به گزارش خبرنگار مهر، رئیس دانشگاه محقق اردبیلی ظهر جمعه در همایش بررسی و شناخت عرفان حقیقی و غیرحقیقی، بیان ویژگیهای عرفانهای صادق و کاذب، ترسیم ارکان عرفان حقیقی و مشخصه آن و نیز بیان اصول و ساختار عرفان شیعی را از مهمترین اهداف برگزاری این همایش عنوان کرد.
مسعود گنجی اظهار داشت: علاوه بر این، در این همایش و کارگاه آموزشی برخی از عرفانهای نوظهور مورد تحلیل قرار گرفت و به بیان برخی از فرقه هایی مانند شیطان پرستی و "اوشو" اشاره شد.
به گفته وی ارایه تعاریف از شیطان پرستی، باورهای شیطان پرستان، علایم و نمادهای شیطان پرستی، تاریخچه و پراکندگی این گروه از دیگر موضوعات این همایش بود که به اجرا درآمد.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با اشاره به جایگاه عرفان در دنیای معاصر افزود: هم اکنون به دلیل گسترش علم گرایی، مدرنیته و زندگی ماشینی میل به معنویت بویژه عرفان اسلامی و صوفی گرایی رو به فزونی است.
وی با بیان اینکه نباید اجازه داد که عرفانهای غیرحقیقی و کاذب این میل به معنویت را به انحراف و بیراهه بکشد، اضافه کرد: باید با معرفی عرفانهای حقیقی بویژه عرفانهای شیعی در مقابل عرفانهای غیرحقیقی به این انگیزه ها پاسخ داد.
گنجی ترویج و گسترش فرقه های منحرف و عرفانهای نوظهور را از جمله هجمه فرهنگی و دینی غرب دانست و عنوان کرد: دانشگاه و دانشجویان به عنوان نسل روشنفکر جامعه به دلیل تهاجم فرهنگی غرب بیش از پیش نیازمند شناخت این افکار و اندیشه های مخرب و منحرف است.
نظر شما