به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر، سازمان جهاني بهداشت، پيشگيري فراگير و عادلانه را به عنوان اصل بنيادي فعاليت هاي خود در زمينه ايدز مد نظر قرار داده است و در شرايطي كه برخي از مطالعات بر نياز تلاش هاي مستمر در ترويج روابط جنسي سالم و روش هاي طبابت مناسب تاكيد مي ورزند، هيچ داده اي براي تاييد اين ادعا كه در مكان هاي فقير، ويروس ايدز بيشترين ضايعات خود را تحميل مي كند و اينكه افزايش دسترسي به مراقبت از ايدز مانع از اقدامات پيشگيرانه خواهد شد، وجود ندارد.
بر اساس اين گزارش در كشورهاي ثروتمند پيشگيري از آلودگي به بيماري ايدز معمولا در درمانگاه ها فقط تنها خدمات پيشگيري صورت مي گيرد و عموما كاري در مورد مراقبت هاي درماني انجام نمي شود بنابراين عليرغم افت چشمگير در ميزان هاي مرگ و مير تعديل شده از نظر سن در ميان برخي مبتلايان به ايدز در كشورهاي درگير هنوز همه گيري ها در بعضي زير گروه هاي جمعيتي ادامه داشته و يا رو به افزايش است.
امروزه ادغام برنامه هاي پيشگيري و مراقبت هاي درماني از عفونت ويروس نقص ايمني انساني يا ايدز از تلاش هاي سازمان جهاني بهداشت است اما تنها تعداد اندكي از كشورها، قانوني براي حفظ حقوق مبتلايان به ايدز طرح و ارائه كرده اند.
در مكان هايي كه به ويروس ايدز به عنوان مساله اختصاصي نگاه نمي شود بلكه از منظر يك مساله عمومي مدنظر قرار مي گيرد با اتخاذ يك سياست عمومي مناسب مي توان از عفونت هاي جديد پيشگيري كرد و همچنين مرگ را در ميان افرادي كه از قبل دچار اين ويروس شده اند را به تاخير انداخت.
اغلب افراد پيشگيري از انتقال ويروس ايدز از مادر به كودك را به عنوان يك فعاليت پيشگيري طبقه بندي مي كنند اما اجراي چنينن برنامه هايي، اغلب مستلزم ارتقاي مراقبت پيش از زايمان است.
نظر شما