۱۰ آذر ۱۳۸۳، ۱۱:۳۴

رئيس اداره كنترل ايدز در وزارت بهداشت در گفتگو با "مهر"تاكيد كرد :

ضرورت اطلاع رساني شفاف و صريح به جوانان در باره ايدز

رئيس اداره كنترل ايدز مركز مديريت بيماري ها در وزارت بهداشت و درمان گفت: هر چه والدين و مسوولان نسبت به دادن اطلاعات به جوانان تنگ نظرانه تر نگاه كنند، تعداد بسياري از جوانان كه در حال حاضر در معرض رفتارهاي پر خطر هستند را از حق طبيعي خود كه آگاهي است، بيشتر محروم مي كنند.

دكتر ميترا معتمدي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود: مردم بايد بدانند كه در عين اينكه معتادان را به ترك مواد مخدر و استفاده از موادهاي جايگزين سوق دهند، بايد آنها را از رفتارهاي پر خطر ديگر نظير استفاده از سرنگ مشترك آگاه كرد تا علاوه بر مشكل اعتياد بيماري ديگري هم به آنها اضافه نشود چون در اين صورت كنترل كردن و كمك كردن به آنها بسيار سخت تر خواهد شد.

وي اظهار داشت: اگرچه انتقال بيماري ايدز به افراد از طريق مصرف سرنگ مشترك و آلوده در ميان معتادان تزريقي، يكي از شايع ترين راه هاي انتقال است اما نقش مهمي را كه تماس هاي جنسي حفاظت نشده دراشاعه اچ. آي. وي ايدز دارند را نمي توان  ناديده گرفت.

رئيس اداره كنترل ايدز مركز مديريت بيماري ها در وزارت بهداشت و درمان گفت: كنترل ايدز در ميان معتادان با وجود مشكلات و سختي هايي كه دارد، بسيار آسان تر از كنترل آن از طريق ايجاد امنيت در تماس جنسي در بين مردم عادي است چرا كه براي موفق شدن در اين زمينه اطلاع رساني و آموزش هاي براي عموم مردم بايد بسيار صريح و روشن صورت گيرد.

وي ادامه داد: بيان كليات و ارائه اطلاعات مبهم به مردم ممكن است كمك زيادي به كنترل اين بيماري در جامعه نكند چرا كه بايد اين اطلاعات و آگاهي ها به صورت دقيق و قابل فهم به جوانان داده شود اما متاسفانه همچنان در اين زمينه مشكل وجود دارد.

دكتر معتمدي تصريح كرد: زماني در زمينه كنترل بيماري ايدز موفق خواهيم شد كه اجراي برنامه هاي كنترل اين بيماري در ميان مردم جامعه به ويژه جوانان به صورت صريح قابل انجام شود و ممنوعيتي نداشته باشد.

وي ادامه داد: از آنجا كه حتي اگر اطلاعات به صورت صريح به جوانان ارائه شود، بازهم در نهايت هيچ ضمانتي براي تبديل اين آموزش ها به تغيير نگرش ها و رفتارها وجود ندارد بنابراين ارائه آموزش و اطلاع رساني به تنهايي كافي نبوده و بايد در كنار آن ابزارهاي پيشگيري در دسترس مردم قرار گيرد.

 

دكتر معتمدي گفت: متاسفانه اين نگراني ها وجود دارد كه ارائه آموزش هاي صريح در مورد ابزار پيشگيري از ايدز نظير كاندوم ممكن است باعث ترويج روابط جنسي در ميان جوانان شود ،اما مطالعات و تجربيات نشان داده كه ارائه اين اطلاعات سبب ترويج نمي شود چرا كه بسياري از جوانان كشور در معرض اين خطرات هستند و والدين هم بايد بدانند كه اطلاعات جوانان به واسطه همسالان خود و وجود فيلم هاي مخرب، بسيار بيشتر از آن است كه والدين تصور مي كنند بنابراين اگر اطلاعات صحيح به صورت صريح توسط والدين به آنها داده شود مي تواند تا حد زيادي آنها را از خطرات موجود حفظ كند. 

کد خبر 135019

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha