش می کنیم با افزایش ساعت کار تعدادی از اساتید، این تعداد از بیماران نیز در همان روز ویزیت شوند. البته برای پاسخگویی به حجم زیاد بیمارانی که به این مرکز درمانی مراجعه می کنند با کمبود نیرو مواجه هستیم. در واقع چالش اصلی که بیمارستان هم اکنون با آن مواجه است، جذب تعدادی متخصص است که بتوانند بیماران بدون نوبت را ویزیت کنند. چون وقت اساتید نمی بایست فقط صرف معاینه بیماران شود بلکه می خواهیم از دانش و تجربه آنها برای آموزش نیروها و برگزاری کلاسهای مشاوره و... استفاده موثر ببریم.
فروش شماره بیمارستان در ایستگاه راه آهن
اسماعیلی، یکی دیگر از چالشها و مشکلات تنها بیمارستان تک تخصصی خاورمیانه را وجود "لاین خلاف" دانست و گفت: افرادی هستند که صبح زود برای گرفتن شماره به این بیمارستان مراجعه می کنند و بعد از اینکه نوبت دهی به پایان می رسد، شماره هزار و 240 تومانی را به چند برابر قیمت به بیمارانی می فروشند که نتوانسته شماره بگیرند. به طوریکه به ما خبر می رسید که شماره های بیمارستان در ایستگاه راه آهن به قیمت 10 هزار تومان به فروش می رسد. ضمن اینکه شنیده ایم برخی از پزشکان عمومی با گماردن افرادی در اطراف بیمارستان، از این افراد می خواهند با شناسایی بیمارانی که نمی توانند شماره بگیرند، آنها را به مطبهای آنان ارجاع دهند.
وی با اعلام اینکه سرریز بیمارانی که نمی توانند در طول روز شماره بگیرند به حدود 500 نفر می رسد، افزود: این وضعیت باعث شده که بعضی از متخصصین ما بعضا تا 110 مریض را معاینه کنند.
اسماعیلی، بیمارستان رازی را نقطه آخر برای تشخیص و درمان بیماریهای پوست دانست و گفت: با توجه به اینکه بیماریهای پوست مزمن هستند و روند درمان و بهبود بیماری زمان بر است ، بیماران از روند درمان خود قانع نشده و در نهایت به این بیمارستان می آیند.
پذیرش تا شب
رئیس بیمارستان رازی با اشاره به موفق نبودن طرح نوبت تلفنی در این بیمارستان، افزود: الان روی سیستم نوبت اینترنتی کار می کنیم. چون در نوبت دهی تلفنی، برخی افراد از آمدن به بیمارستان منصرف می شدند و چون از قبل نوبتها تعیین شده و ظرفیت ما تکمیل می شد، بعضا بیمارانی بودند که حضور داشتند اما به دلیل نداشتن نوبت نمی توانستند ویزیت بشوند. به همین خاطر تصمیم گرفتیم که روی نوبت دهی اینترنتی کار کنیم. به طوریکه بیماران با پرداخت ویزیت و ثبت نام به صورت اینترنتی، مجاب می شوند که مراجعه کنند.
اسماعیلی با اعلام اینکه پذیرش بیمار در این بیمارستان از ساعت 8 تا 11 و 30 دقیقه در نوبت صبح و از ساعت 14 تا 21 در نوبت بعد از ظهر است، در ارتباط با وضعیت فیزیکی ساختمان بیمارستان گفت: از 20 سال قبل صحبت بود که زمین بیمارستان رازی به دلیل قدیمی بودن و مشکلاتی که دارد به شهرداری فروخته شود و این بیمارستان به بیمارستان امام خمینی(ره) منتقل شود. این کار تقریبا انجام شده بود که شنیدیم شورای شهر تهران با این کار مخالفت کرده است. زیرا با توجه به قدمت بسیار زیاد این بیمارستان، اعضای شورا معتقد بودند که این بنا می بایست حفظ شود. به این ترتیب و بعد از روی کار آمدن دکتر لاریجانی در مسند ریاست دانشگاه علوم پزشکی تهران ، این طرح کن لم یکن تلقی شد و قرار بر این شد با کمک خیرین سلامت، نسبت به نوسازی بخشهای قدیمی و فرسوده بیمارستان رازی اقدام شود.
ساختمان جدید بیمارستان
رئیس بیمارستان رازی که از حدود 5 سال قبل در این سمت حضور دارد، افزود: کارشناسیهای انجام شده نشان می دهد که بیش از 15 میلیارد تومان اعتبار برای نوسازی بیمارستان نیاز داریم. بر همین اساس از خیرین کمک گرفتیم و کار بازسازی بخشهای قدیمی و فرسوده بیمارستان را آغاز کردیم.
وی با بیان اینکه در بازسازی بیمارستان رازی از اسکلت فلزی پیچ و مهره ای استفاده شده است، ادامه داد: ابتدا قرار بود ساختمان جدید در 6 طبقه با 8 هزار مترمربع بنا احداث شود که سپس تصمیم گرفتیم تعداد طبقات را به 8 طبقه و 12 هزارمترمربع بنا افزایش دهیم.
اسماعیلی با تاکید بر اینکه اعتبار خاصی به منظور احداث ساختمان جدید بیمارستان پیش بینی نشده است، افزود: تا کنون حدود 1.5 میلیارد تومان هزینه شده و پیش بینی می شود در صورت تامین اعتبار لازم، تا 5 سال آینده ساختمان جدید بیمارستان رازی به بهره برداری برسد.
وی در پایان این گفتگو با اشاره به کمکهای مالی خیرین در تامین هزینه های بازسازی بیمارستان رازی، گفت: قرار بر این است که 40 درصد توسط خیرین و 60 درصد از بودجه دولتی برای احداث بنای جدید بیمارستان هزینه شود.
----------------------------
گفتگو از حبیب احسنی پور
نظر شما