به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری مدیرعامل و معاونان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با موضوع برنامههای کانون برای اوقات فراغت در تابستان صبح امروز یکشنبه 12 تیر در مرکز آفرینشهای ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان برگزار شد.
تحلیل مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان از شرایط سیاسی روز
سیدصادق رضایی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در این نشست گفت: تعبیر ما این است که مدیریت انقلاب از سال 42 آغاز شد و 22 بهمن به صورت رسمی این انقلاب به پیروزی رسید. انقلابهای دیگر چون مدیریت صحیحی نداشتند، نتوانستند به اهدافشان برسند. دشمن هم همیشه در صدد مصادره انقلابها به نفع خود است.
وی در ادامه یادآور شد: وقتی دشمن از مصادره انقلاب ناامید شد، جنگ تحمیلی را به راه انداخت. در زمان جنگ هم مدیریت کشور، قدرتمند بود. از آن زمان تا امروز مراحلی گذشت تا به جایگاه امروزی رسیدیم.
رضایی سپس با طرح این سوال که «در حال حاضر چه تهدیداتی متوجه مخاطبین ماست؟»گفت: مبنای این حکومت در سال 42 که امام خمینی (ره) در ترکیه تبعید بود، تحت عنوان حکومت اسلامی با ولایت فقیه، نوشته شد. بعد از پشت سر گذاشتن جنگ، دشمن متوجه شد که با گلوله سربی نمیتواند به پیروزی برسد.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان در ادامه به مباحثی مانند تهاجم فرهنگی، شبیخون فرهنگی، جنگ نرم و ناتوی فرهنگی پرداخت و تاکید کرد: اینها اصطلاحاتی است که از طرف عالیترین مقام مسئول در کشور در اختیار کسانی گذاشته شده که امکانات در اختیارشان است و باید کار کنند.
وی ادامه داد: طی یک روز چندین موشک تهاجم فرهنگی شلیک میشود و مخاطبان ما یعنی بچهها را از پدر و مادرها میگیرد. کشته شدگان موشکهای آهنی چه نام دارند و قربانیان موشکهای تهاجم فرهنگی را چه نام میگذاریم؟ این موشک میتواند بحران روحی باشد یا مواد مخدر یا هر مشکل و آسیب دیگر باشد.
رضایی گفت: دسته اول کشتهشدگان را شهید مینامیم و با احترام به خاک میسپاریم. اما دشمن چندی است که تهاجم فرهنگی را آغاز کرده و عزیزان ما را با جنگ نرم از ما میگیرد اما کشتهشدگان این میدان را شهید نمینامیم بلکه به عنوان انسانهای مبتذل میشناسیم.
جنگ نرم در خلوتترین مکان خانههای ما در حال جریان است
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: تعداد مانورهای نظامی در کشور بسیار زیاد است و همین است که موشک نظامی دیگر به ما کارگر نیست. اما مسئولان باید احساس نیاز کنند که در مقابل موشکبارانهای فرهنگی باید کار فرهنگی کنند. امروز جنگ نرم در خلوتترین مکان خانههای ما در حال جریان است.
رضایی اضافه کرد: دیگر مانند گذشته نیست که کت و شلوار مرتب بپوشیم و همراه چند تن دیگر به قسمتی از شهر برویم و یک فیلم تماشا کنیم. بلکه امروز آسیبهای جنگ نرم در هر خلوتی که قابل دسترس باشد، خود را بروز میدهند و مخاطب میتواند در معرض آنها قرار بگیرد.
وی افزود: نیازمندیم تا تهاجم فرهنگی را که دارد سقف و بنیان خانههایمان را بر سرمان تخریب میکند، شناخته و به مقابله با آن بپردازیم. ادعایی هم نداریم که این مقابله باید فقط از طریق دستگاههای فرهنگی باشد. ممکن است خیلیها نخواهند بودجهشان را برای این کار در اختیار ما یا دیگر نهادها قرار بدهند، از این جهت مشکلی نیست و ما حاضریم برای مشاوره در خدمت همه داوطلبان باشیم.
بودجه تولید چند موشک را به کارهای فرهنگی اختصاص دهید
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: در بازیهای موجود در بازار، چند بازی داریم که ایرانی، اسلامی و جذاب باشند؟ یک بازی رایانهای میتواند تابستان بچهها را بسازد. آیا یک بازی با این ملاکها وجود دارد که دغدغه این را نداشته باشیم که شخصیت بچهها را تخریب نکند؟
رضایی ادامه داد: پیشنهاد ما این است که در مانورهای نظامی اگر قرار است 50 موشک ساخته شود و 25 موشک شلیک شود، بودجه تولید چند موشک را به کارهای فرهنگی اختصاص بدهند. به عنوان مثال یک بازی کنسول پلی استیشن در حال حاضر چندین هزار تومان است. هر بازی هم حداقل چند ماه کودکان و نوجوانان را سرگرم میکند. میتوان بودجه تولید این بازیها را از چنین صرفهجوییها تامین کرد.
وی ادامه داد: در چنین مقولاتی ما در نقطه صفر هستیم. حتی در حد فقیر هم نیستیم بلکه در سطح مسکین هستیم. در ضربالمثل داریم که «با یک گل بهار نمیشود» گمان ما این است که خبرگزاریها و رسانهها باید برای تغییر دیدگاههای نادرست در این زمینه اقدام کنند. من باید بتوانم با شجاعت حرف بزنم، خبرنگارها هم به راحتی دست به قلم ببرند. باید بیایند مرا توبیخ کنند که چرا چنین حرفی زدی و من هم مدارکم را ارائه کنم. با این رویکرد جدی است که میتوان امیدوار بود به جایی میرسیم.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: در حال حاضر کشور ما در معرض حمله 2000 شبکه ماهوارهای است. بسیاری از بازیهایی که مروج خشونت هستند در کشورهای تولید کنندشان حق پخش ندارند اما سر از کشور ما درمیآورند و کودک با یک دکمه دست و پا و سر قطع میکند.
رضایی گفت: قرار بود در تابستان امسال 40 رمان برای کودک و نوجوان منتشر کنیم که تا به حال 20 عنوان از این مجموعه به چاپ رسیده است. یکی دیگر از طرحهای تابستان امسال نمایش انیمیشن در همه مراکز کانون است و 80 فیلم هم از جمله فیلمهای سینمایی و کارتونی را برای روزهای تابستان، به مراکز کانون ارسال کردیم.
وی افزود: با وجود هدفمند شدن یارانهها، قیمتها را بالا نبردیم و شعارمان این است که کیفیت در اولویت قرار دارد. نوع برنامهریزی در کانون زبان هم این گونه است که حتی یک نفر هم برای یک ترم، پشت در نماند. یکی از قوانینی هم که به تازگی اجرایی میشود اجازه تداوم حضور به دختران و پسران علاقهمند به ترتیب تا سنین 20 و 18 سالگی، در کانون است. چون سن معمول برای خروج از کانون 16 سالگی است.
مشکل بودجه نداریم، مشکل اصلیمان باروهای اشتباه است
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: در زمینه فرهنگ، مشکل بودجه نداریم بلکه مشکل اصلی، باورهای جاری است. روز معارفه خودم به آقای حداد عادل گفتم که در برنامه پنجم توسعه حتی یک کلمه کودک و نوجوان وجود ندارد. آن زمان تازه برنامه پنجم توسعه به مجلس رفته بود. بچههای مقصر نیستند، کالای ایرانی در بازار وجود ندارد. در حالی که در برنامه توسعه کشور کلمه کودک و نوجوان وجود ندارد، انگشت اتهام را به سمت پدر و مادرها و بچهها گرفتهایم در حالی که خودمان قدمی در این راه برنمیداریم.
رضایی افزود: اگر یک کلمه یا لفظ کودک و نوجوان در برنامه توسعه بود، همه دستگاهها خود را موظف میدانستند حداقل اقداماتی در این زمینه داشته باشند.
در ادامه این نشست محمدباقر آلوسی معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: 835 مرکز فرهنگی هنری کانون در حال حاضر مغشول فعالیت هستند که از این تعداد 110 مرکز، سیار هستند. 800 هزار عضو در کانون وجود دارد ولی حدود 11 میلیون نفر که بسیاری از آنها عضو نیستند، از برنامههای کانون استفاده میکنند. فعالیت فرهنگی در این مراکز به صورت شیفتی است و برخی از دوستان، مسئولیت شیفتهای بعد از ظهر را به عهده دارند. در مجموعه 40 فعالیت در شاخههای اصلی فرهنگی، هنری، ادبی، دینی مذهبی و علمی طی مدت تابستان در مراکز کانون انجام میشود.
وی افزود: مواردی هم که مربوط به استعدادها باشد، بعد از معرفی به بخش شکوفایی استعدادها معرفی میشوند. 16 هزار عنوان کتاب در سایت اینترنتی کانون قرار گرفته است. به علاوه 20 رمان هم از 40 رمان گفته شده برای تابستان، منتشر شده و 50 عنوان هم از ناشران دیگر خریداری شده و در اختیار اعضای کانون قرار گرفته است.
همچنین لیلا میرهادی کارشناس بخش سینما و امیرحسن سلامزاده مدیر بخش طراحی اسباببازی به بیان توضیحاتی درباره برنامههای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان برای اوقات فراغت تابستان پرداختند
در ادامه رضایی با اشاره به سوالاتی که درباره سینما کانون در این جلسه شد، گفت: قبل از اینکه مدیریت جدید به کانون بیاید، سینما کانون را به بخش خصوصی اجاره دادند که حرکت ناشیانهای بود. قرارداد این اجاره سال 91 به اتمام میرسد و متاسفانه به نوع ناشیانه و عجولانهای امضا شده که امکان فسخ آن وجود ندارد.
نمیتوانیم به دور خود دیوار بکشیم
رضایی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر که «تغییر نگاه و زاویه دید یکی از سخنان شما بود. این نوع برخورد با محصولات خارجی، میان مسئولان فرهنگی به نظر اشتباه میرسد که اجازه ندهیم محصول خارجی به دست بچهها برسد و فقط بخواهیم محصول داخلی را به مخاطب عرضه کنیم. اگر واقعا حرفی برای گفتن داشته باشیم، نباید از مواجهه با محصول خارجی بهراسیم. آیا آن تغییر دیدی که به آن اشاره کردید، شامل این نوع نگاه هم میشود؟» گفت: من هم با نظر شما موافقم. مخاطب باید قدرت انتخاب داشته باشد. قانون کپیرایت باید رعایت شود و محصولاتی مانند بازی رایانهای باید هولوگرام داشته باشند.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ادامه داد: من به هیچ وجه مخالف عرضه اثر خوب خارجی نیستم. حتی در کانون یک شورای ترجمه مشغول به کار است که باید تعداد مشخصی، اثر ترجمه تحویل بدهد. نمیتوانیم به دور خود دیوار بکشیم و از دنیا بیخبر بمانیم.
وی افزود: مجلس یک قانون تصویب کند که بر اساس آن در مقابل 1000 بازی خارجی، 500 بازی داخلی هم توسط دولت یا نهادهای دیگر تولید و عرضه شود. این است که میگویم کودک و نوجوان و نهادی مثل ما تا به حال دیده نشده است. استانداریهای کشور میتواند در عرصه فرهنگی بسیار فعال باشند ولی اولین فیلم سینمایی بلند کانون که خارج از تهران تولید میشود در کرمان در حال فیلمبرداری است که دلیل این امر وجود استاندار فرهنگی در کرمان است. فعالیتهای مشابه در شرایطی صورت میگیرد که در برنامه پنجم توسعه، نامی از کودک و نوجوان وجود ندارد.
رضایی در پایان گفت: من به عنوان مدیرعامل میگویم که دستم کوتاه است و فقیرم. چرا نباید برای این کار بودجه کافی داشته باشم تا 10 بازی بهتر از نمونه خارجی، بسازم؟ 90 درصد پولی که در اختیار ماست حقوق کارمندان است و چنین فعالیتهایی را با 10 درصد باقی انجام میدهیم که طبیعتاً به جایی نخواهد رسید.
نظر شما