۱۱ تیر ۱۳۹۰، ۸:۱۶

محیط زیست قم در خطر/

جولان کوره‌های ذوب سرب قم در پس معطلی مصوبات

جولان کوره‌های ذوب سرب قم در پس معطلی مصوبات

قم - خبرگزاری مهر: اگر چه بر اساس مصوبه کارگروه آمایش، محیط زیست و توسعه پایدار استان قم در سال88 فعالیت کوره های ذوب سنتی در قم ممنوع اعلام شد اما محیط زیست استان تا به امروز جولانگاه عملیات تخریب و نابودسازی این واحدها بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس مصوبه کارگروه آمایش، محیط زیست و توسعه پایدار استان قم در تاریخ 28 اردیبهشت ماه سال 88 به عبارتی بیش از دو سال قبل صدور و تمدید هرگونه مجوز جدید صنفی یا صنعتی به واحدهای ذوب سرب سنتی یا صنعتی در قم ممنوع اعلام شد.

در آن جلسه تنها تمدید مجوز واحدهایی صنعتی که از قبل فعال بوده اند مجاز شمرده شد و تمدید مجوز واحدهای صنعتی که در موعد مقرر نسبت به راه اندازی واحد خود اقدام نکنند نیز ممنوع اعلام گردید و بر این اساس سازمان های صنایع و معادن و بازرگانی موظف شدند نسبت به اجرای این مصوبه اقدام نمایند.

همچنین بر اساس مصوبه کارگروه آمایش، محیط زیست و توسعه پایدار استان قم، سازمان بازرگانی استان موظف شد ظرف مدت یک ماه نسبت به اخذ مشخصات و آدرس کلیه کوره های ذوب سرب دارای پروانه از اتحادیه صنف تراشکاران اقدام و اطلاعات این واحد ها را به اداره کل حفاظت محیط زیست استان تحویل دهد و این اداره کل نیز نسبت به شناسایی واحدهای معرفی شده توسط اتحادیه تراشکاران و سایر واحدهای غیر مجاز و استفاده از ابزارهای ممکن در جهت قطع فعالیت همه واحدها و لغو پروانه واحدهای دارای پروانه اقدام نماید.

حتی در آن جلسه، اداره کل حفاظت محیط زیست استا ن موظف شد برنامه ای شش ماهه برای حل مشکل کوره های ذوب سرب صنعتی در استان ارائه دهد.

مصوبه ای که بیش از دو سال معطل ماند

اما بعد از گذشت بیش از دو سال از تاریخ این مصوبات و چند مصوبه دیگر در این خصوص، تا به امروز فعالیت این کوره های غیر مجاز ذوب سرب سنتی در سطح استان قم ادامه داشته و خسارات جبران ناپذیر بسیاری را بر پیکر طبیعت و محیط زیست قم و ریه های ساکنین این استان وارد کرده است.

اما اخیرا مسئولان استان عزم خود را جزم کرده اند تا نسبت به جمع آوری این کوره ها که بارها در محافل مختلف، کارشناسان و دوستداران طبیعت قم، آلودگی ناشی از آنها را یکی از مهم ترین مشکلات زیست محیطی استان معرفی کرده اند، اقدام کنند.

 

بعد از 2 سال؛ مجوز تخریب 111کوره ذوب سرب در قم صادر شد

بر همین اساس اخیرا، مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم از تخریب ۱۱۱ کوره غیر مجاز و سنتی ذوب سرب در آینده‌ای نزدیک خبر داد و گفت: با همکاری و فعالیت‌های صورت گرفته بین ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری و محیط زیست استان قم مجوز تخریب ۱۱۱ کوره ذوب سرب در اراضی ملی استان صادر شد.

وجود 87 کوره در محدوده شهر قم

احمد عفتان ابراز داشت: این کوره‌های غیر مجاز ذوب سرب در بخش‌های مختلف استان قم قرار دارند و شامل ۸۷ مورد در محدوده شهر قم و در مناطق چشمه برون، کمرکوه، چهارآغل و دوچاه و۲۴مورد درمنطقه خورآباد در محدوده بخش کهک است.

وی عنوان داشت: در هفته جاری ۸۰ مورد از کوره‌های غیر مجاز ذوب سرب در مراتع چشمه برون (شادقلی خان)، کمرکوه و دوچاه با حضور یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم، یگان حفاظت اداره کل محیط زیست قم، نماینده دادستان قم و نمایندگان فرماندهی نیروی انتظامی تخریب خواهند شد.

تحمیل سالانه مقادیر عظیم آلودگی‌های پایدار به محیط زیست قم

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم در تشریح لزوم برخورد با فعالیت کوره‌های غیر مجاز ذوب سرب در استان اظهار داشت: این کوره‌ها در محدوده شهر قم قرار دارد و سالانه مقادیر عظیم آلودگی‌های پایدار را به محیط زیست وارد می‌آورند که سرب وارد شده به طبیعت به شدت مسمومیت زا و در مواردی از عوامل سرطان‌های ریوی محسوب می‌شود.

عفتان ادامه داد: با توجه به حساسیت این موضوع و با وجود اخطارهای قانونی صادره صاحبان کوره‌ها همچنان به فعالیت خود ادامه داده و باعث بروز خسارات و صدمات جبران ‌ناپذیری به طبیعت و محیط ‌زیست شده‌اند.

تصرف اراضی ملی توسط صاحبان کوره‌های ذوب سرب جرم است

وی تاکید کرد: از سویی تصرف اراضی ملی توسط گردانندگان کوره‌های ذوب سرب، جرم محسوب می‌شود و علاوه بر تخریب کوره‌ها، متخلفین مورد پیگرد قضایی نیز قرار خواهند گرفت.

در ادامه مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم نیز آلودگی ناشی از کوره‌های ذوب سنتی را یکی از مهم‌ترین مشکلات زیست محیطی استان قم عنوان کرد و گفت: این کوره‌ها که فعالیت غیر قانونی دارند در سراسر استان پراکنده شده و وقت و انرژی بسیاری از نیروهای محیط زیست استان می‌گیرند.

علیرضا نجیمی در ادامه سخنان خود با اشاره به خسارات و صدمات جبران ناپذیر کوره‌های سنتی ذوب سرب به طبیعت و محیط زیست قم بر تشدید برخورد و تخریب این کوره‌ها تأکید کرد و به مسئولین این واحد‌ها جهت جمع آوری و تعطیلی واحدهای مذکور در اسرع وقت هشدار داد.

اغماضی در برخورد با واحدهای متخلف وجود ندارد

وی با بیان این که هیچ گونه اغماضی در برخورد با واحدهای متخلف وجود ندارد، تصریح کرد: هیچ گونه تخفیفی برای رأی صادر شده مبنی بر تخریب وجود نخواهد داشت و صاحبان کوره‌ها ی ذوب سرب باید بر اساس اخطارهای صادر شده تا پیش از اجرای حکم، به جمع آوری و انتقال اموال شخصی اقدام نمایند.

به عمل کار برآید به سخندانی نیست

به هر حال امید است حال که مسئولان استان به فکر جبران، خسارتهای جبران ناپذیر کوره‌های سنتی ذوب سرب به محیط زیست قم افتاده اند در برخورد با گردانندگان این کوره ها مصمم باشند تا در عمل هم ثابت کنیم که ما دوستدار زمین پاک هستیم و در حفظ آن می کوشیم چرا که به عمل کار برآید به سخندانی نیست.

کد خبر 1347717

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha